Search here...
TOP
Lifestyle

Low budget jouw oude keuken opknappen? Dat doe je zo!

low budget keuken opknappen

Geen budget om een nieuwe keuken aan te schaffen of geef je het liever aan iets anders uit? Aan een leuke vakantie bijvoorbeeld of aan een nieuwe auto? Met deze tips knap jij gewoon jouw oude keuken op, zonder dat het je veel geld kost.

1. Schaf een nieuw werkblad aan

Kan jouw keuken er echt niet meer mee door of ben je hem zat? Je hoeft echt niet een compleet nieuwe keuken aan te schaffen, wil je er nog wat leuks van maken. Zo kun je heel goed een nieuw werkblad aanschaffen, zodat jouw keuken direct een andere uitstraling krijgt. Daarin zijn heel veel keuzes te maken. Begin eerst met het bedenken van de perfecte kleur en kijk dan in welke materialen deze beschikbaar is. Hout, kunststof of marmer misschien?

2. Ga voor andere handgrepen

Zelf heb ik mijn keuken ook opgeknapt, in plaats van nieuw aangeschaft. Wat ik toen enorm leuk vond, was het kiezen van nieuwe handgrepen. Ik vond een vintage/landelijke look goed passen bij ons in huis, dus ik koos voor een handgreep zwart. Deze staan fantastisch in combinatie met kastknoppen. Op de kastjes heb ik de kastknoppen gemonteerd en op de lades de handgrepen. Het geeft een hele unieke en frisse look en het is niet duur.

3. Verf je keukenkastjes

Indien je houten kastjes hebt, kun je deze heel goed schilderen. Zorg er voor dat je ze eerst goed schuurt en in de grondverf zet voordat je ze gaat schilderen. Door slijtage door het gebruik van je kastjes, zal je wel merken dat je ze door de jaren heen een nieuw likje verf moet geven.

4. Schilder de tegels van jouw keuken

Ook een nieuw kleurtje op je tegels? Je kunt speciale tegelverf kopen om de tegeltjes in jouw keuken te schilderen. Liever een leuk printje? Er zijn ook speciale stickers verkrijgbaar die jouw tegeltjes mooi kunnen sieren. Genoeg keuze en allemaal niet duur in aanschaf. Ook enorm leuk om wat mooie herinneringen aan jouw keukenmuur te hangen!

Met deze tips knap jij low budget in een handomdraai jouw oude keuken op. Succes!

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

  • Marie de Jonge

    Goed om te weten welke mogelijkheden ik heb om mijn keuken op te knappen met een klein budget! Mijn keukenkastjes zijn al oud en de verf laat op sommige plekken los. Wellicht laat ik de kastjes opnieuw spuiten in een lichtere kleur. Zo oogt mijn keuken vast wat ruimer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.