Search here...
TOP
Health

Ik heb mij laten vaccineren tegen corona

corona covid vaccin

Naomi van Toddlecake heeft ervoor gekozen om het corona vaccin te nemen. Waarom ze hiervoor koos en hoe het ging? Lees mee!

Corona waait wel weer over

Het was 28 februari 2020. Op het vliegveld van Edinburgh stonden wij, bepakt en bezakt te kijken naar een nieuwsbericht op onze telefoons. De eerste echte ontmoeting met Covid-19. De winkeltjes op het vliegveld barstten van de desinfectie pompjes. Tenminste, toen we binnenkwamen stonden de schappen nog overvol, maar even later viel ons op dat ze weer bijgevuld werden. Ikzelf had er nog vrij weinig mee en was nuchter. Dit waait wel weer over, ver van ons bed show en inslaan is echt overbodig. Mijn man echter googelde direct naar de voorraden in de drogisterijen in Nederland en kwam tot de conclusie dat de voorraden niet meer echt denderend waren. Zullen we dan toch?
Waar ik keihard nee wilde roepen en mijn hoofd naar de grond liet vallen met een grote zucht, liep mijn man de winkel in en propte onze handbagage vol met 8 mega flessen.

We moeten leren leven met corona

Eenmaal in Nederland wordt, naar mate de dagen vorderen, steeds meer bekend over het virus. Of we het nu willen of niet, we worden erin meegezogen. Mijn man komt thuis te zitten voor zijn werk aangezien het kantoor al snel het personeel vanuit Brabant vriendelijk verzoekt om thuis te blijven. Mijn werk in de ouderenzorg draait echter gewoon door op locatie en de druk loopt alleen maar op.

Tijdens de eerste lockdown hebben we weinig te maken met besmettingen in onze directe omgeving en ook op mijn werk blijft het rustig. Wel kiezen we ervoor om onze ouders, die in risico groepen vallen en zelf ook in de zorg werken, even buiten de deur te houden waardoor het qua oppas even anders loopt. We werken om elkaar heen en hoewel dit een tijdje goed vol te houden is, heeft ook dit een limiet.

Lees ook: Corona en zwangerschap

Mijn man valt in de risicogroep

Mijn man heeft een aangeboren hartafwijking en een hoge bloeddruk, waardoor hij in de risicogroep valt. Zowel de cardioloog als de huisarts en de adviezen van het GGD luiden hetzelfde: extra voorzichtig zijn. Iets wat we dus zeker ter harte nemen. We maken dus weinig uitstapjes, bestellen onze boodschappen en zijn even minder sociaal. Iets wat enorm balen is, maar het is maar voor even. Dat dachten we toen…

Corona vaccins komen op de markt

Tijdens de 2e lockdown vallen er meer besmettingen dichterbij, zo ook in de familie en op mijn werk. Helaas niet alleen in de lichte vorm. Op dit moment word er op het nieuws ook steeds meer gepraat over de vaccins. Iets wat ons leven vele malen makkelijker zou maken. Zo bescherm ik namelijk alle dierbaren om mij heen. Op de eerste plaats mijn man natuurlijk, de kinderen (die plots toch zeer besmettelijk lijken te zijn), mijn ouders, overige familie, vrienden en ook alle ouderen op mijn werk.

Waarom het vaccin zo belangrijk is voor mij

Omdat ik mijzelf ook meerdere malen in een zweetpak heb mogen hijsen om de ouderen op mijn werk ondanks het virus toch veilig te kunnen verzorgen en te laten genieten, weet ik dat het belangrijk is om er alles aan te doen om dit virus buiten de deur te houden. Je weet namelijk niet hoe hard het jou zal raken. Waar je bij de 1 hoort over een simpele verkoudheid, ligt de ander in een coma vechtend voor zijn leven.

Collega’s om mij heen vielen met bosjes uit en de werkdruk steeg als een malle. Ook thuis komen de muren steeds meer op je af, als je nergens meer heen kunt. Familie waar je niet heen kunt omdat ze te ver weg wonen en je toch niet naar binnen kunt..
Van de extreme maatregelen word ik best moe, net als iedereen en ik kan niet wachten tot de winkels weer opengaan en we weer meer kunnen genieten van het samenzijn.

Ik hoefde niet te twijfelen over het Covid vaccin

Hoewel er veel nare verhalen zijn te vinden over de bijwerkingen besluit ik zodra de oproep binnenkomt hier direct gehoor aan te geven en een afspraak te maken. Ik ben een enorme schijterd en heb een hekel aan naalden, of het nu bloedprikken is of een vaccin ik haat het. Maar ik moet zeggen dat dit me alles meeviel. Omdat ik me als schijterd had aangemeld, ja echt serieus, hielden ze er rekening mee en waren ze extra aan het kletsen tijdens het zetten. Want ook al was ik 100% overtuigd van mijn keuze, toch maakt het me nerveus.


De dag na het zetten had ik een beurs gevoel in mijn arm. Maar aangezien hij intramusculair word gezet, ofwel in de spier, was dit te verwachten. Verder heb ik hier geen bijwerkingen van ondervonden. Wel ben ik blij dat ik nog bij de lichting hoor die na 3 weken de 2e prik nog krijgt. Na die 2e prik zijn we er weer even vanaf en hopelijk goed beschermd. Ik voel me er in ieder geval goed bij en onder.

Hoe denk jij over het corona vaccin?

Mom on Top
TAGS:,

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.