Search here...
TOP
Health

Deze slechte gewoontes gooi jij vanaf vandaag in de prullenbak!

Denk eens goed na. Welke slechte gewoontes heb jij? Rook je? Eet je te vaak ongezond? Pak jij liever de auto dan de fiets? Vanaf vandaag is het daar klaar mee. Jij gaat deze slechte gewoontes in de prullenbak gooien en wel nu!

1. Overal suiker doorheen

Vroeger was ik er ook van. Mijn moeder gooide overal suiker in en dat neem je dan gewoon over. Suiker over de aardbeien, suiker door de thee, suiker over de pindakaas, suiker, suiker, suiker. Ik vond dat wel normaal. Tot ik me afvroeg waarom ik steeds zo moe was. Iedere keer als ik een chocoladereep at of weer twee klontjes suiker in mijn thee deed, kreeg ik een suikerpiek. Ik ging er hard op, maar naarmate de tijd verstreek, verdween die piek en bleef ik achter met een dip. Moe, koud en rillerig en ik kreeg weer behoefte aan suiker.

Het is gewoon een vicieuze cirkel waar je in zit op dat moment. Ik moest dit doorbreken en ben gestopt met het zelf toevoegen van suiker. Eerst nam ik mijn thee op de schop: van twee klontjes naar één en van één naar niks. Daarna de koffie, yoghurt en noem maar op. Sinds ik ermee ben gestopt. merk ik dat ik veel minder moe ben overdag. Ik heb mijn enorme voorraad aan suiker zo in de prullenbak gegooid.

2. Dromen over later

Dromen over later is goed, maar maak je dromen waar. Veel mensen blijven maar dromen en ondernemen geen actie. Ik zeg zelf altijd: ‘Dreams don’t come true, goals do!’. Stel een doel voor jezelf, denk na welke middelen je ervoor nodig hebt om het te realiseren en ga ervoor. Het kan die mooie auto zijn, de baan van je leven of een fitte leefstijl.

3. Roken

Roken? Serieus? Dat is zo 1986 man. Tegenwoordig is het echt niet sexy meer. ‘Ja, maar ik rook alleen bij gelegenheden..’ Ook als je bij gelegenheden alleen rookt is het heel slecht voor je en niet sexy. Je stinkt een uur in de wind, je handen worden er geel van, je wordt veel sneller oud en nog eens: HET IS SLECHT VOOR JE! In de prullenbak met die sigaretten.

4. Nagels bijten

Ook zoiets. Dat geluid van dat gekluif alleen al geeft mij de rillingen. Daarnaast ziet het er echt niet uit, die afgekloven stompjes. Je handen zijn jouw visitekaartje. Je gebruikt ze de hele dag, dus anderen bekijken ze ook regelmatig. Iedereen weet dat dat spul voor erop niet werkt, maar neem een tijdje nep-nagels, tot je zeker weet dat je er van af kunt blijven en lak ze dan mooi, zodat je er wel van af moet blijven.

5. Het ontbijt overslaan

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Waarom moet je ontbijten? Je lichaam heeft na het slapen weer energie nodig, omdat het al een tijd geen voeding heeft gehad. Je hersenen worden productiever na het ontbijt, dus je kunt je beter concentreren. Als je het ontbijt overslaat, bestaat er de kans dat je later op de dag meer honger krijgt en dus ook onnodige troep naar binnen schuift. Je humeur wordt er ook niet beter op als je het ontbijt overslaat trouwens. Ontbijten dus!

5. Een ongeorganiseerd huishouden

Het huis netjes houden is best lastig, zeker met kinderen. Ze gooien overal hun speelgoed neer, slopen spullen en maken je huis smerig. Toch is het heel fijn en rustgevend voor jezelf om hier toch een beetje een georganiseerde boel van te maken. Koop verschillende speelgoedbakken en organiseer en categoriseer deze. Gooi spullen en speelgoed die stuk zijn direct weg. Zo blijft alles netjes en krijg je geen half bruikbare sets aan speelgoed.  Brabantia verkoopt bijvoorbeeld een hele mooie, grote prullenbak van 45 liter. Deze hebben wij in de keuken staan en gooien daar alle spullen in die stuk zijn of weg kunnen. Zo blijft alles mooi georganiseerd. Een beetje troep is niet erg, want er moet geleefd worden in huis, maar het is fijn als het ook weer opgeruimd is.

Welke slechte gewoontes ga jij in de prullenbak gooien?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

3 COMMENTS

  • Kiki Hasselton

    ik bijt inderdaad nagels. ik vind het zelf ook bloedirritant, maar ik kan er niets aan doen, het is een tic

  • MC Kleuver

    Een leuke quote voor bij het dromen. Toch denk ik dat het ook goed is om dromen te hebben zonder ermee bezig te zijn. Positief verlangen noem ik het.

  • Silkeblogs

    2 & 5 zijn mijn slechte gewoontes. Maar om even het ontbijt overslaan te verantwoorden: ik weet gewoon noooooit wat ik ’s ochtends moet eten…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.