Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Sharon | Fitmomtalk

Iedere maandagochtend krijg jij een nieuwe dosis motivatie! Andere moeders verklappen hun geheim om fit te blijven en hoe ze tijd maken om te sporten. Vandaag is Sharon aan de beurt. Single mom van 3 kinderen en heeft en bouwt een killerbody. Hoe? Lees het!

Ik ben Sharon, 33 jaar en ik ben alleenstaande mama van drie kinderen. Twee tieners van 14, 12 en een peuter van 2,5. Ik werk als Marketing Manager in de bandenbranche.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Mijn kinderen zijn 24/7 bij mij, dus tijd voor mezelf heb ik nooit. Het enige wat ik weleens doe, is een vrije dag nemen van mijn werk en in huis rommelen. Daar word ik blij van 😊

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Ik doe aan bodybuilden. De reden dat ik daarvoor heb gekozen is, omdat het perfect te combineren is met mijn gezin. Ik kan gaan wanneer ik wil, ik kan trainen wat ik wil en het is voor mijn doel de leukste en beste sport. Ik word er sterker van, wat ik heel goed kan gebruiken als alleenstaande mama.

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Zoveel dingen! Ik heb meer energie, ik ben sterker, ik zit lekker in mijn vel en ik zie er goed uit in een strakke jeans 😉

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Ik heb geen vast voedingsschema, omdat ik simpelweg niet van verplichtingen hou. Ik eet waar ik trek in heb, maar doe dat wel met mate en ik let op mijn calorie- en macro-inname. Ik zorg dat mijn spieren de nodige eiwitten krijgen en mijn brein de nodige cheatmeals.

Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven? Wat voor effect hebben die op jou?

Ja, ik neem elke dag een eiwitshake. Het is een snelle manier om mijn eiwitdoel te behalen.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Eigenlijk niet, want in plaats van trainen in de avond, kan ik ook tijd maken om rust te nemen na een drukke werkdag. Hierdoor ben ik eigenlijk van 7:00 tot 23:00 non-stop bezig.

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Sterker worden om mijn gezin zo goed mogelijk te onderhouden.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Ik ben in 9 maanden 20 kilo afgevallen. Dit was na de geboorte van mijn jongste.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Dat het vooral belangrijk is dat ze er plezier in hebben. De manier waarop ik sport gaat verder dan alleen de gezonde beweging. Dit kan voor sommigen als obsessief worden gezien. Misschien is dat het ook wel, maar het is mijn therapie, ik voel me er goed bij. Ik hoop dat zij op hun manier een sport vinden die bij hun past.

De term ‘bodypositivity’ leeft heel erg op dit moment, daarom ook mijn vraag: wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

Ik ben tevreden over mijn hele lichaam, ik heb niet iets dat er uit springt.

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Eigenlijk twee dingen: Ik kijk in de spiegel, dat houdt mij gemotiveerd en ik realiseer me telkens als ik mijn kleine meid moet dragen of zware klussen moet doen in huis, hoe fijn dat krachttraining is. Dat is misschien ook wel een tip voor andere mama’s: Hoe fitter, hoe lekkerder jij in je vel zit wat ook weer effect heeft op je gezin. Alleen dat al is de moeite waard om een paar uur per week voor goud te gaan. Body is a bonus!

Volg Sharon op Instagram om haar voortgang te volgen

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.