Search here...
TOP
Health

Bewaar jij al de stamcellen van jouw kind?

De stamcellen van je kind bewaren, het is de toekomst. Als jij hier nu mee begint, kan het je kind in de toekomst helpen mocht het een bepaalde ziekte of aandoening krijgen. Is het pijnlijk? En waar worden deze stamcellen vandaan gehaald? Ik ga het je allemaal vertellen.

Stamcellen van je kind bewaren

We leven in een tijd waar veel meer mogelijk is dan je ooit had kunnen denken. Ik kom uit de jaren 80, waar we volgens mij toen net een kleuren-tv hadden, waar internet niet bestond en mobiele telefoons gewoon weg te denken waren. Tegenwoordig kun je zelfs stamcellen van je kind bewaren. Het mooie hiervan is, dat mocht je kind ooit stamcellen nodig hebben, het direct lichaamseigen stamcellen zijn. Een pure match! Hoe mooi is dat? Geen lange zoektochten naar een geschikte donor.

Geen pijnlijke ingreep

Hoe dat dan in zijn werk gaat? Wat nu vaak gedaan wordt is stamcellen uit het beenmerg of uit het bloed halen. Dit hoeft niet meer in de toekomst, want de stamcellen kunnen bij je kind uit het melkgebit gehaald worden. Deze tandjes wisselen vanzelf en heb je niet meer nodig, dus een perfecte situatie! BioEden.nl kan de stamcellen uit de melktanden van je kind isoleren, testen en cryogeen invriezen, zodat het levenslang bewaard kan worden.

Wat zijn stamcellen?

Stamcellen zijn de bouwstenen van het leven. Ze kunnen veranderen in veel diverse cellen in het lichaam. Ze kunnen zoal veranderen in spier-, zenuw-, bot-, vet- en kraakbeencellen en kunnen deze zelfs nabootsen! Ze kunnen ook je immuunsysteem helpen, zodat er bepaalde ziektes verslagen kunnen worden. Ze zijn dus echt essentieel!

Tekort aan stamceldonoren

Er is een groot tekort aan stamceldonoren, maar je kunt ook zelf stamceldonor worden. Het schijnt zelfs dat 96% van de Nederlandse bevolking stamcellen van een donor uit het buitenland krijgt. Iedereen tussen de 18 en 50 jaar kan zich aanmelden bij Matchis. Je krijgt dan een kit thuis gestuurd, waarmee je wangslijm kunt opvangen. Zo kunnen zij bepalen hoe het eruitziet. Is er een patiënt die jouw stamcellen nodig heeft, dan word je opgeroepen en worden de stamcellen veelal via bloed afgenomen. In sommige gevallen moet dit via een beenmergpunctie.

Daarom is het dus wel een serieuze kans om te overwegen of je de stamcellen van je kind wilt bewaren. Je weet maar nooit! Je kunt via de website van BioEden een PDF downloaden met alle informatie die je nodig hebt om je keuze te kunnen maken. Succes!

Lees ook: Hoe poets je op juiste wijze de tanden van je kindje

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.