Search here...
TOP
Lifestyle

5 nadelen van thuiswerken

thuis werken

We werken allemaal meer vanuit huis en worden ook steeds handiger online. Toch zijn er een aan nadelen aan thuiswerken! Heb jij deze ook al meegemaakt?

1. Gestoord worden tijdens die online meeting

Zit je net in een meeting met je collega’s of een serieus gesprek met een klant, gaat de deurbel! De hond slaat natuurlijk ook dubbel en dwars aan. Het is de postbode met een pakketje (voor de buren) of het zijn het vrienden van je kinderen die willen vragen of jouw kids buiten komen spelen. Super onprofessioneel, maar het hoort erbij.

2. Thuiswerken is eenzaam

Je moet er goed tegen kunnen om thuis te werken. Je spreekt je collega’s een stuk minder op zo’n dag en de kunst is om toch met elkaar in verbinding te blijven, ook al zie je elkaar niet. Bel je collega’s wat vaker op of zorg dat er een chat is waar je in contact blijft met elkaar.

Lees ook: 5 tips voor een energieke start van jouw dag!

3. Thuiswerken kan meer stress geven

Omdat je thuis werkt, zie je ineens ook alle huishoudelijke taken die er liggen. Je moet daarom je werk en privé goed kunnen scheiden, zodat er niet teveel door elkaar heen loopt op een dag. Houd je aan een vast schema met vaste pauzes. Het hoeven geen nadelen te zijn om er even een wasje in te gooien tussendoor, want het is bewezen dat je veel productiever bent als je tussendoor je gedachten even ergens anders op zet. Zorg er alleen wel voor dat het werk ook af is aan het einde van de dag.

4. Je leidinggevende beoordeelt je harder

Omdat er geen zicht is op wat je doet op een dag, zal je dus strenger beoordeelt worden. Is het niet af, dan heb je waarschijnlijk je tijd niet efficiënt ingedeeld. Je zult misschien vaker moeten rapporteren of online vergaderen, om te laten zien wat je hebt gedaan en dat kan soms best irritant zijn.

5. Thuiswerken kan lichamelijke klachten veroorzaken

In alle waarschijnlijkheid zit je gewoon aan je eettafel te werken gedurende een thuiswerkdag. Vaak totaal niet ergonomisch en dat kan leiden tot rugklachten. Het is het beste om echt een werkplek in te richten met een goed verstelbaar bureau en bureaustoel en zorg er ook voor dat je laptop en muis ergonomisch zijn!

Maar zo zijn er ook nog veel meer voordelen aan thuiswerken! Je wordt op een dag minder gestoord, waardoor je lekker door kunt werken, je hebt geen reistijd en kunt je dag zelf indelen.

Welke nadelen en voordelen ervaar jij aan thuiswerken?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.