Search here...
TOP
Fitness Lifestyle

Waarom jij je kind op een vechtsport moet doen

Veel kinderen gaan op dansen, paardrijden of op voetbal zodra ze klaar zijn met zwemles, maar heb je wel eens overwogen om ze op een vechtsport te doen?

De basis van een vechtsport

Vechtsporten zoals judo, karate, aikido en boksen kunnen misschien op het eerste gezicht over komen als agressieve sporten, tot je de hele basis van deze sporten onder de loep legt. De basis is leren respect te hebben voor je tegenstander. Kinderen leren tijdens deze sporten om te gaan met frustraties en ze leren om bepaalde situaties onder controle te houden. Ze kunnen echt hun ei kwijt en krijgen er veel meer zelfvertrouwen van. Dat klinkt juist alleen maar positief!

Weerbaarheid

Mijn man heeft op hoog niveau judo gedaan in zijn jeugd (lees: hij heeft een hele doos vol met bekers en medailles) en nu zit sinds kort onze oudste zoon ook op judo. We hebben zelfs mijn man zijn oude judopak door kunnen geven aan onze zoon. Dat is toch super leuk! Ik vond het zelf ook wel erg belangrijk dat onze zoon op judo zou gaan, zodat hij iets weerbaarder zou worden. Hij heeft af en toe de neiging om het kaas van zijn brood te laten eten en een vechtsport zoals judo zou hem hier best in kunnen helpen. Hij vindt het ook heel leuk, want hij stoeit graag

Bij vechtsport leer je discipline

Het stukje discipline vind ik ook erg belangrijk aan een vechtsport. Judo en andere vechtsporten worden beoefend op speciale matten, zoals deze puzzelmatten van Fightshop.nl. Even voordat de les begint, helpt iedereen elkaar om de mat in elkaar te puzzelen en achteraf wordt deze ook weer opgeruimd. Gillen en schreeuwen mag niet en valsspelen wordt niet getolereerd. De eerste les mocht ik bij de les kijken en ik heb nog nooit zoveel kinderen bij elkaar zo enorm stil horen zijn. Kunnen ze mij het geheim verklappen, want dat wil ik ook thuis! Ik raad het iedereen aan om eens ergens een proefles te volgen.

Lees ook: Vier redenen waarom jij groepslessen zou moeten nemen

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

9 COMMENTS

 • Lodi

  Mijn vader zegt dit ook altijd, wil je ze weerbaar maken, doe ze op een vechtsport. Ik denk zeker dat het helemaal niet verkeerd is om je kind op judo of karate te doen. Mijn jongens hebben er geen interesse in, maar als ze zouden willen, zou ik het zeker stimuleren.

 • Wat een tof artikel, als de kinderen er interesse in hebben, zeker doen!

 • Merel

  Alleen al het feit dat ze zo stil zijn in de les haha, dat wil ik ook! Maar los daarvan: discipline, zelfverdediging en lekker bezig zijn is een hele goede combinatie. Zeker als hij idd weleens de kaas van zijn brood laat eten.
  Merel onlangs geplaatst…11 dingen die je bij een tweede kindje anders doetMy Profile

 • Joanne

  Als ze het zelf ook een leuk idee vinden is het natuurlijk top! Ik geloof zeker dat het kan helpen bij het zelfvertrouwen.
  Joanne onlangs geplaatst…New in | Blue velvet bikiniMy Profile

 • Elles Mulder

  Ik ben het er helemaal mee eens! Ik denk dat als ik vroeger ook aan een vechtsport gedaan had, ik veel sterker in mijn schoenen zou staan!
  Liefs,
  Elles

 • nicole orriens

  Mijn kinderen zijn op judo geweest en ik vond dat een geweldige sport. Het draaide allemaal om respect en goed met elkaar omgaan.

 • Renata Feyen

  Ja dat wil al wat zeggen als ze met zen allen stil zijn 🙂

 • hippiemeisje

  Ik heb zelf ook judo gedaan. Ik deed dat heel graag.
  Door omstandigheden ben ik ermee moeten stoppen… Of het mij weerbaarder gemaakt heeft, weet ik eigenlijk niet. Persoonlijk denk ik van niet, nog niet in het minst omdat ik me moeilijk weerbaar opstel. Maar goed, voor sommigen helpt het misschien wel, dat zou kunnen.
  Voor mij was het eigenlijk gewoon een sport die ik graag deed, net zoals een ander zou gaan voetballen of zo. 😉
  hippiemeisje onlangs geplaatst…Ik ben gevallen en heb gekropen…My Profile

 • Frederique

  Ja helemaal mee eens. Ik wilde als kind zo graag op een vechtsport maar helaas. Mijn kleinste heeft een tijd op Aikido gezeten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.