Search here...
TOP
Recepten

Waarom je een bulletproof koffie moet maken

Onlangs werd me geadviseerd om eens een bulletproof koffie te maken. Koffie met onder andere roomboter erin. Dit klonk me in eerste instantie niet echt als muziek in de oren, maar toen ben ik mij er in gaan verdiepen en de voordelen zijn zo fantastisch! Daarom ga ik deze bulletproof koffie opnemen in mijn voedingspatroon. Waarom, hoe je het maakt en of het lekker is? Lees verder!

Start je dag met koffie

Koffie is voor veel mensen het begin van je dag. Voor mij ook hoor. Het aller fijnste is zelfs als je nog vóór je kinderen wakker zijn, kunt genieten van je eerste bakkie. Helaas zijn de kinderen vaak eerder wakker dan ik. Zelf drink ik mijn koffie graag met melk. Lekker romig. Onlangs kreeg ik dus het advies om mijn dag eens te starten met een bulletproof koffie. Koffie met roomboter en kokosolie. Mijn BMI is te laag en door het innemen van meer gezonde vetten en daarbij lekker te sporten, hoop ik mijn BMI omhoog te krijgen. Deze koffie is echter niet alleen gezond als je wilt aankomen, maar ook effectief als je wilt afvallen.

Waarom moet je bulletproof koffie maken?

Als je ’s morgen opstaat en een bulletproof koffie neemt, krijg je op deze manier direct je gezonde vetten binnen. Daarnaast zorgt koffie er voor dat je scherp blijft en door de roomboter vult het goed, zodat je minder snel trek krijgt. Ideaal dus als je wilt afvallen of juist onverzadigbaar bent en steeds trek krijgt in zoete dingen. Je moet hem maken met grasboter. Dit zit namelijk vol goede vitamines en mineralen en zorgt er zelfs voor dat je buikvet verdwijnt! Wil je uitgebreid lezen over de voordelen van grasboter, dan kun je dat hier doen. Ik ga dus kijken of ik mijn BMI omhoog kan krijgen door middel van het nemen van een bulletproof koffie. Over 12 weken zal ik een meting doen, waaruit moet blijken wat het heeft gedaan.

Hoe maak je bulletproof koffie?

Het is eigenlijk heel simpel! Zet een gewone bak koffie (filter of bonen, maakt niet zoveel uit) en giet de koffie daarna in een blender. Doe hier 1 of 2 eetlepels grasboter bij en 1 of 2 eetlepels kokosolie en blenden maar! De blender is wel noodzakelijk, want je krijgt niet echt het gewenste effect als je het er gewoon doorheen roert. Let er wel op dat je blender geschikt is om warme producten mee klaar te maken of gebruik bijvoorbeeld een mixer. Als je klaar bent met blenden zul je zien dat het net lijkt of je een latte hebt gemaakt. De koffie smaakt lekker romig met een vleugje kokos. Ik kan het je aanraden! P.S. ben je geen koffiedrinker, dan kun je de koffie ook vervangen door Matcha, Zelfde principe verder.

Mom on Top
TAGS:

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.