Search here...
TOP
Lifestyle

Pregnancy shaming: 9 opmerkingen die echt niet kunnen

We leven in een tijd van genderneutraliteit en horen dagelijks termen als bodypositivity, selfcare en fat shaming. Anno 2019 wil je geaccepteerd worden zoals je bent en dat is mooi! We doorbreken ouderwetse normen en waarden, maar blijkbaar vinden we pregnancy shaming heel normaal. Ik vroeg vrouwen wat er tegen ze gezegd werd tijdens hun zwangerschap en lees mee, want dit kan echt niet!

1. Je bent echt niet mooi zwanger

Iedereen is anders zwanger. De een wordt rond, de ander ovaal. Die draagt naar links, die naar boven en de ander weer naar beneden. Volgens mij is er geen vorm waar je aan moet voldoen, dus deze opmerking is echt belachelijk! Je lichaam maakt het mooiste wat er bestaat, wees trots op jouw mooie buik!

2. Stop maar met groeien, straks krijg je striae

Alsof je zelf bepaalt hoe groot die buik wordt en hoe rekbaar je huid is. Nee, tuurlijk zit je niet op striae te wachten, maar die buik tegenhouden gaat niet!

3. Zo dik als jij nu bent, ben ik zelfs niet geweest

Pardon? Hoe bedoel je? Tijdens je zwangerschap? Of tijdens jouw obese dagen? Blijkbaar gewoon een opmerking om zichzelf beter te laten voelen omdat zij nu blijkbaar al die kilo’s kwijt is. Nou gefeliciteerd en nu je kop houden.

Lees ook: Hoe vind je de juiste sportkleding tijdens de zwangerschap?

4. Wat een buik! Zijn het er geen twee?

Herkenbaar voor 90% van de vrouwen denk ik. Alsof ik het je niet allang had laten weten als ik in verwachting was van een tweeling.

5. Je krijgt een dikke kop

Jij een dikke reet en lovehandles en aan die kraaienpoten kan je eigenlijk ook wel iets laten doen.

6. Wanneer ben je uitgerekend? Vorige week?

Een beetje een opmerking a la puntje 4. En leuk vinden ze het als ze dat grapje maken. Tegen de tijd dat je deze opmerking krijgt, ben je er zelf ook al meer dan klaar mee. Om dit soort grapjes kan je dus echt niet lachen.

7. Rond is ook een vorm

Oef. Tja, dat moment dat je je eigen voeten niet meer kunt zien en eigenlijk beter kunt gaan rollen, in plaats van waggelen, werkt zo’n opmerking echt niet mee hoor. Shut op please.

8. Hé dikke!

Bolle, kamerolifantje. De pareltjes van het zwanger zijn. Mensen denken dat je gewoon van alles tegen zwangere vrouwen mag zeggen, want het is een fase. Niet doen. Gewoon niet doen.

9. Heb jij geen klachten, dan ben je niet echt zwanger!

Dit is eigenlijk de gekste. Want er zijn ook vrouwen die geen klachten hebben tijdens de zwangerschap, niet opzwellen door het vocht, geen bekkeninstabiliteit krijgen en de 9 maanden gewoon zingend uitzitten. Als dat zo is, laat het dan maar niemand horen, want dan kan je de opmerking ‘dan ben je niet echt zwanger’ wel eens verwachten. Alsof je het allemaal faked en een kussen onder je trui hebt zitten ofzo.

Kunnen we allemaal gewoon eens nadenken voordat we onze scheur opentrekken? Voegt je opmerking echt waarde toe? Nee? Niet doen dus. Het is veel leuker om aardig te zijn tegen en voor elkaar. En zeker voor zwangere vrouwen, want door de hormonen kan het zijn dat ze al niet lekker in haar vel zit.

Lees ook: Mag je trainen tijdens de zwangerschap?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

  • Joanne

    Wauw deze opmerkingen kunnen echt niet inderdaad. Ik verbaas mij altijd over dit soort uitspraken van mensen. Denken ze grappig te zijn of willen ze gewoon echt gemeen zijn denk ik dan altijd…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.