Search here...
TOP
Lifestyle

De OrganiCup, my kind of cup

organicup

Elke maand is het weer hetzelfde liedje, de menstruatie. Ik kan niet zeggen dat ik het heel vervelend vind, want mijn cyclus is vrij kalm. Waar ik me soms wel aan stoor zijn al die tampons en maandverband die erdoorheen vliegen. Het kost me veel geld, ik maak extra afval en ik ben toch wel wat beperkt in de activiteiten die ik doe, gezien ik niet wil doorlekken. Er moet ten alle tijden toch wel een toilet in de buurt zijn. Hier was ik helemaal klaar mee! Ik wilde een menstruatiecup proberen! Wat ik ervan vond? Lees snel verder.

OrganiCup: horror reviews

Tijdens mijn zoektocht naar ervaringen van andere vrouwen, vond ik verschillende ervaringen. Zowel positief al iets minder goede ervaringen;

 • Er kan een allergische reactie optreden met als gevolg een opgezwollen en irriterende vagina
 • Je handen zien er bij het verschonen uit alsof je een kip hebt geslacht
 • Deze cup zuigt vacuüm wanneer je aan het steeltje trekt, en dat doet pijn. (Er staat op de verpakking dat je dit dus niet moet doen.)
 • Je kan de cup kwijtraken, hoe dan?! Wanneer je de cup niet draagt kan je het kwijtraken ja, anders echt niet! Je hoeft echt niet bang te zijn voor een huisartsen-graai bezoek. De cup kan echt niet kwijt wanneer je het goed draagt

Fijne voordelen

De voordelen zijn toch wel de moeite waard om het een kans te geven;

 • De cup is veiliger voor je lichaam
 • Minder verschoonbeurten!
 • De cup is milieuvriendelijk.
 • Het is goedkoper!
 • Geen beperkingen met de cup!

Het klinkt bijna te mooi om waard te zijn, toch?

Ook wat nadelen

Dan nu ook een aantal nadelen, want tenslotte is niets perfect;

 • Het inbrengen van de OrganiCup is de eerste keer letterlijk een beetje kutten. Je moet het gevoel ervoor krijgen om de cup in te brengen. En dat is in het begin echt even klooien.
 • Er is niet overal een fonteintje in het toilet, de cup uitspoelen en handen wassen doe ik liever niet openbaar.
 • Hou de cup recht bij de verwijdering ervan, er is knoeigevaar.
 • Het grootste nadeel voor mij persoonlijk, de cup kan lekken wanneer het niet goed zit. Als ik echt niet door wil lekken kies ik wel weer voor tampons.

Ik zou de OrganiCup absoluut aanraden aan andere vrouwen! Als je eenmaal door hebt hoe het werkt, ben je er gelukkig mee, beloofd! Oke, ik kan niks beloven. Het verschilt natuurlijk per persoon of dit jouw kind of cup is. Liever niets inbrengen? Je kunt ook experimenteren met wasbaar menstruatieverband. 😉

Lees ook: 5 tips om je relatie spannend te houden

Afbeeldingen zijn eigendom van OrganiCup en zijn in overleg gepubliceerd

Mom on Top

Lesley

Lesley | Leefstijl Lover | Hormoonfactortrainer | Boost By Les

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.