Search here...
TOP
Sportgadgets

6 sport gadgets waar ik geen genoeg van krijg

Weer een tag! Maar jongens, jullie schijnen altijd stiekem erg benieuwd te zijn naar mijn guilty pleasures. Zo vaak geef ik mezelf niet prijs op dit blog. Ik vertelde al eens in al mijn eerlijkheid over wat voor moeder ik ben en ook van welke snacks ik het meest geniet. Deze tag kreeg ik van Arno van Blogpapa, oorspronkelijk kwam hij van Nicole en heette  ‘Dingen waar ik geen genoeg van krijg’. Ik maak hem bij deze even iets sportiever: 6 sport gadgets waar ik geen genoeg van krijg!

Sportkleding

Oh het is zo erg. Mijn kast puilt uit. Mijn man vindt het afzichtelijk gewoon. Alles ligt door elkaar . Het past zelfs niet meer netjes op stapeltjes, maar hé: ik kan nog steeds alles terug vinden, dus ik snap het probleem niet. Ik ben ooit begonnen met één setje kleding. Vervolgens ben ik voor de afwisseling een ander setje gaan aanschaffen en zo ben ik door gegaan. Wat nieuw is wordt afgedragen en wat ‘oud’ is, raak ik nooit meer aan. Inmiddels heb ik zelfs meer sportleggings dan normale jeans (ik slaap er zelfs in).

Fitbit

Ik hou graag alles in de gaten, als een echte controlfreak. Zo ook mijn resultaten. Daar is de Fitbit de perfecte gadget voor. Het houdt bij hoeveel kilometer ik heb afgelegd, hoeveel stappen ik heb gezet, hoeveel minuten ik actief ben geweest, de tijd en het liefst ook mijn hartslag. Helaas heb ik geen hartslagmeter er op. Staat wel op mijn verlanglijstje trouwens! Je hebt er zelfs een slaapmeter op, maar het blijft toch een elektronisch apparaat en dat wil ik liever niet te dicht in mijn buurt als ik lig te slapen. Iedere ochtend zegt hij ‘GO GO!’ tegen me en dan mag hij weer om mijn pols.

Muziek

Een tijdje terug maakte ik al een lijstje met mijn favoriete speellijsten, maar zonder muziek kan ik echt niet! Vooral tijdens het hardlopen zorgt het ervoor dat ik heerlijk mijn hoofd leeg kan maken door mijn gedachten even te overdonderen met harde beats. Tijdens de bootcamp heeft de trainster ook altijd een boombox mee. Geeft je direct energie voor tien!

Proteïne shakes

Een maandje geleden ben ik er mee begonnen: Proteïne shakes. Het is inmiddels een ritueel geworden om na het sporten een shake te nemen. Het zorgt voor een beter en sneller spierherstel en voor meer spieropbouw. Daarnaast heb je ze ook in alle soorten smaakjes, dus het is gewoon een soort toetje na je training.

Asics hardloopschoenen

Bij de hardloopwinkel heb ik speciaal hardloopschoenen laten aanmeten. Ik liep namelijk vaak blessures op en ben toen voor een camera gaan lopen bij de hardloopwinkel. Daar constateerden ze al gauw dat mijn enkels naar binnen knikten als ik liep, dus kreeg ik een schoen met een steun, die me hierin ging corrigeren. Sinds die tijd heb ik nooit meer blessures gehad, heel fijn, want ik was steeds minstens zes weken uit de roulatie.

Tena Lady

‘Uhh, WAT? Is dit even gênant!’ Ik hoor het je denken. Nee hoor. Niet. Het is iets waar menig vrouw (en vooral moeder) niet over spreekt. Het is heel normaal. Nouja, bevallen van een 8-ponder is niet heel normaal, vind ik, wel heel pijnlijk en sinds die tijd heb ik gewoon even wat extra zekerheid nodig. Geloof me als ik zeg dat ik die hele bekkenbodemspier getraind heb wat ik kon, maar na een hele bidon water te hebben gedronken, kan ik die jumping jacks niet meer alleen af. Het scheelt dat ik niet echt veel ambitie heb om lang te kunnen springen.

Wat is jouw ultieme sportgadget?

Deze tag geef ik door aan Xaar, Kimberly met haar veelzijdige mamablog, Niels die schrijft over het leven als papa en Cassandra met haar leuke blog voor werkende moeders.

Beeld: Unsplash

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

8 COMMENTS

 • Kimberly

  Thanks doll voor het taggen, ik ga hem overnemen maar dan niet zo sportief. Of het tillen van een wijntje naar mijn mond moet onder sporten vallen?!
  Kimberly onlangs geplaatst…How To | Mini donuts uit de oven en overheerlijke Carrot CakeMy Profile

 • Renata

  Ik ben spijtig genoeg niet sportief groot gebracht en heb weinig interesse in sporten, maar weet best dat het goed zou zijn van wel 🙂

 • nicole orriens

  Ik zou ook mijn Fitbit niet kunnen missen. Ik vind het ideaal dat hij mijn stappen bij houdt!

 • Eke

  Het lijkt net of ik de sportgadgets van mijn man lees, haha. Hij heeft meer sportkleding dan gewone casualitems, de keukenkastjes zijn gevuld met allerlei poedertjes en hij raakt enthousiast als een klein kind als hij weer een ander sporthorloge gaat kopen, haha.

 • Merel

  Mijn ultieme gadget? Ik zou zeggen een lekker zittende broek en goede schoenen. Begint bij de basis.
  Merel onlangs geplaatst…Merel Onderzoekt | Eindelijk pijnloos bevallen dankzij HypnoBirthing?My Profile

 • charlotte swart

  Ik ben niet zo sportief op het moment al krijg ik wel voldoende beweging door achter mijn zes kinderen aan te rennen

 • Jamey

  Ik had ook een fitbit. Maar die is naar mijn moeder omdat ze er zoooo veel schik mee heeft

 • Natalia

  Nieuwe sportkleding motiveert mij altijd om te gaan sporten en muziek ook. Eigenlijk wil al best lang een Fitbit, maar koop ik die telkens niet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.