Search here...
TOP
Fashion Persoonlijk

Mijn hart ligt voor altijd in de jaren 90

Ook al ben ik in de jaren 80 geboren, mijn liefde ligt in de jaren 90. De walkman die vervangen werd door de discman, de Spice Girls en Backstreet Boys, de blote naveltruitjes, de gabbers, het verzamelen van Flippo’s en dan ben ik er nog lang niet….

Muziek tapen

In die tijd had je nog geen Spotify of Youtube. Nee, in die tijd zat je gewoon de hele avond voor de radio te wachten tot dat ene nummertje gedraaid werd en dan drukte je op ‘record’ om hem op je cassettebandje vast te leggen. Je had ook nog eens enorm geluk als de radio-jingle er niet doorheen kwam loeien, net echt! Vervolgens was je natuurlijk enorm hip als je de volgende dag op school door de klas schreeuwde dat jij Mauro Picotto op je bandje had staan. Waar gebeurd dit trouwens. Ik was zo trots dat ik dit nooit meer vergeet waarschijnlijk.

cassette

Ongeoorloofde huisdieren

Ken je hem nog? De Tamagotchi? Dat eivormige ding waarin een soort van Alien zat, die je dan de hele dag door moest verzorgen? Je moest hem echt continu op zijn wenken bedienen, want anders ging hij dood. Het leuke eraan was, dat hij na een paar dagen of weken van vorm veranderde. Dat zorgde ervoor dat je dus nooit zonder dat ding de deur uit kon, want je moest weten wat hij ging worden. Op school gold er zelfs een verbod en moesten we tijdens de les onze huisdieren inleveren bij de meester. Hij mocht helaas niet mee op vakantie van mijn moeder, dus had ik oppas gezocht voor mijn Tamagotchi, die hem vervolgens heel koud en kil liet sterven op een leeftijd van 92 dagen. Kapot was ik ervan.

De koelkast kon je meenemen

De eerste mobieltjes! Goh, serieus? Die dingen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven, maar ik heb ooit nog geleefd zonder. Tot mijn 12e hoor. Toen kreeg ik een Ericsson GA 628. Zo’n hele hippe, want ik kon de frontjes en antennekleuren verwisselen en ik kon mijn eigen monotone ringtones maken. Ik had Dj Jean – The Launch er direct op gezet en ging er op school mee flaneren. Ik moet er nu zo om lachen dat ik toen mijn Sms’jes van links naar rechts moest lezen en als je er per ongeluk mee op internet ging, dan kreeg je zowat een hartverzakking. Dat kun je je nu niet meer voorstellen toch.

Girlpower!

Ja de Spice Girls! Ik was fan! Ook van Britney Spears trouwens, maar van de Spice Girls verzamelde ik alles: stickers, krantenartikels, alles! Ik liep op hoge plateauzolen en had flared jeans. Zo noemde je het toen alleen niet. Deze dingen komen weer helemaal terug in het straatbeeld. Ik zie mezelf alleen niet zo meer in de flared pants, maar ik zie mezelf wel in de hippe klassieke trainingspakken. Zo kwam ik ineens bij Sans Online het merk ‘Urban Classics’ tegen. Jongens: dit merk is echt zo enorm gaaf! Je komt weer helemaal in die jaren 90 sfeer als je op de website bladert. Ik heb direct een trainingspak aangeschaft, zie hieronder. Sans verkoopt ook kleding van nu, mocht je dit niet echt (aan)trekken. Ze hebben ook echt hele gave tops, broeken, jurken en sportkleding.

urban classics

Gabberkapsels

Ken je dat nog? Mijn beste vriendinnetje had zo’n kapsel. Opgeschoren van achter en dan wel een lange staart. Trainingsbroek met Nike Air Maxjes en gaan op de happy hardcore. Ik vond zo’n kapsel dan toch altijd wel een beetje zonde, voor het geval je het ineens anders wilde, dus ik heb me daar zelf maar niet aan gewaagd.

Wat herinner jij je nog van de jaren 90?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

2 COMMENTS

 • Judith Jasper

  Haha ja ik was 16 ofzo toen ik mijn eerste mobiel kreeg. Formaat koelkast nog, en je nam hem nergens mee naar toe want te zwaar. Zou ik ook nooit doen zo een mobiel de hele dag meenemen. Hahaha

  • Kimberley
   AUTHOR

   Haha dat kunnen de kids van tegenwoordig zich vast niet voorstellen hoe wij ooit geleefd hebben 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.