Search here...
TOP
Lifestyle

Lip fillers: De do’s and don’ts

Ik heb het dus gedaan. Mijn lippen laten vullen met lip fillers. En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik zowel voor de behandeling als na de behandeling doodsangsten heb uitgestaan, want ik dacht even dat ik voor de rest van mijn leven door het leven zou moeten gaan als Lolo Ferrari. Mijn ervaring, do’s and don’ts lees je in dit artikel.

Een tijdje geleden won ik een cosmetische behandeling naar keuze en de keuze was erg ruim! Van schaamlip-correcties tot liposuctie en van botox tot oogcorrecties. Oke, ik had een cosmetische ingreep gewonnen. Iets waar ik eigenlijk nooit eerder over na had gedacht en ik me ineens afvroeg wat ik dan zou moeten kiezen. Het is niet even een patatje bestellen bij de snackbar, dus ik wilde er even goed over na denken en koos uiteindelijk voor lip fillers, want ik had dit al eerder gezien bij anderen en vond dit echt wel heel mooi!

Ik had geen minderwaardigheidscomplex

Niet dat ik ooit mijn lippen lelijk vond trouwens, maar een vollere bovenlip leek me wel wat. Ik Googelde de kliniek goed en kwam natuurlijk ook op negatieve recensies en haatberichten uit. Ook vele goede recensies stonden er genoteerd, maar goed dat zegt tegenwoordig natuurlijk niets. Die kun je kopen. Ik kende alleen één iemand die ook in die kliniek was geweest voor lip fillers. Dat zag er mooi uit en ik boekte uiteindelijk de afspraak bij dezelfde dokter.

Een hele week lang voordat ik de afspraak had, ging ik dood van de zenuwen. Zal ik het wel doen? Zal ik afzeggen? Maar ik ging toch. Ik stapte de kliniek binnen en ging zitten in de wachtkamer. Alles spookte door mijn hoofd. Ik had ook nooit moeten Googelen op lip fillers, want ik had ook gezien wat er allemaal mis kon gaan. Hell no, dat wilde ik niet. Verminkt voor het leven raken. Sociaal gehandicapt.

Hyaluron fillers

lip filler

De dokter haalde me op en hield een intakegesprek. Ik vroeg goed welke fillers er gebruikt zouden worden, want ik wilde wel tijdelijke. Hyaluron vertelde ze me. Na 8 maanden ongeveer zou het weer opgelost zijn en er komen weinig complicaties bij kijken, want hyaluron is een lichaamseigen stof. Ik kon al mijn vragen stellen en daarna nam ik plaats in de stoel. Ze zette twee verdovingsinjecties in mijn bovenlip en begon met de injecties.

We gingen gewoon heel subtiel aan de slag. Eerst in de liprand en als ik dit niet teveel vond, kon ik later weer terug komen om er wat bij te laten zetten. Door al de spanningen werd ik totaal niet lekker ineens. Ik moest overeind met mijn hoofd tussen mijn benen gaan zitten, want ik ging bijna tegen de vlakte. De hel zeg. Het deed echt niet zeer, maar ik had me zo druk gemaakt! Ik kreeg een glas water en ze wachtte netjes tot het weer ging om het karwei te klaren. Toen het klaar was, was het heel dik, maar het slonk snel en na een paar dagen zag ik niet echt verschil. Hmm. Dat vind ik helemaal zonde, zo’n behandeling ondergaan en dan geen verschil zien. Ik ging dus terug voor een tweede keer.

Mevrouw diklip

Ze pakte een andere filler om meer volume te creëren en spoot het deze keer ook in mijn lipbody. De verdoving werkte deze keer niet, echt heel raar, maar de prikjes waren wel te doen en ik viel deze keer niet eens bijna flauw. Toen ze klaar was zei ze dat ik niet moest schrikken, want het was nu echt heel erg dik, maar het zou echt goed komen zei ze. Ik keek in de spiegel en schrok me dood. Ik leek wel Lolo Ferrari. Mijn hemel. Wat heb ik mezelf aangedaan? Hier kon ik echt niet mee thuis komen en ik moest de volgende dag ook gewoon werken (echt totaal niet goed gepland zeg maar).

via GIPHY

Mijn man schrok zich echt kapot toen ik thuis kwam. Mijn lippen waren wel 4 keer zo dik. Desondanks probeerde ik ze wat op te fleuren met lippenstift en had ik behoefte aan een middagje winkelen, dacht ik. Maar ik zag mezelf in elke spiegel met enorme rode lippen en ik had het gevoel alsof iedereen me aankeek van WTF! Ik kon wel huilen en ben snel het shopspul gaan betalen en ben naar huis gegaan. Ik was sociaal gehandicapt geworden. Zo dik als ze waren was niet normaal. Dus ik ging nog meer Googelen en werd daar nog depressiever van. Ik zag het al voor me, ik moest vast naar het ziekenhuis om ze er weer uit te laten halen. Hoe kon dit nou in hemelsnaam goed komen?

Direct na de behandeling

Ik moest aan het werk met deze dingen

Ik besloot me de rest van de dag op te sluiten in huis met de gordijnen dicht. Hoe kon ik nou de volgende dag weer werken? Buikpijn had ik ervan. Vreselijk, Waarom moest ik nou terug? Ik besloot het de volgende dag eens aan te kijken en verrek: het was nog steeds dik, maar veel minder en met een beetje camouflage rond de lipranden en een beetje nude lippenstift zag het er al veel florissanter uit. Het was blauw en rood en roze. Ik moest aan het werk met deze dingen. Op kantoor zei niemand er wat van. Ik had een leuk rokje aan gedaan om de aandacht wat daarop te vestigen, dus misschien hielp dat wat. Af en toe zag ik wel wat blikken, maar geen idee of iemand het gezien heeft.

De derde dag was het nog steeds wat dik. Vooral in de ochtend, maar dat is logisch en naar mate ik mijn lippen weer meer bewoog, slonken ze weer iets. Het ging goed! Het was wel helemaal blauw, maar eindelijk zag het er wel weer normaal uit. Nog een beetje dik, maar met wat lipstick (nu wel de rode) zag het er mooi uit! Jeetje, dat dit goed kon komen zeg. Hoorde dit alles er dan toch echt bij?

Na een week mooie lippen

Naarmate de dagen verstreken, werden mijn lippen zachter en de blauwe plekken gingen weg. Het duurde echt wel een volle week hoor, voordat de zwelling weg was. Niet 3 dagen die je overal op Google kan vinden. Het is mooi geworden gelukkig! Volume, maar niet teveel. Of ik dit nog een keer laat doen? Denk het niet, wat een hel om een week met dikke lippen door het leven te gaan en het kost nog aardig wat ook! Maar ik ga dit jaar er gewoon van genieten!

lip fillers

Niet iedereen is er fan van dat ik het heb laten doen trouwens. Ik heb echt heel veel positieve reacties gekregen, maar er zijn ook mensen die zich afvragen waarom ik op deze leeftijd aan mezelf laat sleutelen. En dat als ik nu al ongelukkig met mijn uiterlijk ben, ik dat straks op mijn 50e helemaal ben. Nou ja, ik ben niet ongelukkig en al was ik dat eerst wel en nu niet meer, dan is dat toch ook direct opgelost? Ik ben gewoon erg nieuwsgierig naar dit soort dingen en als het dan leuk uitpakt is dat weer mooi meegenomen.

De do’s and don’ts van lip fillers

Wat ik nog wel even wil zeggen. mocht je lip fillers overwegen. (Niet dat ik jou met mijn verhaal ermee wil overtuigen om het te doen, maar om je een stukje informatie te geven) Check echt heel heel heel goed de kliniek van te voren. Er zijn heel veel beunhazen die niet de juiste licenties hebben om dit vakkundig te doen. En het gaat ten slotte om je lippen, iets waar iedereen naar kijkt, dus als het fout gaat, ben je echt de klos.

Tijdelijke fillers

De kliniek mag alleen werken met niet permanente fillers. Permanente fillers zijn verboden in Nederland, daar dat ook de fillers zijn die de meeste problemen geven.

Neem vrij van werk

Neem je de stap, zorg er dan voor dat je een aantal dagen niet op je werk hoeft te verschijnen, als je niet van rare blikken houdt. Heb je er schijt aan, dan moet je het doen of je moet goed kunnen camoufleren.

Begin subtiel

Begin altijd subtiel! Laat er niet direct 3 ml inspuiten! Spreek af dat ze eerst een beetje doen en je altijd terug kunt komen voor meer. Zo kun je wennen aan je nieuwe lippen en blijft het ook natuurlijk. Bespreek daarom ook goed je wensen. Wil je grotere lippen of wil je meer volume. Dat zijn al twee verschillende dingen.

Bereid jezelf voor op fillers

Drink voor de behandeling geen koffie of alcohol, omdat ze je bloed verdunnen en de kans op zwelling groter is. Je kunt na de behandeling diclofenac innemen tegen de zwelling en Arnica druppels in je water doen tegen de blauwe plekken. Arnica kan je het beste al een paar dagen van te voren gebruiken voor minder blauw.

Hou de flappen gereed

Die van je portomonee dan, want het is niet goedkoop! En als het wel goedkoop is, dan is het te mooi om waar te zijn. Je bent minimaal 300 euro kwijt voor 1 ml. Hou daar rekening mee! Daarnaast blijft het 8 maanden tot een jaar zitten, dus als je opnieuw wilt, wat de meesten vaak willen, blijft het je geld kosten.

Toch geen fillers?

En als je liever geen injecties wilt, dan kan je natuurlijk altijd aan de slag met lip-potlood om een beetje buiten de lijntjes te kleuren voor vollere lippen.

Lees ook: 5 tips om je relatie spannend te houden

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

12 COMMENTS

 • Renata Feyen

  dat zou ik er niet aan kunnen geven zeg 300 euro per jaar dan eigenlijk – nochtans wel een mooi resultaat 🙂

 • Deborah

  OMG wat een prijs!! Maar als ze echt een jaar blijven zitten, en je hebt het er voor over… De een doet zijn nagels om de drie weken en dat kost ook een fortuin. (een paar jaar terug iets van 27 euro per drie weken, tel uit over een jaar…) De ander doet zijn lippen. Zou er zelf niet aan moeten denken, die naald alleen al. Bbbrrrr.
  Maar het moet gezegd: ik vind het resultaat je echt heel mooi staan!! Fijn dat je er uiteindelijk ook tevreden mee bent. Daar gaat het ook om.

 • Mandy

  Super mooi resultaat maar zou het niet durven! Dan maar dunne lipjes.. het is wie ik ben

 • Juliette - Strongbody.nl

  Het staat je wel goed moet ik zeggen, maar ik zou het niet echt durven haha. Het is vrij prijzig maar er wordt sowieso heel veel geld uitgegeven aan uiterlijk. Ik kijk hier dus niet van op.

 • lodi

  Wat zal je geschrokken zijn de eerste dagen! Ik heb zelf vrij volle lippen en durfde vroeger dus nooit lippenstift op, omdat het zo opviel. Tegenwoordig doe ik dit wel hoor, maar het heeft me echt wel wat gekost, voor ik dit durfde en nu is het juist oke om ze te hebben. . Ik snap best dat je het een keer geprobeerd hebt, maar was is het prijzig zeg, dat wist ik echt niet.

 • Marsha

  Die injecties lijken me vreselijk! Maar ik zou ook wel graag lip fillers willen, maar ben te bang. Vind het bij jouw erg mooi geworden!

 • Silke De Backer

  Het is mooi, hoor, al vind ik ook wel dat je zonder ook een prachtige vrouw bent! Ik heb het zelf ook een tijd overwogen, maar dan heb ik besloten dat ik als influencer toch een te grote invloed heb op jonge meisjes en ik wil hen niet het gevoel geven dat het iets is dat ze moeten doen om zich mooi te vinden.

 • Sherry

  Mooi artikel. Ik ben bang voor naalden. Het lijkt me eng. Ik ben voor zo lang mogelijk natuurlijke dingen tenzij iets medisch noodzakelijk is.
  Sherry onlangs geplaatst…Review: Remederm Body Care van Louis WidmerMy Profile

 • Kiki

  Mag ik vragen hoe lang het duurde voordat alle zwelling weg was ? Ik heb het zaterdag laten doen en vind het niet mooi. Sowieso blauw maar ook te dik. En ik heb het minste gedaan wat er is. Ik heb echt wel de zenuwen nu. Vind die van jou erg mooi en natuurlijk op de foto met de lipstick. Op de foto vlak er na staan ze echt strak net als bij mij nu. Vreselijk!

  • Kimberley
   AUTHOR

   Hi Kiki, de zwelling gaat echt weg! Bij mij duurde het echt een week. Ik was net zo onzeker als jij nu. Komt echt goed!

 • Nadia

  Hoi Kimberly,
  Leuk dat je erover blogt!
  Het artikel is van 2 jaar geleden, ik ben benieuwd of je het opnieuw bent gaan doen! 😀
  Zo ja, dan was je tevreden! Zo niet, why not?
  Ik wil over een paar weekjes ook voor de eerste keer lipfillers, maar ben benieuwd of dat een eenmalig iets wordt of juist goed bevalt en ik vaker zal doen.
  Xxxx

  • Kimberley
   AUTHOR

   Hi Nadia, dank je wel voor je reactie! Ik heb het nog niet opnieuw gedaan. Het zit eigenlijk nog steeds super! Ik zou het zeker weer doen als het weer tijd wordt. Denk goed na over waar je het laat doen en of je het wil doen. Succes 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.