Search here...
TOP
Recepten Thee

Waarom jij zou moeten ontbijten met matcha

matcha

Een tijdje geleden had ik nog nooit gehoord van matcha, tot ik Mr & Mrs Tea ontmoette op het Blogger by Nature event. Thomas en Bieke The (ja, leuk hè?) stonden daar matcha op te schenken. Thee die zo groen is, dat ik het direct moest proeven en nu ben ik er ook aan hoor….

Wat is matcha?

Matcha is een Japanse poederthee. Hij is echt felgroen en wat groen is, is gezond. Toch? In dit geval wel! Deze thee bevat namelijk 10 keer meer antioxidanten dan andere groene thee en verhoogt je concentratievermogen. Daarnaast helpt het je stressniveau te verlagen, vergroot het je mentale helderheid, stimuleert leerprestaties, gaat ouderdom tegen en verbeter de vetverbranding, Klinkt goed toch? Er zit cafeïne in matcha, niet onbelangrijk om te weten, want ik dronk hem al een keer ’s avonds, maar dat is maar een kwart van wat er normaal in een kopje koffie zit. Ik kon gelukkig nog slapen.

De vijfde wetenschappelijke smaak

Waar smaakt matcha naar? Tja, het is wel een dingetje die je moet liggen of niet. Mijn motto ‘gezonde dingen zijn vies’, zal voor velen opgaan. De smaak van matcha is heel uniek en heet umami. Umami is de vijfde wetenschappelijke smaak naast zoet, zuur, zout en bitter. Ik vind het persoonlijk een beetje naar spinazie smaken, maar daar ben ik gek op en spinazie is ook heel gezond.

matcha

Hoe maak je matcha?

In het begin moest ik er even mee oefenen hoor. Je hebt een matcha klopper nodig om mee te roeren en een kom om het in klaar te maken. Je doet één of twee theelepeltjes matcha in een ruime kom, giet er een klein scheutje koud water bij en roer het tot een papje met de matcha klopper. Giet er daarna 80-100 ml heet water bij (dat van de kook af is) en roer de matcha met de klopper in M-vormen. De matcha is klaar als er een laagje schuim op komt.

Liever koffie in de ochtend

Thee is alleen niet zo heel erg mijn ding in de ochtend. Ik snak altijd naar een stevige bak koffie. Het is voor mij echt een ritueel geworden. Het liefst drink ik het ook in alle stilte voordat de kinderen wakker worden. Niet zeiken aan mama’s hoofd, voordat er koffie in zit. Toch gebruik ik matcha in de ochtend. Ik doe het door mijn havermout heen. Matcha is multifunctioneel. Je kunt er alle kanten mee op als je een beetje creatief bent. Ik krijg vaak vragen over wat ik in de ochtend eet, dus ik zal het voor je opschrijven.

matcha oatmeal

Havermout met matcha

Benodigdheden:

 • 5 eetlepels havermout
 • 200 ml amandelmelk
 • matcha
 • een halve banaan
 • een handje amandelen
 • honing
 • geraspte kokos

Doe 200 ml amandelmelk in een pannetje, samen met 5 eetlepels havermout. Breng dit aan de kook en laat dit dan nog even op laag vuur 1 minuut doorkoken terwijl je roert. Haal het van en vuur en laat het nog even staan. Ondertussen leng je een lepel matcha in een kom aan met een beetje water en roert dit met de klopper tot een papje. Giet dit bij je havermout en roer dit goed door. De havermout krijgt nu een mooie groene kleur, gaaf he? Ziet er al heel gezond uit. Giet nu de havermout over in een kom. Vervolgens snij je de banaan in plakjes en leg deze bovenop de havermout. Strooi er een handje amandelen overheen en giet hierover een beetje honing naar smaak. Vervolgens top je hem af met wat kokos en je bent klaar voor een boost! Gegarandeerd een heerlijk, gezond en stevig ontbijt.

Wil jij nu ook aan de gang met matcha? Je krijgt tot 19 juli via de webshop van Mr & Mrs Tea 10% korting als je code ‘MOMONTOP‘ gebruikt. Ik zeg doen! Echt een aanrader! Laat je me dan wel weten hoe je het vindt?

matcha oatmeal

 

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

9 COMMENTS

 • Manon

  Bijzonder poedertje! Ik denk niet dat ik het ga proberen haha, maar leuk dat je er zoveel mee kunt doen 🙂

 • nicole orriens

  Het heeft wel een boel goede eigenschappen als ik het zo lees. Maar die smaak schrikt me wel een beetje af.

 • Marjolein Goedhardt

  Wat goed om te lezen, ik ad het op het event ook zien liggen en toch maar eens gaan testen en ervaren. Leuke blog!

 • MC Kleuver

  Ik vind het er echt apart uit zien! Ik ben alleen niet zo’n theefan.

 • kiki hasselton

  nooit van gehoord, maar ik ben er nu wel enorm benieuwd naar 🙂

 • Jamey

  Ik vond matcha ijs niet zo lekker, maar thee daar in tegen..

 • Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik denk dat ik deze thee maar even over sla 😉
  Daphne – verdraaidmooi onlangs geplaatst…Niet gluren aub! + WINACTIEMy Profile

 • Ik ben een theeleut en dit ga ik echt een keer proberen. Ik hoor er heel veel over. Ook handig om er zo een stevig ontbijt van te maken!

 • Fleur

  Ik ken het alleen als thee en in de koffie. Nog nooit geprobeerd door de havermout

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.