Dag 5 | Win een cadeaubon voor Lekker Honing!

Dag 5 | Win een cadeaubon voor Lekker Honing!

Stuifmeelkorrels, die kleine balletjes die bijen met zich meeslepen. Die balletjes die ze vervolgens in de honingraat stoppen om honing van te maken. Wist je dat die ook heel erg gezond zijn voor de mens? Een goed ontbijt voor langdurige energie

Iedere ochtend eet ik al een heerlijke kom havermout met honing, banaan, amandelen en vaak ook met matcha. Sinds kort voeg ik hier stuifmeelkorrels aan toe. Een echt powerontbijt! Stuifmeelkorrels brengen zoveel positieve dingen met zich mee. Ik wilde dat ik ze eerder had ontdekt als voedingsmiddel.

Wat zijn stuifmeelkorrels?

Stuifmeelkorrels, of ook wel bijenpollen genoemd, zijn kleine bolletjes stuifmeel die de bijen aan de pootjes hebben kleven. Door een beetje nectar en speeksel eraan toe te voegen ontstaan er kleine bolletjes. Deze bolletjes brengen zij normaal gesproken naar het nest, maar je kunt ze dus ook zelf eten. Dat weten veel mensen niet, maar ze bevatten heel veel goede voedingstoffen en het is steeds meer verkrijgbaar.

stuifmeelkorrels

Waarom zijn stuifmeelkorrels gezond?

Ze bevatten namelijk heel veel vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en B-vitamines. Ze bevatten ook ongeveer 30% aan eiwitten, 30% aan koolhydraten en 20% aan vetten, (waarvan de helft meervoudig onverzadigd). Er zit ook heel veel vitamine B12 in, dus dat is ook gunstig voor mensen die geen vlees eten. Stuifmeelkorrels geven energie en zijn zo voedzaam, dat ze de eetlust ook remmen. Heel fijn als je wilt afvallen dus.

Stuifmeelkorrels en topsport

Topsporters hebben ook heel veel baat bij dit natuurproduct. Stuifmeel wordt namelijk omgezet in glycogeen. Dit is precies hetgeen wat je spieren heel hard nodig hebben, als je flink gaat sporten. Het geeft sporters meer energie en zorgt ervoor dat ze beter kunnen presteren.

Stuifmeelkorrels en hooikoorts

Maar wat nou als je hooikoorts hebt? Het lijkt misschien raar, maar stuifmeelkorrels helpen je allergie te voorkomen. Omdat je deze eet en niet inademt. Stuifmeelkorrels bevatten quercetine en dat remt de histamine die vrij komt tijdens de allergie. Het schijnt echt heel goed te werken als je voor het pollenseizoen elke dag een lepel stuifmeelkorrels eet en dit het hele seizoen blijft doen.

Een echt powerontbijt

Zoals ik al zei, gebruik ik ze in mijn havermout. Ik maak een echt powerontbijtje hiermee en het zorgt ervoor dat ik extra scherp ben en me beter kan concentreren. Je kunt ze krijgen in verschillende potjes van 250 gram, 500 gram of 1 kilo en de prijs varieert van €12,- tot €34,- via deze link. Speciaal voor jou heb ik natuurlijk een kortingscode geregeld. Met code lekker10 krijg je 10% korting op de producten van Lekker Honing.

Win een cadeaubon van 30 euro!

Wil jij ook eens stuifmeelkorrels proberen of ben je fan van honing? Dat komt mooi uit, want in samenwerking met Lekker Honing mag ik een cadeaubon ter waarde van €30,- weggeven.

Wat moet je hiervoor doen?

  1. Like Mom on Top op Facebook en tag iemand die dit ook zou willen winnen
  2. Like Lekker Honing op Facebook

Deze actie loopt ook via Instagram, voor meer kans volg je de stappen daar ook.

 

Je kunt ook nog meedoen met de actie van Victory Sportswear , Mr & Mrs Tea , Happy Socks en Plantforce Proteïne!

| De winactie loopt van 05 november tot en met 15 november. Op 16 november nemen wij contact op met de winnaar

Mom on Top | Getrouwd | Moeder van twee jongens | Hardlopen | Bootcamp | Yoga

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: