Search here...
TOP
Persoonlijk

Kerst: the most wonderful time of the year?

Wat gaat de tijd toch snel! Volgende week is het alweer kerst. Heerlijk al die kerstliedjes op de radio en al die vrolijke lampjes overal! Ook weer tijd om een tag in te vullen vond ik. De kersttag! Verzonnen door Saar van Galabria en gekregen door Nicole van Meisje Eigenwijsje. Kerst, tja, hoe gaat dat hier nou eigenlijk?

Wat betekent kerst voor jou?

Van huis uit ben ik christelijk opgevoed, dus het eerste kerstdeel van mijn leven bestond uit het Bijbelse verhaal. Kindje Jezus die werd geboren. We gingen naar de kerk met kerst, maar eerlijk gezegd voelde ik mij daar nooit thuis. Ik leerde daar dat het geloof voor iedereen was en iedereen welkom was in de kerk, maar in de praktijk werkte dat even anders. Deels mijn eigen schuld: ik was nogal rebels, maar mensen keken mij altijd boos weg of ik hoorde kerkgangers nare opmerkingen maken over andere mensen. Echt niet christelijk vond ik. Ik ben zelfs een keer de kerk uitgestuurd. Serieus. Is dat ooit iemand gelukt vraag ik me af? Toen ik het huis uit ging besloot ik dat ik daar niet meer heen ging. Kerst is voor mij nu gewoon een gezellige tijd met het gezin. Even samen zijn. Terug kijken op het afgelopen jaar en bijkomen. Na alle verplichtingen dan.

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Poeh! Een met het gezin samen. Ik weet niet echt wat een ideale kerst is. Alles lekker op het gemakje doen, denk ik. Naar familie toe en ’s morgens lekker rustig aan doen. Uitgebreid ontbijten en kerstfilms kijken.

Wat is je favoriete kerstfilm?

De meeste kerstfilms zijn echt verschrikkelijk! Het gaat allemaal over hetzelfde: mensen die verliefd worden, ruzie maken en weer bij elkaar komen. Waar of niet? Home Alone wil ik ook nooit meer zien. Ik denk dat ik The Grinch dan nog een soort kan waarderen. Waarschijnlijk omdat ik mijzelf in hem herken.

Welk liedje moet er absoluut spelen met Kerst?

Tja. Heel cliché, maar Mariah staat toch op nummer 1! Ik zing deze alleen net iets beter. Vind ik zelf.

Hebben jullie tradities met Kerst? Welke?

Mijn man maakt altijd een rollade met kerst. Ja omgekeerde wereld, I know. Maar die doen we met het ontbijt en lunch op brood. Zo lekker! Daarnaast hebben de kinderen ook allebei een eigen kerstboompje. Ieder jaar mogen ze een kerstbal uitzoeken voor in de boom. Vind ik leuk om er in te houden!

Lees ook: Ieder jaar (kerst)bal. Kerst met kinderen. Hoe doe jij dat?

Wat staat er bovenaan jouw wishlist voor kerst?

Die heb ik niet. Of wel. Ik wil heel graag een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken. We wonen hier sinds 3 jaar en hebben het hele huis aangepakt. De badkamer en keuken zijn enorm gedateerd. Helaas moet ik hier nog even een aantal kersten voor sparen ben ik bang.

Liever een witte kerst of eentje in de zon?

Sneeuw vind ik alleen leuk als je niet weg hoeft en de hele dag films kan kijken, maar dat kan niet als je moeder bent. Met sneeuw moet je dan verplicht buiten sneeuwpoppen maken en sneeuwballen gooien. Nee leuk! Lees: de hel. Kerst in de zon vind ik dan weer net te ver gaan. Je moet wel je foute kersttrui aan kunnen doen namelijk.

Doe een kerstwens!

Ik wens dan dat iedereen genoeg te eten en te drinken heeft. Het idee dat er gezinnen zijn die geen geld hebben voor een kerstdiner (of laat staan een normale maaltijd) of dat er mensen alleen zijn met kerst vind ik echt verschrikkelijk. Zo ben ik ooit een keer naar Thailand geweest en ben toen zo geschrokken van de armoe daar, dat ik de hele vakantie wakker heb gelegen in mijn vijf sterren hotel. Ik kan daar niet weer heen gewoon. Zo vreselijk. Iedereen heeft recht op eten. drinken, kleding en onderdak.

Een echte kerstboom, een neppe of helemaal geen?

Wij hebben een neppe! Maar hij is heel mooi! Vind hem zelfs mooier dan de echte bomen. Vol in blad en je kunt hem zo de zolder op smijten. Ideaal.

Wat is jouw ultieme tip voor een kerst zonder stress?

Eerlijk gezegd is de kerst weer voorbij voordat ik er erg in heb, dus ik heb altijd weinig stress. Ik stuur geen kerstkaarten meer. Dat vind ik zo’n onzin, dus daar hoef ik ook niet zo over na te denken en cadeaus doen we alleen als we er zin in hebben. We eten ook buiten de deur, dus hoeven zelf ook niet te koken. Wel fijn! Eigenlijk trek ik gewoon een hele mooie jurk aan en ga ik genieten van de dagen.

En last but not least: wanneer doen jullie de cadeautjes open?

Omdat we nu in de kinderfase zitten, vieren we Sinterklaas. Kerst doen we eigenlijk niet meer zo met cadeaus. Wel jammer hoor, want ik vier wel liever kerst dan Sinterklaas, maar het is niet anders. Straks als deze fase weer voorbij is, doen we kerst. Voorheen openden we dan op 1e kerstdag de cadeaus.

Deze tag geef ik door aan:

Rob van Papablogger.nl

Yvette van Spill My Tea

Monique van Moonoloog

Daniëlle van Happy Age

Mom on Top
TAGS:

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

2 COMMENTS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.