Search here...
TOP
Supplementen

Waarom stuifmeelkorrels gezond zijn

stuifmeelkorrels

Stuifmeelkorrels, die kleine balletjes die bijen met zich meeslepen. Die balletjes die ze vervolgens in de honingraat stoppen om honing van te maken. Wist je dat die ook heel erg gezond zijn voor de mens? 

Een goed ontbijt voor langdurige energie

Iedere ochtend eet ik al een heerlijke kom havermout met honing, banaan, amandelen en vaak ook met matcha. Sinds kort voeg ik hier stuifmeelkorrels aan toe. Een echt powerontbijt! Stuifmeelkorrels brengen zoveel positieve dingen met zich mee. Ik wilde dat ik ze eerder had ontdekt als voedingsmiddel.

Wat zijn stuifmeelkorrels?

Stuifmeelkorrels, of ook wel bijenpollen genoemd, zijn kleine bolletjes stuifmeel die de bijen aan de pootjes hebben kleven. Door een beetje nectar en speeksel eraan toe te voegen ontstaan er kleine bolletjes. Deze bolletjes brengen zij normaal gesproken naar het nest, maar je kunt ze dus ook zelf eten. Dat weten veel mensen niet, maar ze bevatten heel veel goede voedingstoffen en het is steeds meer verkrijgbaar.

Waarom zijn stuifmeelkorrels gezond?

Ze bevatten namelijk heel veel vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en B-vitamines. Ze bevatten ook ongeveer 30% aan eiwitten, 30% aan koolhydraten en 20% aan vetten, (waarvan de helft meervoudig onverzadigd). Er zit ook heel veel vitamine B12 in, dus dat is ook gunstig voor mensen die geen vlees eten. Stuifmeelkorrels geven energie en zijn zo voedzaam, dat ze de eetlust ook remmen. Heel fijn als je wilt afvallen dus.

Stuifmeelkorrels en topsport

Topsporters hebben ook heel veel baat bij dit natuurproduct. Stuifmeel wordt namelijk omgezet in glycogeen. Dit is precies hetgeen wat je spieren heel hard nodig hebben, als je flink gaat sporten. Het geeft sporters meer energie en zorgt ervoor dat ze beter kunnen presteren.

Stuifmeelkorrels en hooikoorts

Maar wat nou als je hooikoorts hebt? Het lijkt misschien raar, maar stuifmeelkorrels helpen je allergie te voorkomen. Omdat je deze eet en niet inademt. Stuifmeelkorrels bevatten quercetine en dat remt de histamine die vrij komt tijdens de allergie. Het schijnt echt heel goed te werken als je voor het pollenseizoen elke dag een lepel stuifmeelkorrels eet en dit het hele seizoen blijft doen.

Een echt powerontbijt

Zoals ik al zei, gebruik ik ze in mijn havermout. Ik maak een echt powerontbijtje hiermee en het zorgt ervoor dat ik extra scherp ben en me beter kan concentreren. Maar je kunt ze ook door een smoothie doen of gewoon een eetlepel per dag nemen. Je kunt ze onder andere shoppen via De Online Drogist. Echt een aanrader!

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

2 COMMENTS

  • Tamara

    Wat een leuke winaktie, honing is een van mijn favoriete ingrediënten in producten

  • Danielle

    Wat een fijn artikel nooit geweten dat deze stuifmeelkorrels zoveel goede eigenschappen hebben. Ik ga ze zeker bestellen heel erg benieuwd naar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.