Search here...
TOP
Fitness

4 redenen waarom jij groepslessen zou moeten nemen

Je wilt graag sporten, maar weet niet zo goed waar je moet beginnen. Moet je een abonnement nemen op de sportschool en zelf aan de gang gaan met gewichten en apparaten of kun je beter kiezen voor een leuke groepsles? Per persoon verschilt dit natuurlijk, maar in dit artikel geef ik je 4 redenen waarom jij groepslessen zou moeten nemen!

1. Persoonlijke begeleiding

Of je nu kiest voor bootcamp, HIIT, boksen, crossfit of iets anders, tijdens een groepsles is er altijd een trainer of een coach aanwezig, die je tijdens de les persoonlijke aandacht geeft. Heel erg fijn als je zelf niet zo goed weet welke oefeningen je moet doen en op welke manier je ze moet uitvoeren. De trainer kijkt ook naar je houding en corrigeert je waar nodig. Zo hoef je zelf niet zo na te denken over de oefeningen en kan je lekker een lesje rammen. Handig en uitdagend! Want een trainer kijkt ook naar wat jij aan kan en hoe je eventueel de oefening op een andere manier kunt uitvoeren. Een training op maat eigenlijk.

2. Groepslessen zijn gezellig

Groepslessen zijn gezellig! Kom je voor het eerst en ken je niemand? Geen probleem! Je leert tijdens groepslessen super snel nieuwe mensen kennen. Zeker als je oefeningen in tweetallen moet doen. Iedereen komt voor hetzelfde doel: fit worden, dus dat heb je al gemeen. Je zult zien dat je binnen no time een hele club fit-buddies hebt opgebouwd en dat maakt het leuk om geen enkele les te missen.

Lees ook: Hardlopen samen of alleen?

3. Aanmoediging

Op het moment dat jij het even niet meer ziet zitten, moedigen jouw sportmaatjes je aan! Samen sterk en dat geldt helemaal tijdens het sporten. Maakt niet uit of het gaat om die extra push-up of dat je privé niet lekker in je vel zit, je sportmaatjes trekken jou er doorheen. Daarnaast kan het zijn dat als je zelf aan de slag gaat in de sportschool of thuis, je sneller geneigd bent het bijltje erbij neer te leggen of alles op een rustiger tempo te doen. Dat gaat je niet lukken in de groepsles, geloof me.

4. Stok achter de deur

Groepslessen worden altijd op een vaste tijd gegeven, dus je kunt je agenda hiervoor vrijhouden. Jouw partner weet ook wanneer jij gaat sporten, dus die kan daar ook rekening mee houden of je kunt een vaste oppas zoeken voor jouw sportmomentje. Geen getreuzel thuis dus, want die les gaat anders ook gewoon door zonder jou.

Zorg goed voor jezelf na de les

Zorg er goed voor dat je na een intensieve les ook je eiwitten inneemt. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld plantaardige eiwitpoeders. Dit zorgt ervoor dat je spieren sneller herstellen.

Uiteindelijk kies je natuurlijk zelf wat het beste bij je past. Het kan ook zijn dat je toch liever alleen sport. Heb jij een extra reden om te gaan voor die leuke groepsles?

Photo credits
bruce mars

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

10 COMMENTS

 • kiki hasselton

  ik ben het helemaal met je eens, vooral de motivatie doet het goed bij mij. Ik ben nu bezig met vacushapen en dan maak je een afspraak die je 6 uur van te voren niet meer kan afzeggen, voor mij is dat een prima stok achter de deur 😉

  • Kimberley
   AUTHOR

   Oh dat is ook een goede! Wat is dat, Vacushapen?

 • nicole orriens

  Ik heb zelf een tijd Bodybalance gedaan als groepsles. Dat was wel oké, maar ik vond het wel een gedoe om naar de sportschool te gaan. Uiteindelijk ben ik daardoor toch afgehaakt.

 • Silke De Backer

  Ja, zo waar! Ik wil weer wat zumbalessen doen, da’s altijd tof =D

 • Renata Feyen

  Ik ben altijd wat jaloers geweest op mensen die sporten in hun bloed hebben, want ik heb dat helemaal niet 😮

 • Sherry

  Zeker mee eens. Vroeger sportte ik in groepjes en dat mis ik nu zeker.

 • Nadia

  Helemaal eens, alleen sporten vind ik helemaal niet leuk. Ik moet ook echt weer sporten, het liefst in teamverband, maar ik ben er nog niet uit. Liefst ga ik weer waterpoloën. Het lastigste is het combineren met het gezin (werk, oppas, trainen, wedstrijden).

 • Danielle

  Ik ben zelf iemand die liever in haar eentje sport en niet zo dol is op groepslessen, al denk ik wel dat het goed is om gemotiveerd te blijven
  Danielle onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf #18My Profile

 • Eline

  Ik sport liever alleen of met persoonlijke begeleiding in een kleine groep. In die grote groepslessen voel ik me vaak de kluns 😀
  Eline onlangs geplaatst…30 voor 30My Profile

 • Marsha

  Ik neem juist groepslessen voor de gezelligheid en de gezegde stok achter de deur. Ook met mensen samen naar de groepsles gaan werkt erg motiverend voor mij ^^

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.