Search here...
TOP
Health

7 (gekke) tips om van de hik af te komen

De hik. Je kan er gek van worden! Wat doe je om van de hik af te komen? Ik vroeg een aantal mensen wat zij deden om van de hik af te komen en dit zijn de beste tips!

1. Bedenk wat je gister hebt gegeten

Als je de hik hebt, vraag jezelf dan eens af wat je gister hebt gegeten, of eergisteren, of de dag ervoor. Het werkt ook als een ander de hik heeft trouwens. Als je weet wat je gister hebt gegeten en je hebt nog steeds de hik, ga dan naar punt 2.

2. Lucht inslikken

Ik weet niet helemaal hoe dit in zijn werk gaat, maar probeer het gewoon eens. Neem een hap lucht en slik hem door. Waarschijnlijk boer je de hik direct uit, zo niet; punt 3 werkt ALTIJD!

3. Een lepel pindakaas eten

Deze vond ik over het algemeen heel gek klinken, maar ik heb hem geprobeerd en de hik was direct weg! Super tasty ook trouwens. Daarmee kun je eigenlijk ook direct de volgende punten overslaan, maar mocht je een meer uitdagende remedie zoeken, lees dan zeker verder.

4. Op zijn kop een glas water drinken

Ingewikkeld wel, maar effectief.

5. Een been in je nek leggen

Ik weet niet of deze tip pas slaagt als je been ook daadwerkelijk in je nek ligt, want in dat geval zal je eerst wel wat moeten doen aan je flexibiliteit en voor de zekerheid kun je ook beter nog wat fysiotherapie-tegoed hebben uitstaan bij je zorgverzekering.

6. Een toverspreuk opzeggen

Geen ‘hocus pocus pilates pas’, maar ‘hikkie sprikkie sprouw, ik geef de hik aan jou’, terwijl je wijst naar de persoon die je het meest dit vreselijke verschijnsel gunt. Wedden dat je ze in ieder geval de stuipen op het lijf jaagt?

7. Wachten tot de hik weer komt

Deze deed ik eerst in het verleden, voordat ik de pindakaas omarmde. Als je gaat zitten wachten tot hij weer komt, dan komt hij niet meer. Even focus en denken ‘daar komt hij, daar komt hij, daar komt hij’. Wedden dat hij niet meer komt?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.