Search here...
TOP
Lifestyle

5 tips om te groeien op Instagram

instagram

Instagram. Het blijft een erg leuk, maar moeilijk te snappen medium. Vooral als je Instagram gebruikt als bedrijf! Het algoritme verandert steeds weer en het is af en toe lastig om daar goed in mee te blijven gaan. Het draait niet eens zo zeer om hoeveel volgers je hebt, maar het draait allemaal om engagement.

Instagram draait op engagement

Je kunt 10.000 volgers hebben, maar als niemand actief reageert op je posts, dan zullen bedrijven niet snel samenwerkingen met je aan willen gaan. Waarom? Omdat zij juist willen dat er goed gereageerd wordt op hun producten en door jouw post willen ze meer aankopen genereren of naamsbekendheid creëren. Dus zorg voor engagement! Dat betekent simpelweg reacties, likes en terug reageren!

Lees ook hoe je betaalde samenwerkingen kunt aangaan

Zit je inmiddels vast en groei je niet meer zo veel? Heb je het idee dat mensen jouw Instagram posts niet meer zien door het steeds veranderende algoritme? Probeer dan eens één van deze tips. Het is misschien een beetje werk aan de winkel, maar het loont! P.s. weet altijd dat de basis van een goeie feed, goede kwaliteit foto’s zijn! Bepaal eerst je niche, onderwerp en eventueel een mooie preset!

1. Hashtags toevoegen

Onder elke foto die jij post op jouw Instagram feed, ga jij 30 hashtags plaatsen die betrekking hebben op jou foto. Post jij voornamelijk fashion, dan worden jouw hashtags bijvoorbeeld #fashionista #fashionblogger #outfitinspo #dressingwell #fashionIG #fashionbloggerstyle en zo ga jij door tot je er 30 hebt! Belangrijk is ook om steeds te mixen, want als je steeds exact dezelfde hashtags gebruikt, denkt Instagram dat je een spammer bent en dan kun je blokkades oplopen.

2. Reageer op populaire hashtags

Deze moet echt even goed doorlezen en proberen. Het is veel werk, maar zo vergroot je wel je engagement en kun jij groeien op Instagram. We beginnen gewoon even klein. Jij gaat 5 populaire hashtags opzoeken, die binnen jouw niche vallen. Dan ga jij onder 5 TOP posts van deze hashtag een reactie achterlaten. Dat betekent dus 5×5=25 reacties! Stel je kiest voor #momlife, laat je hier 5 reacties onder. Dan ga je door naar #momblogger en laat jij 5 reacties onder en zo door! Het is de bedoeling dat je dit gaat uitbreiden naar 10 / 15 en dan 20 hashtags. Door te reageren, zet jij jezelf in de spotlight en dit zorgt automatisch voor meer engagement. Veel werk ja. Maar doe het.

3. Engagement groups

Engagement groups kunnen je breken en maken. Simpelweg is dit gewoon een berichtengroep die je op Instagram aanmaakt. Iedere keer als je een nieuwe foto hebt gepost, laat je dit weten in de groep en dan gaan de mensen die daar in zitten reageren en liken. En jij ook voor hun. Ik ben er niet zo’n fan van, want het geeft me altijd enorme druk en de een post vaker dan de ander. Maar het kan werken, mits je in een groep met gelijkgestemden zit! Het heeft niet zoveel nut als jij in de sport niche zit, te gaan reageren op make-up posts. Want dat matcht niet! Dat heeft Instagram door. Dus ga altijd voor een groepje dat in dezelfde niche zit.

4. Engage met verwaarloosde volgers

Je hebt altijd spookvolgers. Volgers die jou wel volgen, maar eigenlijk nooit iets liken of reageren. Dat wil helemaal niet zeggen dat ze jouw posts niet leuk vinden. Het is meestal zo dat ze jouw posts gewoon niet meer zien. Dat komt dan weer door het algoritme. Door deze verwaarloosde volgers weer nieuw leven in te blazen, krijg je ze weer actief! Dus ga in jouw lijst met volgers scrollen tot je helemaal beneden bent. Pak een aantal van deze volgers en ga de interactie weer aan! Like hun posts en stel een vraag over de foto. Door weer te gaan communiceren, komen jouw posts weer in hun feed en worden ze weer actief!

5. Zorg voor interactie op jouw post

Dit is iets wat je hoogstwaarschijnlijk al doet. Een golden oldie eigenlijk. Onder elke foto die je post zet je een caption. Stel altijd in die caption een vraag, zodat jouw volgers gaan reageren. Interactie opnieuw! Maar reageer ook altijd terug! Het is voor jouw volgers namelijk heel leuk als er ook terug gereageerd wordt op hun antwoord!

Er zijn zo nog veel meer tips & tricks die je kunt gebruiken, maar ik ga niet alles weggeven natuurlijk! Zet hem op en laat je mij weten of het lukt met groeien op Instagram? En; volg mij natuurlijk ook even op mijn Instagram!

Lees ook 7 tips om van de hik af te komen

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.