Search here...
TOP
Sportgadgets

Deze 4 sport-apps houden mij super fit

apps

Hardlopen of fitness plain en alleen motiveert mij niet zo heel erg om te gaan sporten. Ik heb best wat motivatie nodig, anders komt het er niet van. Daarom vertel ik je in dit artikel welke apps mij motiveren om te gaan sporten en mij fit houden!

fitbit

1. Fitbit

Ik schreef al een keer over mijn favoriete gadgets, daar kwam de Fitbit ook al uit rollen. Het is gewoon ideaal om iets bij je te hebben dat je stappen telt en laat zien hoeveel kilometers je hebt gemaakt. Het liefst zou ik er ook nog een hartslagmeter op willen hebben, maar in het verleden heb ik ervoor gekozen om dit niet te doen in verband met mijn beschikbare budget. Ik gebruik de Fitbit Alta al tijden in combinatie met mijn Samsung Galaxy en het is gewoon de perfecte match! Je synchroniseert jouw Fitbit met Bluetooth, zodat je op je telefoon de uitgebreide resultaten kunt zien. Op het horloge kun je wel het aantal stappen zien, het aantal kilometer wat je hebt afgelegd, hoeveel minuten je gesport hebt, hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoelang je batterij nog mee gaat.

2. Samsung Health

Dit is echt een aparte applicatie die je dus alleen op de Samsung Galaxy hebt, maar dit is ook erg leuk! Je kunt hier zoveel in! Zoals bijvoorbeeld je hartslag meten en zien of hij in orde is, je stappen tellen, je stress meten door middel van de sensor aan de voorkant van de Samsung Galaxy, je gewicht in toevoegen en meten, trainingen starten en meedoen aan wereldwijde wedstrijden. Ik doe iedere maand mee met zo’n wedstrijd en hoop ooit nog eens alle maandelijkse stappen te halen. Het nadeel van de app is, dat je dus eigenlijk de hele tijd met je telefoon in je zak moet lopen, wil je een echt beeld krijgen van wat je op een dag beweegt, dus zo’n Fitbithorloge vertelt je dan toch meer.

3. Strava

Dan krijg ik altijd de vraag: ‘Dat is toch alleen voor wielrennen?’ Ja ook, maar ook voor hardlopen en echt heel leuk! Deze app houdt je rondetijd bij, je gehele tijd, je kilometers en praat je onderweg bij over hoe je het doet. Deze app is leuker dan een andere hardloopapp omdat het je routes opslaat, zodat je iedere keer jezelf op die route kunt verbeteren. Als je een bestaande route loopt en meerdere mensen uit jouw omgeving lopen met Strava diezelfde route, dan kom je ook in een soort klassement te staan. Zo sta ik al als tweede vrouw aan de top van de plaatselijke polderrun. Ja, daar ben ik trots op hoor!

spotify

4. Spotify

Ja, deze kan natuurlijk niet ontbreken! Zonder muziek is het erg heel raar sporten. Dan hoor je jezelf alleen maar hijgen, dat is ook niks! Ik kies altijd voor een bepaalde muziekstijl die bij het type sport past wat ik op dat moment beoefen. (Lees ook: Mijn Spotify TOP 5 playlist tijdens het sporten) Muziek maakt mijn hoofd leeg en maakt mij heel erg ontspannen. Zo kan ik er na een workout weer helemaal tegenaan.

Welke apps houden jou fit?

Afbeeldingen: Unsplash

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

2 COMMENTS

  • Amylia De Schepper

    Helemaal akkoord wat betreft de fitbit!

  • Judith Jasper

    Oh ik ga strava eens proberen. Straks in Ierland een weekje en dan wil het hardlopen weer oppakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.