Search here...
TOP
Lifestyle

Adopteer een straathondje via St. Saving Straydogs Sarajevo

Stel je voor. Je hebt het idee om een hondje aan te schaffen. Zou je dat via een fokker doen? Of kijk je liever in het asiel? Misschien struin je Marktplaats wel af? Maar heb je er wel eens over gedacht om een straathondje te adopteren? Niet hè?

Een hondje zonder verleden

Mijn man en ik zaten er al een tijdje over te denken om een hondje in huis te nemen. Ik was er heel zeker van dat ik geen hond uit het asiel wilde. Geloof me als ik zeg dat ik die hondjes ook al het geluk wens, maar ik heb wat slechte ervaringen met honden uit het asiel. Er is vaak toch een reden dat ze er zitten. Ik wil niets riskeren met kleine kinderen thuis (ook al kan een hond natuurlijk altijd onverwachts reageren, het blijft een beest). Laten we dan gewoon zeggen dat ik het risico op een hondenbeet liever niet direct opzoek.

Waar ga je dan zoeken? Marktplaats had ook niet zo mijn voorkeur en bij een fokker betaal je de hoofdprijs en daarnaast hoef ik ook geen hond die zo doorgefokt is, dat je er steeds ‘mankementen’ aan hebt. Zo kwamen we ineens uit bij St. Saving Straydogs Sarajevo. Een stichting die straathondjes opvangt uit Bosnië. Vervolgens kun je een hondje adopteren. Je denkt nu vast: die honden hebben helemaal een verleden. Dat zou kunnen, maar ze worden er heel jong opgevangen. Ze worden direct gesocialiseerd met andere honden, katten en kinderen, zodat ze hier al aan zijn gewend zodra ze met een nieuw baasje mee gaan.

St. Saving Straydogs Sarajevo: Professioneel ook na de plaatsing

De hondjes komen met de juiste papieren hier aan in Nederland en ze worden vervoerd op een humane manier. In Bosnië worden ze al ontwormt, gechipt, geënt en eventueel gecastreerd/gesteriliseerd (als ze de leeftijd ervoor hebben). Onderweg naar Nederland worden ze goed verzorgd, zodat ze fris aan komen. Zo vonden wij onze Joep (voorheen Harlem). Een pup van 16 weken oud. We waren eigenlijk direct verliefd, maakten ’s morgens een kijkafspraak en ’s avonds zat hij al in de auto naar huis met ons.

Het is zo’n lieverd! Kan inderdaad goed met andere dieren en kinderen samen en hij luistert echt heel goed (tot mijn verbazing). De poes moet wel even wennen hoor, want hij wil graag met haar spelen, dus als ze gaat rennen, gaat hij erachter aan. De kinderen vinden het ook geweldig en hij hun ook! Hij is een goede aanvulling op ons gezin. Hij moet nog veel leren, maar daar is het een pup voor 🙂 Het geeft me zo’n fijn gevoel dat je een hondje een toekomst kunt geven. Een huisje vol liefde en een vol buikje.

Heb ik je enthousiast gemaakt? Check dan even de website of de Facebookpagina van St. Saving Straydogs Sarajevo. Misschien wil je geen hondje adopteren, dan kun je de stichting ook steunen door middel van een (eenmalige) donatie, zodat zij de hondjes kunnen blijven opvangen.

Lees ook: Verspil geen eten meer met de Too Good To Go app.

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.