Search here...
TOP
Fitness

Hoe kun je skeeleren met de kinderwagen?

skeeleren achter de kinderwagen

Heb je zin om te skeeleren met je pasgeboren baby of peuter, dat kan! Hoe je dat (veilig) doet? Lees!

Skeeleren met je baby of peuter

Hoe fijn is het om na je bevalling weer een beetje sportief te worden! Skeeleren is een fijne manier om rustig weer wat conditie op te bouwen, zonder dat de intensiteit te hoog ligt en het is gewoon heel erg fijn om samen met je kindje buiten te zijn in de natuur. Echter zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden om het veilig en verantwoord te houden.

Skaten met de juiste kinderwagen

Ten eerste is het belangrijk dat je goed kijkt naar welke kinderwagen of buggy je hebt om mee te skeeleren. Je kunt namelijk niet met elke wagen makkelijk snelheid maken, omdat de wieltjes dan heen en weer gaan schieten. Zorg er dan ook voor dat je een kinderwagen hebt waarvan je de wieltjes vast kunt zetten en probeer rustig op de weg hoe het voelt om met je wagen te skaten en hoe je wagen reageert op iets meer snelheid. Je hebt speciale joggers, zoals de Thule Urban Glide 2, deze heb ik zelf en kan ik je echt aanraden! Deze heeft namelijk een handrem, wat heel veilig is als je een bergje afgaat en teveel snelheid maakt. Je kunt trouwens ook hardlopen met deze kinderwagen.

skeeleren achter de kinderwagen

In welke bak moet je kind tijdens het skeeleren

Dit is iets waar je even goed aan moet denken. Als je gaat skeeleren met de kinderwagen, kun je er namelijk van uit gaan dat jouw kindje heen en weer schudt. Als jouw kindje nog heel klein is en je besluit de reiswieg op de kar te zetten, dan schudt jouw kindje door de hele wagen. Kies er dan voor om de Maxi Cosi op het onderstel te zetten, zodat jouw kindje veilig vastligt tijdens het skaten. Ook een stuk leuker voor jouw baby, want zo kan het nog een beetje om zich heen kijken. Als je een ouder kindje hebt, kun je natuurlijk de buggy versie erop klikken en de gordels lekker goed strak doen. Zo blijft jouw peuter ook heel veilig zitten tijdens het skeeleren en het is heel leuk! Veel plezier!

skeeleren achter de kinderwagen
Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.