Search here...
TOP
Health

5x Hoe kun jij je vagina verzorgen na de bevalling

vagina verzorgen na de bevalling

5x Hoe kun jij je vagina verzorgen na de bevalling. Jouw vagina heeft heel veel te voortduren gehad tijdens de bevalling. Een kindje op de wereld zetten is niet niks. Het kan zijn dat je bent uitgescheurd of bent ingeknipt, maar het kan ook zijn dat je geen zichtbare schade hebt geleden. Toch is het heel belangrijk jouw vagina na de bevalling op de juiste manier te verzorgen, zodat je geen infectie oploopt. Hoe je het beste jouw vagina verzorgt na de bevalling? Lees verder.

1. Vagina spoelen na het plassen

De eerste week is het heel belangrijk dat je na elke plasbeurt je vagina spoelt met water. Het naspoelen met water zorgt ervoor dat de kans op een infectie minder wordt. De meeste vrouwen hebben hechtingen na de bevalling, waardoor het in het begin juist ook heel fijn kan zijn om onder de douche te plassen.

Wat ook een uitvinding is, is de V-bottle. Een speciale bidon waarmee je gericht kunt spoelen. Het spoelen met warm water bevordert ook je doorbloeding en daardoor herstellen je hechtingen sneller. Een hele fijne manier om je vagina mee te verzorgen na het krijgen van jouw kindje. Proberen? Ik mag jou exclusief en doorlopend 10% korting geven op de V-bottle met code MOMONTOP10. Ook heel fijn om na het sporten mee te spoelen.

2. Aambeien en blauwe plekken verzorgen na de bevalling

Wat ze je van tevoren niet vertellen over de bevalling, het kan ook zijn dat je door het persen tijdens de bevalling aambeien krijgt. Deze kunnen in het begin heel groot en pijnlijk zijn. Ze kunnen zelfs in het begin pijnlijker zijn dan de hechtingen. Daarom is het goed om van te voren al en aantal middeltjes in huis te hebben. Wat verstandig is om in huis te halen is Curanol zalf en Curanol tabletten. Deze middelen houden je bloedvaten elastisch en in goede conditie. De zalf smeer je op de aambeien en de tabletten neem je in met water.

Verder is het ook handig om Arnica druppels in huis te halen. Arnica is homeopatisch en kan ervoor zorgen dat de blauwe plekken rondom je vagina sneller verdwijnen. Deze druppels los je in water op en drink je 3x per dag. Lees even goed de bijsluiter voor gebruik. Sidenote: er zit een percentage alcohol in de Arnica druppels, maar dit is zo weinig dat dit geen effect heeft op het geven van borstvoeding.

3. Vagina verzorgen na de bevalling: kraam- en maandverband

Denk goed na over welk kraam- en maandverband je gaat gebruiken. In jouw kraampakket zit katoenen kraamverband. Dat is luchtig en ademt goed. Zodra je minder bloed verliest, kun je dus over gaan op maandverband. Kies dan altijd maandverband dat 100% van katoen is, ook de onderlaag. Dit ademt en gaat niet broeien en zorgt er dus ook voor dat de kans op een schimmelinfectie kleiner wordt. Geloof me als ik zeg dat je dit liever voor bent. Mijn favoriete keuze hierin is dan ook de maandverband van Sanature. Deze hebben ze in diverse diktes, voor elke fase van je menstruatie.

4. Luchten als je naar bed gaat

Doe alles uit daar beneden als je naar bed gaat en laat je vagina ’s nachts lekker drogen aan de lucht. Misschien klinkt dat onhandig, met al dat bloedverlies, maar het is heel belangrijk! Zo genezen jouw hechtingen sneller en blijft jouw vagina gezond. Leg op jouw matras een onderleggen, zodat dit het bloed kan opvangen wat je in de nacht verliest.

5. Laat de hechtingen verwijderen

Als ik het goed heb, kun je vanaf dag 5 de hechtingen door de verloskundige laten wegknippen als je dit wilt. Meestal geeft dit een enorme opluchting, omdat ze vaak gaan trekken en met zitten voel je ze veel. Vraag jouw verloskundige hierom, als je wilt dat ze ze wegknipt of er even naar kijkt. Zo geneest het ook veel sneller en kan je gauw weer wat beter zitten of lopen en dat is wat je wilt met jouw newborn kleintje!

Lees ook: 7 dingen die weer kunnen na de bevalling

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.