Search here...
TOP
Lifestyle

Een borstvergroting na de zwangerschap

Als je kinderen hebt gekregen, dan weet je dat jouw lichaam na het maken van deze wondertjes niet meer hetzelfde is. Het kan zijn dat je kiest voor een cosmetische ingreep, zoals een borstvergroting. Maar waar let je op?

Negen maanden op en negen maanden af

Dat je lichaam niet meer hetzelfde is als voor de zwangerschap, dat is heel normaal. Je heupen worden breder, je buik kan striae hebben en wat uitgerekt vel, je vagina kan anders zijn, je bekkenbodemspier slapper en je borsten kunnen groter of kleiner zijn geworden. Heel veel verandert nog steeds in de periode dat je aan het ontzwangeren bent. Ze zeggen niet voor niets ‘negen maanden op, negen maanden af’. En dat is echt waar! Het is zo belangrijk om je lichaam het herstel te gunnen, want het heeft een prachtig wonder gemaakt de afgelopen negen maanden. Een topprestatie!

Lees ook: Mag je sporten tijdens de zwangerschap?

Je lichaam is veranderd na de zwangerschap

Nadat je volledig ontzwangert bent, kan je lichaam nog steeds anders zijn dan daarvoor. Dat is niet erg, maar soms kan het moeilijk te accepteren zijn. Uit eigen ervaring zeg ik dan ook dat ik het heel naar vind dat ik niet meer met de kinderen op de trampoline kan, omdat mijn bekkenbodemspier niet meer zo sterk is, mijn borsten zijn in formaat geslonken (en ik had niet zoveel) en mijn buik bestaat uit redelijk veel vel. Voor de duidelijkheid wil ik nog even benadrukken dat er niets minder mooi is aan het lichaam van een vrouw die kinderen heeft gekregen, maar ik wil een stukje informatie geven aan de vrouwen die na een zwangerschap een cosmetische ingreep overwegen, zoals een borstvergroting.

Borstvergroting en borstvoeding

Als je nog borstvoeding geeft, is het sowieso verstandig om te wachten met een borstvergroting. In de meeste gevallen heb je op dat moment ook geen borstvergroting nodig, want door de hormonen en de melkproductie heb je toch vaak al grotere borsten. Hoe zit het als je al een borstvergroting hebt en borstvoeding wilt geven? Dat hangt er vanaf hoe de implantaten zijn gezet. Er zijn namelijk twee manieren: voor de borstspier en achter de borstspier. Dit kun je herkennen aan de manier waarop de littekens gezet zijn. Onder de oksel is achter de borstspier en rond de tepel is vóór de borstspier. Indien de implantaten achter de borstspier zijn geplaatst, zijn de melkklieren vaak intact. Bij het plaatsen vóór de borstspier kan het zijn dat sommige melkklieren zijn beschadigd en het lastig(er) kan worden om nog borstvoeding te geven. Het beste is gewoon wachten met zo’n ingreep tot je zeker weet dat er geen kindjes meer komen of als je al van plan was om flesvoeding te geven. Vraag eventueel advies aan een lactatiedeskundige.

Als laatst, maar niet onbelangrijk

Indien je een borstvergroting overweegt, doe dan goed vooronderzoek over de kliniek waar je dit wilt laten doen. Zorg dat ze gecertificeerd zijn en ze goede recensies krijgen (niet alleen de reviews lezen, want deze kunnen gemanipuleerd zijn). Denk er goed over na! Doe het niet omdat je denkt er gelukkiger van te worden, want geluk kun je niet kopen 🙂

Lees ook: Lip fillers: de do’s and don’ts

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.