Search here...
TOP
Beauty Health Supplementen

Hierom moet jij vanaf je 25e viscollageen nemen

viscollageen

Collageen, het zit tegenwoordig bijna overal in. In supplementen, maar ook in schoonheidsproducten. Maar wat is nou collageen? En waarom zou je viscollageen moeten gebruiken?

Wat is collageen?

Collageen kun je als het ware zien als een lijm die alles bij elkaar houdt. Het zit in je botten, gewrichten, spieren en pezen. Collageen zit voor maar liefst 80% in je huid en het zorgt ervoor dat je huid soepel blijft. Waarom het zo populair is? Na je 25e kan jouw lichaam minder goed zelf collageen aanmaken en hoe meer ervan in je huid zit, hoe minder snel je rimpels krijgt. Daarom zit het veel in huidproducten en in drinkbare poeders of supplementen. Het komt vaak uit de botten van runderen of uit vis.

Waarom is viscollageen beter dan rundercollageen?

Zoals je dus al leest, is collageen in de meeste gevallen niet vegan. Er is wel vegan collageen te koop! Maar in dit artikel bespreek ik alleen de voordelen van viscollageen. Het verschil tussen rundercollageen en viscollageen is dat viscollageen het meeste lijkt op collageen in het menselijke lichaam. Deze wordt beter opgenomen in het lichaam en het bevat daarnaast ook eiwitten en omega 3-vetzuren. Maar wat zijn de voordelen van viscollageen dan?

Viscollageen zorgt voor minder rimpels

Als je vanaf je 25e dus actief aan de slag gaat met het verzorgen van je huid en het behouden van de elasticiteit van je huid, dan kan het zorgen voor minder rimpels. Ook heeft de vetheid van je huid hiermee te maken hoor! Een vettere huid zorgt automatisch voor minder rimpels. Dus wees blij als je veel last van puistjes hebt (gehad), het zorgt er uiteindelijk voor dat je huid er langer jong uit blijft zien. Collageen helpt je hier een beetje meer bij! Je kunt dus smeren, maar hiermee komt niet alle collageen goed in je huid. Drinken is dus een betere oplossing!

Het zorgt ervoor dat jouw spieren, gewrichten en botten soepel blijven

Collageen is het eiwit voor sterkere botten, soepele gewrichten en spieren! Collageenafbreuk zorgt ervoor dat je (op latere leeftijd) eerder gewrichtspijnen of gescheurde gewrichtsbanden kunt krijgen! Ook voor sporters is het dus een goed ondersteunend supplement. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het innemen van collageen een positieve werking heeft in de strijd tegen artrose.

Welke viscollageen gebruiken?

Zojuist heb ik uitgelegd waarom je beter viscollageen kunt innemen dan rundercollageen. Ik heb je de voordelen van het nemen van collageen uitgelegd, maar waar koop je de beste collageen? Dat ga ik je uitleggen! Zelf gebruik ik namelijk de gehydrolyseerde viscollageen van Plent. Deze is niet GMO (dat wil zeggen dat het DNA van de vissen die ervoor gebruikt zijn, niet is aangepast voor een andere of betere werking). Het bevat geen additieven en kunstmatige toevoegingen en het is glutenvrij, Deze collageen is tevens halal en kosher.

Je neemt hier heel makkelijk 1 lepel van en voegt deze toe aan water of aan een andere vloeistof en drinkt het op. Of je kunt het toevoegen aan jouw havermout ontbijtje of smoothies. Het is bestand tegen hoge temperaturen, dus je kunt er vele kanten mee op. Easy peasy! Enjoy!

viscollageen

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.