Search here...
TOP
Fashion

5x Hoe kies je jouw eigen kledingstijl?

5x Hoe kies je jouw eigen kledingstijl

5x Hoe kies je jouw eigen kledingstijl? Heb je geen idee welke kledingstijl er bij je past of wil je eens wat heel anders proberen, maar heb je geen idee hoe? Lees dan deze 5 tips en ontdek jouw eigen kledingstijl!

1. Laat je online inspireren

Er zijn heel veel verschillende fashionblogs (bijvoorbeeld SilkeBlogs) en platforms voor mode en fashion waar jij je kan laten inspireren. Pinterest is daar bijvoorbeeld één van. Je kunt hier complete moodboards maken van stylen die je leuk vindt. Als je een bepaalde style of kledingstuk leuk vindt, kom je vaak met doorklikken op het item uit, zodat je het direct kunt shoppen. Gebruik eens de zoekterm ‘outfit of the day’ bijvoorbeeld!

2. Experimenteer met wat je al hebt

Meestal heb je wel kledingstukken in de kast liggen, waar je nooit zoveel mee hebt gedaan of die je steeds maar combineert op dezelfde manier. Soms is het ook wel heel lastig om combinaties te maken waar jij je goed bij voelt. Bijvoorbeeld die ene gele top met bloemen die je toen leuk vond, maar waarmee het nooit een date is geworden. Als je dan toch op het internet inspiratie opdoet, kijk dan meteen hoe je geel kunt combineren. Zo kun je heel makkelijk kledingstukken die je al hebt, nieuw leven inblazen! Duurzaam en goed voor de portemonnee.

Lees ook: Top 5 leukste bikini’s en badpakken | Voorjaar 2022

3. Minimalistisch is key

Ja ja ja, als je in je tienerjaren zit, is shoppen één van je grootste hobby’s. Je wilt vooral meelopen met trends en die trends verdwijnen ook weer enorm snel. Wat blijft er dan over? Juist, een volle kledingkast met spullen die je niet meer draagt. En als je dan in de dertig bent, heb je vooral een hoop troep. Totaal niet nodig! Ruim je kledingkast op. Ga efficiënt te werk bij het shoppen naar kleding. Koop vooral basics die je goed kunt combineren op veel verschillende manieren. En doe je oude kleding naar de kringloop of verkoop het via Vinted. Zo dient het ook nog een goed doel.

4. Laat je stylen door een stylist

En nee, dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Je kunt gewoon online een stylist een stijl voor je laten bepalen als je echt niet weet welke kledingstijl je leuk vindt. Dat werkt ook heel makkelijk! Zo heb je bijvoorbeeld de Zalon box. Je deelt je maten, voorkeuren en je budget, zodat de stylist voor je aan de slag kan gaan. Je ontvangt dan een box thuis met diverse kledingstukken, die je lekker in alle rust kunt passen. Wat je niet leuk vindt, stuur je terug. Heel leuk! Zo is het ook steeds een verrassing wat je krijgt.

5. Voel je comfortabel

Het allerbelangrijkst in je zoektocht naar je eigen kledingstijl, is dat je je comfortabel moet voelen in wat je aantrekt. Zit het niet lekker en voel je je er niet mooi in, niet doen!

Succes en laat je me weten of het is gelukt?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

  • Alice Ermes

    Veel vrouwen -waaronder ik- hebben een maatje meer. Of 3 maten meer.
    We weten onze kledingstijl, maar vaak is dat niet te vinden, want het is te strak/kort/lang (etcetera).
    Ook wil ik niet altijd €80 voor een leuk shirt uitgeven. En niet iedereen kan zoveel uitgeven.
    Ik ben al blij, als ik iets vind dat überhaupt past….

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.