Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Judith | Fitmomtalk

Iedere maandagochtend krijg jij een nieuwe dosis motivatie! Andere moeders verklappen hun geheim om fit te blijven en hoe ze tijd maken om te sporten. Vandaag is Judith aan de beurt. Moeder van 2 meiden.

Ik ben Judith, 42 jaar en kom uit Amsterdam. Na zo een 12 jaar in Spanje gewoond te hebben woon ik nu via een omweg in Ede met mijn 2 dochters (12 en 4), man en hond. Sinds 2 jaar ben ik full time blogger voor Pink Press.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Bij ons op de sportschool is een hele leuke kinderopvang en ze gaan allebei gewoon naar school.

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Fitness, zwemmen en boxen. Eigenlijk omdat het beschikbaar is op de sportschool. Ik ga ook nog wel eens hardlopen.

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Ik kan beter nadenken. Bovendien helpt het mijn hormonen te reguleren.

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Ik doe intermittent fasting. Maar eigenlijk deed ik dat al voor ik wist dat het een dieet was. Ik ben dan de rest van de dag doodmoe als ik ontbijt, buikpijn ook. Ik moet wel nog 20 kilo afvallen en ga deze week weer een poging wagen met shakes van Pulve.

Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven? Wat voor effect hebben die op jou?

Ik nam altijd van alles, maar had een overschot waardoor ik eigenlijk ziek werd. Dus nu neem ik even niets.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Ja zeker. Maar zo ben ik ook opgevoed dat sport er bij hoort. Mijn meiden doen ook allebei aan sport. De oudste gaat ook regelmatig mee de sportschool in lekker hardlopen of iets. En allebei gaan ze vaak mee zwemmen.

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Ik train om niet ziek te worden. Zonder sport zakt alles in. Maar wil ook een marathon lopen in 2019. En ik wil mezelf bewijzen dat je met 43 ook een fitgirl kan zijn.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Het feit dat ik al ga. En dat ik 5 km kan rennen zonder aan de beademing te moeten.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Dat het gezond is, lekker voor lichaam en geest. Mijn oudste doet aan kickboksen om haar lichaam beter te leren gebruiken, maar ook tegen onzekerheid.

De term ‘bodypositivity’ leeft heel erg op dit moment, daarom ook mijn vraag: wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

De vorm van mijn benen vind ik niet verkeerd. Maar op het moment ben ik niet zo body positief.

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Ik heb zelf ook een miljoen excuses en daarna nog een paar. Maar je krijgt er gewoon meer energie van, je zit lekkerder in je vel. Dat straal je weer uit naar de kinderen die daar ook positiever van worden. Ze leren ook dat het belangrijk is goed voor jezelf te zorgen, wat weer helpt bij hun eigenbeeld.

Mom on Top
TAGS:,

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

5 COMMENTS

 • Leslie

  Leuk om te lezen wat een ander doet om zich goed te voelen.

 • íngrid

  ik ga deze week het sporten weer oppakken na geveld te zijn door de griep, en bij mij is het ook het feit dat ik ga al een prestate

 • amylia

  Hoi meid, ik moet zeggen dat ik even schrok toen ik las dat je 20 kimo wil vermageren. Op de foto lijk je me alvst een knappe vrouw, pin je dus niet te fel vast op dat cijfertje op de weegschaal!

 • Sherry

  Respect voor deze moeder. Ik moet weer beginnen met sporten. Ik krijg weer motivatie na het lezen van dit interview-.

 • Jamey

  Wat leuk om te lezen hoe jij het allemaal doet Judith!
  Jamey onlangs geplaatst…Zeg het met een… ring!My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.