Search here...
TOP
Health Lifestyle

Hoe verhoog je jouw vitaliteit? 7 tips voor meer energie!

Vitaliteit is levenskracht en energie. Het staat voor een gezonde leefstijl, waarin je geest en lichaam in balans zijn. Door slechte gewoonten, zoals roken, slecht eten, slecht slapen en stress kan je vitaliteit achteruit gaan. Je kunt je hierdoor ziek voelen of niet lekker in je vel zitten. Ik geef je mijn tips om je vitaliteit te verhogen.

1. Bekijk jouw situatie

Kijk eens goed naar jezelf en vraag jezelf eens af wat jou energie geeft en wat jou energie kost. Schrijf het desnoods op papier. Probeer de zaken die energie kosten te verwijderen uit je leven, Misschien zit je nu in een fase in je leven waarin het heel lastig is om stressvrij te te leven, maar kies ervoor om zelfs dan niet teveel hooi op je vork te nemen. Ook genoeg slaap en ontspanning horen hierbij. Misschien is een hangmat met standaard wat voor jou, zodat je even kunt relaxen met een goede podcast bijvoorbeeld.

2. Plan leuke dingen

Probeer activiteiten te plannen die je plezier geven en creëer ‘me-time’. Voel je niet schuldig om een keer oppas te regelen voor je kinderen, zodat jij een avondje weg kunt gaan. Een blije mama is een leuke mama! Als je plezier maakt, maak je het hormoon dopamine aan en dat geeft je een geluksgevoel!

3. Een goede nachtrust

Ga op tijd naar bed, wat uiteraard wel heel lastig is in dit tijdperk waarin we gek zijn op ‘binge-watching’, maar je zult zelfs na één nacht al merken dat je beter in je vel zit! Ga ook gewoon een keer tegelijk met je kinderen onder de wol! Zeker als je er ’s nachts nog een paar keer uit moet.

Lees ook: 5 tips voor een energieke start van jouw dag

4. Let op je voeding

Probeer gezond en gebalanceerd te eten. Je kunt heus wel eens per week een patatje eten, maar probeer het af te wisselen met gezonde maaltijden. Zorg dat je genoeg vezels, vitamines en mineralen binnen krijgt en genoeg drinkt. Met een gemiddeld voedingspatroon komt het vaak voor dat je een tekort aan bepaalde vezels, vitamines en/of mineralen heeft. Dit kun je gemakkelijk aanvullen met voedingssupplementen. Bijna alle mensen hebben een tekort aan magnesium. Wil je meer weten over een magnesiumtekort? Lees dan dit uitgebreide blog over magnesium tekort en hoe je dit kunt aanvullen.

5. Ga lekker naar buiten

Snuif buiten heerlijk de frisse lucht op en dan bedoel ik niet om daar een sigaretje te gaan roken. Ga lekker een stukje wandelen, zo vang je direct zonlicht op en dat is essentieel voor jouw dosis vitamine D. Vitamine D helpt jouw botten en tanden stevig te houden. Mensen die niet genoeg buiten komen, wordt geadviseerd om extra vitamine D in te nemen. Je kunt heel makkelijk online vitamine D bestellen.

6. Vitaliteit is bewegen

Sluit een abonnement af op de sportschool, sluit je bij een groep aan die buitensport of ga zelf een stukje hardlopen. Wel goed verlicht in deze tijd van het jaar! Werken aan je conditie is werken aan je vitaliteit en sporten maakt ook het hormoon dopamine aan, dus als je heerlijk een half uurtje hebt hardgelopen of alle apparaten in de sportschool aan gort hebt getraind, voel je je enorm gelukkig en kan je de wereld aan!

7. Vitaliteit op de werkvloer

Op mijn Instagram hield ik een poll over vitaliteit op de werkvloer.

De vraag was: Is er een vitaliteitsplan binnen jouw bedrijf?

Ruim 70% stemde dat hun werkgever geen vitaliteitsplan handhaaft. Misschien is het wel handig om te weten dat de meeste bedrijven budget hebben voor een vitaliteitsplan. Zo kan jouw werkgever ervoor zorgen dat er iedere week vers fruit wordt bezorgd of korting geven op een abonnement op de sportschool. Maar zo zijn er nog veel meer opties!

Voor het bedrijf kan het zelfs winstgevend zijn om een vitaliteitsplan op te stellen. Want: als jouw werknemers vitaal zijn, zullen ze zich minder ziek melden (een zieke werknemer kan een werkgever tussen de 200 en 400 euro per dag kosten!) en met meer plezier meer werk omzetten.

Nu je deze handvatten hebt, moet je ze gaan leren toepassen. Het is het zo waard! Op naar een vitaal leven!

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

21 COMMENTS

 • Melissa

  Lopen na het avondeten. Dat is hier een standaard avond indeling. Daarna lekker op bank ploffen.

 • Merel

  Frisse lucht en lekker bewegen helpen altijd. Mij hielp het ook om het contact met bepaalde mensen een beetje af te houden, dan hou je ook bergen energie over ????

  Merel onlangs geplaatst…Sint & Kerst | Wat geef je een man cadeau?My Profile

  • Kimberley
   AUTHOR

   Dat tweede werkt ook zeker! Ban alle negativiteit, dat vreet energie.

 • Daisy Kroon

  Ik probeer best veel op mijn gezondheid te letten (moet ook ik heb de ziekte van crohn dus met alleen ongezond eten gaat het niet goed)… Sporten heb ik ook een paar keer geprobeerd, maar kvind het gewoon zooooo niet leuk ???? Ik ga er dus liever gewoon een dagje op uit, lekker wandelen ofzo… Echt sporten sporten doe ik niet ????

 • Amber

  Bedankt voor de tips ???? weer wat van geleerd ????

 • Susan

  Dit vind ik altijd van die fijne posts! Heel belangrijk. Een goede nachtrust is voor mij zeker van belang; als ik dat niet heb, dan ben ik de hele dag niks. Wat ik dus momenteel een beetje heb, want hoogzwanger. Kannielekkerliggen. Nog even volhouden en dan gaan we weer lekker vitaal zijn! Hoop ik! Met baby! Joggen achter m’n stroller enzo…

  • Kimberley
   AUTHOR

   Ohhh herkenbaar!! Die nachtrust ga je straks ook nog even missen hihi, maar dat komt vanzelf weer! Lekker sporten met de kleine beeb. Succes nog even de laatste loodjes!

 • Malou

  Een goede nachtrust zou ik wel heel fijn vinden… Helaas is dat ver te zoeken hier de laatste tijd.

  • Kimberley
   AUTHOR

   Ik las het op je blog. Succes en probeer (als het kan) overdag af en toe je rust te pakken 🙂

 • querine

  ik probeer nu steeds vaker savonds even een rondje te lopen en ik heb echt het idee dat het werkt!

  • Kimberley
   AUTHOR

   Heerlijk even je hoofd leegmaken 🙂

 • nicole orriens

  Voor mij is bewegen heel belangrijk om vitaal te leven. Daarom ga ik dagelijks hardlopen.

 • Amylia De Schepper

  Heel wat leuke tips waar ik het zeker mee eens ben! Bedankt om dit te delen!

 • Sarah

  Gelijk heb je met die tips, zeker op grijze dagen! Wel, ikzelf ben wat beweging betreft tevreden dat ik nu een nieuwe sport heb ontdekt die me ligt: pilates. MIjn probleem met lopen is namelijk dat ik het enkel graag doe als het mooi weer is waardoor er in de herfst en winter weinig van in huis komt. ????

 • Merel

  Goede tips. Kan hier zeker wel iets mee. Merk namelijk aan mezelf dat ik eigenlijk vroeger naar bed zou moeten en fruit eten schiet er nog weleens bij in. Goed om meer op te letten! Want alleen dat scheelt denk ik al de helft.
  Merel onlangs geplaatst…Over bloggen #31 | Hoe verdienen bloggers hun geld?My Profile

 • nicole orriens

  Goede tips allemaal. Zelf ga ik dagelijks hardlopen voor een gezond en vitaal leven. Dat werkt goed voor mij.

 • Renata

  Ik had nog nooit van een vitaliteitsplan gehoord – dus ik vermoed dat het ook bij ons op het werk niet bestaat ????

 • Inge

  Fijn artikel, ik heb nog nooit gehoord van een vitaliteitsplan op het werk!
  De meeste dingen die noemt zijn vooral gezond verstand, de meeste van ons weten dat goed genoeg en toch passen we ze niet toe. Hoog Tijd om meer aan onZe eigen vitaliteit te denken!

 • Kiki Hasselton

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel wat meer mag bewegen, maar daar ga ik nu aan werken. Lekker wandelen met de hond vind ik ook heerlijk. Buitenlucht doet een mens goed.

 • Fleur

  We hebben geloof ik geen vitaliteitsplan op werk, maar ik heb wel een paar jaar terug een gezondsheidscheck laten doen

 • esther perfors

  Helaas door ziekte, ME/CVS, hardlopen mijn passie moeten opgeven. Ik ga nu wandelen en mediteer. Heel fijn!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.