Search here...
TOP
Kids Lifestyle

Ieder jaar (kerst)bal! Kerst met kids, hoe doe jij het?

Kerst met kids, en dan voornamelijk jonge kids. Bedenk jij van te voren hoe je dit gaat doen? Hoe en waar je de kerstboom opzet of zet je hem helemaal niet op? Hoe doe jij dat? Een minikerstblog met tips om het leuk te houden!

De kerstboom opzetten

Het is zo leuk! Het is hier ieder jaar een feestje. Ten minste: dat is het idee. In de realiteit moet je eerst de hele pokkezooi van zolder halen, de lampjes-slierten uit mekaar frommelen, hopend dat alle lampjes het nog het nog doen, terwijl de kinderen al met kerstballen lopen te gooien. Stresslevel maximaal.

De kinderen willen maar al te graag helpen met het opzetten van de boom, dat is nog goed te doen. We hebben een neppe, al jaren, dus de takken in de stam plaatsen is altijd een leuk karwei om weg te geven aan die twee boeven. Tot de ballen erin moeten. De handgeblazen ballen, wel te verstaan. Nee, dat doet mama wel. Natuurlijk resulteert dit in drama, dus hebben we dit jaar twee kleine nepbomen gekocht. Deze mogen ze helemaal zelf opzetten met rommel, die ik toch niet meer gebruik. Daarnaast zijn ze dit jaar begonnen met een eigen kerstbal aan te schaffen. Ieder mocht er één uitzoeken. Deze traditie wil ik aanhouden, zodat er elk jaar een zelf uitgekozen kerstbal bij komt. Zo leuk! Nu hebben ze elk een eigen boom, met eigen ballen! Blijven ze ook lekker uit mijn boom. Top geregeld moeders!

Sneeuwspray all over the place

Kan natuurlijk niet missen! Koop wat leuke sjablonen en ga een middagje met de kinderen je ramen decoreren. Ze vinden het zo leuk! Kerstballen, sleetjes, kerstkadootjes, of hun eigen handen op de ramen. Ook super leuk! Hou er wel rekening mee, dat je de figuren hoger op de ramen plaatst als je kleine kinderen hebt. Mijn jongste heeft namelijk al één sneeuwfiguur opgegeten.

Kerstshows

Weet je gewoon even niet wat je moet doen in je kerstvakantie? Intratuin of een ander tuincentrum is altijd goed! Met de kerst hebben ze bij de Intratuin altijd een draaimolen staan. Je kunt je kinderen hier gewoon gratis inzetten en je haalt ze er weer uit, zodra het etenstijd is. Ook hebben ze natuurlijk altijd hele kerstdorpen, dansende en zingende figuren én leuke scène’s voor een fotomoment. Misschien vind alleen ik dit zelf wel heel leuk..

Kerststukken maken

Ben je een meisjesmoeder? DO! Ben je een jongensmoeder? DON’T! Als ik uit mijn eigen ervaring mag spreken hoor. Het is echt een hele leuke bezigheid en je zou er heel lang zoet mee kunnen zijn. Mijn kleuter mocht er één op school maken. We hadden bij het tuincentrum van alles uitgezocht. Het uitzoeken duurde uiteindelijk langer dan het maken van het kerststuk. Ik kreeg van school dus ook bijna al mijn decoratie onaangetast retour. Hij had binnen 5 minuten namelijk alleen de takken erin gerost, wat kerstballen en één sneeuwpop en klaar was Kees. Geen kaars, geen besneeuwde appeltjes: niks. Het was trouwens wel het meest prachtige stuk dat ik ooit gezien heb! Conclusie: leuk, maar wel als je kind hiervoor gemaakt is.

Maar hoe doe jij dit? Heb jij speciale tradities of tips om kerst met kinderen te vieren?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

7 COMMENTS

 • nicole orriens

  Wij gingen altijd naar een speciale kinderkerk dienst op kerstavond en gingen kraamschudden op eerste kerstdag. En we kijken altijd een film met het hele gezin op Tweede Kerstdag.

 • Mirjam

  Wij hebben een (nep)boom, die we volhangen met onbreekbaar spul. Dus ons meisje kan gewoon meehelpen – lekker makkelijk haha
  Mirjam onlangs geplaatst…De leukste low budget uitdeelcadeautjesMy Profile

  • Kimberley
   AUTHOR

   Ook een goed idee! Ik had geen plastic ballen in huis ????

 • Susan

  Wat een goed idee om ze hun eigen boompje te geven! En elk jaar een nieuwe bal uitkiezen; leuk!

 • debby

  Ik heb zelf geen kindjes, maar heb wel wat inspiratie opgedaan :-). Heel fijn artikel.

 • Eke

  Ik moet echt enorm lachen om het kerststukjeverhaal van je zoon. Hier zo herkenbaar. Dat gaat trouwens op voor alle dingen waar enige vorm van creativiteit voor nodig is.

 • Rory

  Wij krijgen ieder jaar van mijn moeder een exclusieve kerstbal (rustig eentje van Victor&Rolf) die mijn moeder in de zware uitverkoop bij de Bijenkorf koopt. Al vanaf vroeger, maar sinds Mila er is krijgen we er allebei één. Ik hou wel van die tradities. Hier een echte kerstboom (Nordmann) en geen kerststukjes. Was trouwens best leuk om te doen, herinner ik mij.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.