Search here...
TOP
Kids

De 5 meest slechte dingen die jij je kind kunt aandoen

Afbeeldingsresultaat voor cat emoji

Geef jij je baby geen vers geprakte hapjes? Of loopt je peuter nog steeds met een speen in zijn of haar mond? Lees dan gauw verder, want je maakt je vast en zeker ook schuldig aan onderstaande feiten, die zeker niet voor de poes zijn.

1. Langer dan een uur op de tablet

Het is soms wel even lekker, die rust in huis terwijl de koters op de tablet filmpjes kijken of Roblox spelen. Geen gekrijs in huis, geen geren en vooral geen rommel wat er gemaakt wordt. Heerlijk om even wat voor jezelf te doen dus. En dat uurtje is eigenlijk wel zo voorbij ook. Maarja, je weet wat ze zeggen he: ze krijgen vierkante ogen van schermpjes. Dus schermtijd. Maar klopt dat wel? Ik heb nog nooit iemand met vierkante ogen gezien. Jij wel? Daarom heb ik het antwoord even opgezocht een tijdje terug. Het is niet gezond teveel te staren naar een scherm, omdat het je ogen moe maakt en je te lang in een bepaalde houding zit, waardoor je weer pijn in je nek en rug kunt krijgen. Nah, weet je dat ook weer: 2 uur kan dus prima op de tablet.

2. Kant- en klare potjes

Als er iets is waar kinderen vooral niet groot mee worden, zijn dat wel de kant- en klare voedingspotjes. Laat het maar niet horen in je moederkring hoor, dat je wel eens een potje geeft, want iedereen staat elke avond netjes voor een hele week groenteprakjes te koken en te pureren.

3. Lekker laten krijsen

Je kind laten huilen in echt helemaal uit den boze. We leven in een maatschappij waarin je in gesprek moet gaan met je kind. Waarin je ze moet leren begrijpen en waarin ze mogen weten dat hun emoties ook meetellen. Nou sorry, maar als mijn kind hier helemaal uit zijn stekker gaat omdat ik zijn brood niet in 56 stukjes heb gesneden en het niet op mijn knieën serveer, dan mag hij van mij lekker even in de gang uitrazen en daarna proberen we het wel weer opnieuw. Overigens is het ook niet goed als je je kind niet laat huilen, want dan geef je het vast zijn of haar zin. Hoe je het ook wendt of keert, je doet het vast niet goed.

4. De deur uit met je kind op bed

Tja, dit is een ding die je vast niet doet als je maar één kindje hebt, maar als je er twee of meer hebt en er moet er een van school gehaald worden rond het middagslaapje dan kan je heus wel even 10 minuten de deur uit. Tenzij je een doemdenker bent en je bedenkt wat er in die 10 minuten allemaal kan gebeuren. Zolang je kindje nog in een ledikant ligt, kan het nergens heen en kan je heus wel even snel je kleuter van school halen. Tenzij er brand uitbreekt natuurlijk 😉

5. De speen

Al even hierboven genoemd, maar de speen. Tja. Als je kind twee is mag het echt geen speen meer, want dan krijg het rare tanden of dan leert je kind niet goed drinken. En dan al die nachten waarin je je bed uit moet om dat ding weer op te zoeken! Ach, het ene kind heeft een favoriet knuffeltje wat steeds zoek raakt in bed en het andere een speentje. Tegen de tijd dat ze verkering krijgen, is het vast wel klaar met dat ding en zuigen ze.. uuhhhh aan een flesje bier!

Disclaimer: Dit artikel is geschreven met een knipoog, om onze loedermoeders een hart onder de riem te steken. Ervan uit gaande dat iedere moeder zielsveel van haar kinderen houdt en het allerbeste met ze voorheeft. Ook wij zijn niet perfect, maar doen ons best om het huishouden te runnen.

Lees ook: 5 dingen die je krijgt te horen als jongensmoeder

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

6 COMMENTS

 • Merel

  Haha met het risico over te komen als een zure zeikmoeder, maar nummer vier zou ik zelf nooit doen.

  Maar goed, ieder zijn eigen opvoedmethode. Er is idd een groot grijs gebied waar goed of fout niet per se gelden. Dat gaat in ieder geval op voor bovenstaande.
  Merel onlangs geplaatst…Kindvriendelijke eettafel kopen: 4 punten om op te lettenMy Profile

 • lodi

  Alleen nummer 4 heb ik nooit gedaan, ook niet met twee kinderen. De rest wel hoor, onze jongste wilden we met zijn tweede verjaardag van de speen af hebben. De dag hiervoor kwamen we terug van een 7 maanden lange reis door Amerika en Canada en ook hier probeerde ik het af en toe al, maar dan krijste hij de hele camping bij elkaar, Dus ik had zijn tweede verjaardag in gedacht, hij had een jetlag en sliep die dag alleen maar. Uiteindelijk werd het met zijn derde verjaardag, het was dag speen en nooit meer gezeur over gehad 😉

 • rachel

  alles gedaan incl nr 4 maar wel met 2 babyfoons op zak en ik was 2 deuren naast onze woning. en de potjes waren hier geen suc6 want dat lusten ze gewoon niet graag dus ze hebben eigenlijk altijd Verse voeding gehad. en ja heb ze gewoon laten krijsen haha ik wist al snel of het zeik janken was of dat er wat aan de hand was
  rachel onlangs geplaatst…OCD gevalletjeMy Profile

 • nicole orriens

  Tsja, dat niet langer dan 1 uur op de tablet vind ik mooi en ben ik het mee eens. Maar zo gauw kinderen naar de middelbare school gaan krijg je steeds meer te maken met schermpjes. Sterker nog, mijn jongste zoon heeft alle schoolboeken op een tablet. Dan kom je al gauw uit op veel meer dan 60 minuten….

 • Mandy

  Wat een leuk geschreven blog! Ik zelf heb nog geen kinderen maar ik zou het proberen te onthouden!

 • Saskia

  Hahaha grappig om te lezen. Mijn zoon heeft nooit geduimd en ook geen speen gehad. Dus daar had ik gelukkig geen last van. Met kind op bed de deur uit doe ik alleen om de container buiten te zetten.
  Saskia onlangs geplaatst…Schoolfoto’s gemaakt na het buitenspelenMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.