Search here...
TOP
Lifestyle

Kerst vieren tijdens corona – tips!

kerst vieren tijdens corona

Deze kerst zitten we in een gedeeltelijke lockdown. Door de geldende maatregelen zullen de kerstdagen er dit jaar heel anders uitzien. Vorig jaar nog met de hele familie, nu met het gezin of alleen thuis. Om het wat leuker te maken, heb ik een aantal tips voor je om kerst te vieren tijdens corona.

Vergeet de eenzame ouderen niet

Er zullen heel veel oudere mensen eenzaam zijn deze kerst. Misschien jouw eigen ouders of opa/oma wel. Hoe leuk is het dan om een coronaproof hapje of pakketje langs te brengen. Laat je kinderen eventueel wat moois knutselen. Stop er kerstchocola, een kerststol en wat lekkere borrelhapjes bij bijvoorbeeld. Zorg dat je je houdt aan de regels en het pakketje voor de deur dropt. Ik weet zeker dat dit in de smaak valt en je zo in ieder geval iemand een leukere kerst bezorgd.

Het kerstdiner, coronaproof

Het kerstdiner met familie zal door corona niet gaan dit jaar, buiten jouw eigen gezin om. Natuurlijk kan je wel een heerlijk kerstdiner maken voor thuis. Ook wel heerlijk relaxed een keertje, of niet? Soms word ik wel eens moe van alle drukte rondom de kerstdagen. Het is best een gehaast. Gelukkig kun je via internet genoeg lekkere kerstrecepten vinden om toch zo een heerlijk kerstdiner op tafel te zetten. Wij gaan in ieder geval één dag voor een uitgebreid diner en één dag voor de ouderwetse gourmetschotel. Yummie.

De winterbarbecue

Mochten de regels rond de kerst het toelaten, kun je er ook nog altijd voor kiezen om een kleine winterbarbecue te doen. Waarschijnlijk mag die dan niet met meer dan 2 of 3 personen, maar zo kun je toch nog een beetje familie zien. Zorg er dan ook echt voor dat je de 1,5 meter afstand tot elkaar houdt, ook als de wijntjes inmiddels rijkelijk door je aders stromen.

Een kerstpicknick in plaats van een kerstlunch

Ben je meer van de kerstlunches, dan kun je natuurlijk ook prima buiten tijdens een wandeling een kerstpicknick doen! Neem een kleed mee en een aantal heerlijke lunchhapjes en drankjes. Houd je aan de corona regels en houd ook weer afstand tot elkaar.

Hoe ga jij kerst vieren dit jaar met corona?

Lees ook: Kerst the most wonderful time of the year

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.