Search here...
TOP
Health

’s Werelds eerste plantbare koffiebeker

De eerste plantbare koffiebeker is op komst en hoe tof is dit idee?!

Milieuvervuiling en plastic soep

De wereld begint steeds meer te vervuilen, zeeën zitten vol met plastic, mensen dumpen afval massaal in het bos en het begint echt wel dreigende consequenties te hebben voor het milieu. Je ziet dat er steeds meer maatregelen worden genomen om te verduurzamen en het milieu te ontlasten van ons afval, bijvoorbeeld door afval te scheiden, minder plastic te gebruiken of door verpakkingsmateriaal zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

De plantbare koffiebeker

In Amerika zijn ze daarom bezig met de eerste plantbare koffiebeker. omdat daar juist zoveel koffie wordt gedronken en de bekers vaak in het milieu belanden. Ik vind dit zo’n enorm leuk initiatief, dat ik er graag een stukje over schrijf. Misschien kende je al wel de plantbare wenskaarten? Die dragen bij aan de biodiversiteit en kun je in de lente planten, zodat de bijtjes genoeg nectar kunnen vinden. Een plantbare koffiebeker is daarom niet zo’n heel gek idee. Maar hoe dan?

Papier niet eeuwig te recyclen

Zoals je misschien weet, is papier niet eeuwig te recyclen. Je kunt dit maximaal 6 tot 7 keer doen, voordat het papier zijn vezels verliest en het nutteloos wordt voor recyclen. Het komt dan uiteindelijk bij het restafval terecht en dat wordt verband, wat weer slecht is voor het milieu. De plantbare koffiebeker bevat daarom zaden van lokale bomen.

Een kaart met locatie om te planten

Het werkt zo; Je koopt bij een koffiezaak een kop koffie in een plantbare koffiebeker. Je drinkt je koffie en neemt de beker mee naar huis. Op de beker staan instructies hoe je de beker kunt planten. Ook staat er een lokale kaart op met plekken waar je deze beker het beste kunt planten in jouw buurt. Je weekt de onderkant los van de beker, want daar zitten de zaden in en plant deze op locatie. De koffie in de beker tast de zaden trouwens niet aan.

Eerste test met plantbare koffiebeker in Amerika

Wat een enorm tof idee! De beker is nog niet op de markt, maar ze gaan hem eerst testen in Californië. Daarna is het de bedoeling dat deze wereldwijd gaat. Je kunt de ontwikkeling van de plantbare koffiebeker steunen door een bijdrage te leveren. Leuk weetje: je naam wordt gedrukt op een beker die uiteindelijk in een boom zal veranderen en zo mee helpt de CO2 uitstoot te reduceren EN het geeft je natuurlijk het bovenmenselijke gevoel dat jij ECHT wat doet voor een beter milieu.

Ik hoor je wel denken, wat als de beker bij het gewone restafval wordt gegooid? Dan vergaat het vanzelf binnen 180 dagen. De andere kant lijkt me alleen dat deze bekers makkelijker uit het autoraampje gegooid gaan worden, waardoor je overal plantbare bekers gaat vinden.

Lees ook: Waarom jij een bulletproof koffie moet maken

Mom on Top
TAGS:, ,

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.