Search here...
TOP
Health

7x wat ze je van tevoren niet vertellen over bevallen

bevallen

Via mijn socials heb ik verschillende vrouwen gevraagd om dingen te noemen die ze van tevoren niet wisten over bevallen, maar dit wel hadden willen weten. Hieruit heb ik een kleine selectie gemaakt, maar vul ze vooral aan.

1. Dat je het bed onder schijt

Door de hoge druk van het persen en het feit dat ze je zeggen te persen naar je anus, kun je inderdaad iets meer dan alleen een baby uitpoepen. Dit gebeurt bij heel veel vrouwen. Je kunt je er van tevoren druk over maken, maar als het zo ver is, heb je daar schijt aan. Maar als je dit dus niet weet van tevoren, snap ik dat het een shock kan zijn.

2. Dat een keizersnee heftig is

Als je van tevoren niet wordt verteld dat een keizersnee een grote buikoperatie is, dan kan het heel erg tegenvallen voor je! De eerste weken na een keizersnede kun je bijna niets. Elke beweging doet zeer en je mag bijna niets. Maar na de eerste dag moet je toch uit bed om te douchen. Dat is het verschrikkelijkste moment uit je leven, kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Je voelt je organen in een keer naar beneden zakken, doordat ze deze tijdens de operatie opzij hebben geduwd. De pijn is heftig en het kan zijn dat je flauw valt. Maar na elke keer uit bed, wordt het steeds makkelijker, maar uiteindelijk heb je geen schade down under, wat dan wel weer positief is. Daarnaast hebben ze je buik helemaal leeg en schoon gemaakt, waardoor je naast bloed geen andere dingen meer verliest.

3. Alleen nog grote tampons

Ook leuk deze. Dat je na je bevalling, als je weer tampons mag gebruiken, denkt wel even tampon mini te kunnen gebruiken. Hell no, think again! Het is net een raket die je ergens de kosmos in schiet en nooit meer terug vindt. Hou het maar bij de grootste tampons, die je overigens ook goed moet mikken, als je niet wilt doorlekken.

Lees ook: Een borstvergroting na de zwangerschap

4. Grote, bloederige stolsels

Dit is echt een nachtmerrie als je dit nog nooit hebt meegemaakt. Na de bevalling krijg je de komende dagen erna enorme naweeën. Deze zijn er niet voor niets. Dit zorgt er namelijk voor dat alle restjes van de placenta en vruchtzak verzameld worden tot een bal. Deze stolsels kunnen wel net zo groot worden als een vuist en zien er vlezig en bloederig uit. Heel vies gevoel als je er ineens zo een verliest, maar het hoort erbij.

5. Lekker zitten is verleden tijd

Dan hebben we nog niet gesproken over de enorme aambeien die je daarna kunt hebben. Deze kunnen vaak nog zeerder doen dan de hechtingen. Ik weet zeker dat je de opmerking ‘op een harde plank gaan zitten’, gaat krijgen. Nou echt niet dat je dat wilt! Je kunt hiervoor Curanol tabletten en zalf gebruiken. Het zorgt ervoor dat ze sneller verdwijnen en minder zeer doen.

6. Dat de baby niet in bad mag

Ook een dingetje. Na de bevalling komt de baby er onder het bloed en smeer uit en soms zit er zelfs een beetje meconium op, als het kindje in het vruchtwater heeft gepoept. Lekker badje klaarmaken, denk je. Mooi niet! De eerste paar dagen mogen ze niet in bad, omdat het smeer de huid verzorgt. Gelukkig maakt het je weinig uit, want het is je eigen kindje en knuffelen doe je toch wel.

7. Helemaal geen informatie krijgen

Een reactie die ik ook heel veel van jullie kreeg, was dat het ook kan zijn dat je totaal geen informatie krijgt tijdens je bevalling. Van niet te horen krijgen welke bevallingsmogelijkheden er zijn, tot niet uitgelegd krijgen wat ze met jou of de baby gaan uitvoeren. Daarom is het heel erg goed om voor jezelf uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn en wat je allemaal kunt tegenkomen tijdens de bevalling.

Wat had jij willen weten voor de bevalling?

Lees ook: Corona en zwangerschap, loop je meer risico?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.