Search here...
TOP
Food

Verspil geen eten meer met de Too Good To Go app!

Ken jij de Too Good To Go app al? Een app die ervoor zorgt dat er minder eten wordt verspild. Prima eetbaar eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zou moeten worden gegooid, kun jij voor een klein bedrag ophalen. Ik vind dit een heel goed initiatief en probeerde de app uit!

Red eten door een Magic Box aan te vragen

Vorige week las ik over de Too Good To Go app via de Facebookpagina van mijn lokale Jumbo supermarkt. Jumbo ging meedoen met het goede initiatief om eten wat over de datum zou gaan en weggegooid zou moeten worden aan het einde van de dag, voor een klein bedrag te verkopen. Ik had hier nog niet eerder van gehoord, maar het initiatief beviel me wel! Je zou voor 5 euro een Magic Box kunnen afhalen met daarin allemaal producten die je op diezelfde dag moet consumeren. Best spannend, want je weet niet van te voren wat je krijgt, maar ik besloot het gewoon te proberen.

De Too Good To Go app

too good to go

Ik downloadde via de Playstore de Too Good To Go app en zocht mijn locale Jumbo op. Via de app kon ik direct een Magic Box aanvragen en deze betalen. Vervolgens kreeg ik een digitale bon waarmee ik naar de supermarkt kon gaan om deze box af te halen. Echt heel snel geregeld!  Je kunt ook per locatie zoeken of op naam van de winkel of het restaurant. Toevallig moest ik toch nog boodschappen halen, dus ik kon de box direct ophalen. Ik was erg benieuwd naar wat ik zou krijgen, aangezien ik best kritisch ben op het gebied van eten. Je kunt niet kiezen wat je krijgt, dus dat was erg spannend.

Een tas vol eten en lekkernijen

too good to go

Bij de servicebalie haalde ik dus de tas op. Het voelde een beetje als een cadeautje. Het zat verpakt in een mooie tas van Too Good To Go en hij was redelijk zwaar. Ik gooide hem in de achterbak van mijn auto en nam hem mee naar huis. Thuis pakte ik hem uit. Er zat van alles in. Ik zal je vertellen wat er in zat en hoeveel het normaal kost.

 • Chicken Tikka Masala € 4,50
 • Jagersstoof met aardappeltjes € 5.19
 • Danio Kaneelbroodjessmaak € 1,95
 • Boerenland Vanille Vla € 1,49
 • Dille € 1,28
 • Prei € 1.12

In totaal dus voor € 15.53 aan producten. Niet gek! Anders zou het worden weggegooid en nu kan ik dit nog redden.

too good to go

Good om te kopen of zonde van je geld?

Naast de Jumbo doen ook heel veel restaurants en andere winkels mee aan dit initiatief, dus je kunt eigenlijk aardig kiezen wat je in huis wilt halen, ook al is de inhoud van het pakket een complete verrassing. Zou ik deze producten zelf ook gekocht hebben? De vla, prei en dille zeker, maar de dagschotels niet. Ik ben niet van de kant- en klare maaltijden, omdat er teveel ingrediënten inzitten die ik liever niet consumeer. Op zondagavond koken we altijd wel makkelijk. Eten we soep met broodjes of iets dergelijks, dus hebben we de kant en klare maaltijden lekker voor de tv gegeten met het gezin. Ik had liever wat groente, zoals komkommer of paprika, maar dat neemt niet weg dat dit een heel goed initiatief is tegen verspilling. Ik denk wel dat ik dit vaker ga proberen.

Kende jij dit initiatief al en ga jij dit ook eens proberen?

De afbeelding bovenaan de pagina is eigendom van Too Good To Go

 

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

4 COMMENTS

 • Dertigermerkids

  Vind ’t een goed initiatief, maar zou t zelf niet snel kopen. Rond avondeten is t spits en ga ik niet de deur uit om iets te halen, moeilijke eters.. Dit pakket zou hier niet opkomen zonde dus.. Als je meer lust kan t makkelijk idd.

  • Kimberley
   AUTHOR

   Je kunt het pakket van de jumbo tussen 9 en 20 uur afhalen. Dat is dan wel weer ideaal!

   • Dertigermetkids

    Idd! Even in de app gekeken.. Dichtstbijzijnde deal is op 1.8 km.. Restaurants.. Tussen 18
    en 20 etc. Dichtstbijzijnde supermarkt een ekoplaza op 11 km.. Niet te doen met de fiets 😂😂😂

    • Kimberley
     AUTHOR

     Haha! Nee je hebt gelijk!! Misschien dat er in de toekomst meer winkels mee gaan doen 😄

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.