Search here...
TOP
Lifestyle

Autoverzekering afsluiten, waar let je op?

Als je een nieuwe auto gekocht hebt, mag je pas de weg op als deze verzekerd is. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Welke autoverzekering is verplicht?

Als je in Nederland woont, is het verplicht om jouw auto WA te verzekeren. Indien jij of jouw partner al een autoverzekering hebben, is het een kwestie van bijschrijven of wijzigen, maar heb je dit niet dan zul je goed moeten kijken naar de juiste autoverzekering. Houd bij het afsluiten van een autoverzekering altijd de meldcode bij de hand, die staat op het kentekenbewijs van je auto en het aantal schadevrije jaren.

Vergelijk verschillende autoverzekeringen

Een autoverzekering afsluiten hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk verschillende autoverzekeringen vergelijken om te zien waar je het goedkoopst uit bent of waar je de meeste dekking krijgt. Kijk goed naar wat je nodig hebt en wat niet om te bepalen voor welke verzekering je gaat.

Welke autoverzekering?

Je hebt 3 verschillende soorten verzekeringen:

  • WA verzekering (wettelijk verplicht, verzekert je tegen schade van anderen en meestal prima bij auto’s vanaf 10 jaar)
  • WA+ (Beperkt casco) (verzekert je tegen schade aan anderen, maar ook voor bijvoorbeeld steenslag. Meestal afgesloten bij auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud)
  • Allrisk (Volledig casco) (Dit is de meest uitgebreide verzekering en meestal afgesloten bij nieuwe auto’s. Dit verzekert je voor zowel schade van jezelf als aan anderen.

Daarnaast kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten, zoals een inzittendenverzekering, rechtsbijstand, pechhulp of een no-claimbeschermer.

Ook belangrijk bij het afsluiten van een autoverzekering

Van een inzittendenverzekering zijn meerdere vormen. De ongevallen inzittenden keert na een ongeval alleen uit als er sprake is van overlijden of blijvende invaliditeit en enkel voor de inzittenden en niet de bestuurder. De schadeverzekering inzittenden echter vergoedt ook de daadwerkelijk geleden schade van de bestuurder en inzittenden. Zeer fijn bij bijvoorbeeld een zwaar eenzijdig ongeval.

Verlengde nieuwwaarde bij nieuwe auto’s is ook erg interessant. Hier kun je ook nog even onderzoek naar doen.

Vrije keuze schadehersteller: heel erg van deze tijd is dat de maatschappij bepaalt naar welke garage jouw auto gaat bij schade. Doe je dit niet, geldt er een extra eigen risico van soms wel 500 euro. Terwijl vrije keuze soms voor een paar euro meer mee te verzekeren is.

Lees reviews of recensies

Kijk ook goed naar de reviews of recensies van andere klanten. Is er makkelijk contact te leggen met de verzekering zodra er gehandeld moet worden? Kun je makkelijk declareren, gaat het vlot? Allemaal dingen om over na te denken en om goed onderzoek naar te doen.

Premie autoverzekering

De premie van je autoverzekering hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld startende automobilisten betalen meestal meer premie, omdat ze een hoger risico hebben een ongeluk te veroorzaken. Datzelfde kan ook gelden voor senioren. Of dit laatste mag, is een goede vraag, maar het gebeurt.

Succes met het afsluiten van jouw autoverzekering.

Lees ook: Met een baby op (auto)vakantie. Wat neem je mee?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.