Search here...
TOP
Persoonlijk

Hockey is voor kakkers

hockey

Als ik aan hockey denk, dan denk ik aan Gooische meisjes, Fatima Moreira de Melo, hockeyfeestjes en kakkers. Maar klopt dit laatste wel? Of is hockey tegenwoordig een sport voor iedereen? Ik laat het hockeymoeder Petra (36) zelf vertellen.

Waarom geen voetbal of judo?

Zelf heb ik twee jongens, dus mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar voetbal of een vechtsport. Dat laatste is goed voor het zelfvertrouwen en het zelf verdedigen (mocht dit ooit aan bod komen, wat ik niet hoop natuurlijk) Zo stond Petra, moeder van 3, er waarschijnlijk ook in. Tot haar zoon op school een potje hockey mee deed op gym en zijn passie had gevonden. Hij was 5 jaar en wist het zeker: hockey moest het zijn. Eerst maar eens zwemdiploma B halen, dan zouden ze verder kijken. Toch bleef hij vastberaden en na zijn B-diploma zijn ze gaan proeftrainen. Nu twee jaar verder heeft hij het nog steeds erg naar zijn zin op de hockey en heeft hij zelfs zijn broertje erin meegesleept. En dat, terwijl pa en ma nog nooit een hockeystick hebben vastgehouden.

Maar waarom dan hockey?

Hockey is een teamsport, dus de kinderen moeten leren om rekening met elkaar te houden en dat is erg goed voor de ontwikkeling van het kind. Daarnaast leren ze zichzelf te beheersen en controle te houden en wordt vloeken afgestraft! Dat is ook erg fijn, al wil je af en toe wel even je frustratie kwijt kunnen als het even niet zo lekker loopt natuurlijk. Hockey is een hele leuke sport om naar te kijken, ook om zomaar een hockeywedstrijd te kijken. Scheidsrechter zijn vindt Petra persoonlijk iets minder leuk, maar ook dat hoort erbij en als je veel wisselt met andere ouders in het team ben je minder vaak de klos.

Wat zit er dan allemaal in een hockeytas?

Zodra je op een sport gaat, heb je natuurlijk ook bepaalde spullen nodig, zoals bijvoorbeeld een outfit in de kleuren van je sportclub, lange sokken, scheenbeschermers, een eigen hockeystick, een gekleurde (of witte) hockeybal, handschoenen met grip, goede hockeyschoenen en natuurlijk een bitje, zodat je niet direct je melkgebit kwijt bent na een potje hockey.

Hockey is voor kakkers

Tja, ik gooi hem er dus maar in, want dat is wat iedereen denkt, maar klopt dit wel? Er staat een compleet wagenpark aan Mercedessen en BMW’s op de parkeerplaats voor het hockeyveld, dus enigszins kan je daar wel je conclusie trekken zegt Petra, maar ze is zelf absoluut geen kakker en dat hoef je niet te zijn om mee te spelen in een team.

En de kosten dan?

Natuurlijk wil je ook weten wat je ongeveer aan kosten kunt verwachten als je je kind ergens op doet. Per club is dat verschillend, maar naast de jaarlijkse bijdrage (rond de €90,-), heb je alleen nog de spullen voor je kind nodig en die kun je zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt je als team ook nog inschrijven voor een tournooi en dan betaal je ongeveer €5,- per persoon, maar dit is compleet vrijblijvend.

Nu ben ik erg benieuwd: Welke sport beoefent jouw kind en waarom?

 

 

 

Mom on Top
TAGS:,

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

  • nicole orriens

    De kosten van hockey vallen me erg mee moet ik zeggen. Zelf heb ik ook een beetje last van dat vooroordeel….

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.