RECEPT | Matcha Cupcakes

RECEPT | Matcha Cupcakes

Wanneer je eenmaal de voordelen van matcha kent, wil je matcha het liefst op dagelijkse basis gebruiken. Matcha bevat antioxidanten, vitamines en mineralen. Daarom hebben wij vandaag dit heerlijke recept voor je klaar staan met matcha van Matcha.nl.

Benodigdheden voor 12 matcha cupcakes

  • matchapoeder
  • 2 eieren
  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 3 eetlepels melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 pakje vanille suiker
  • 1 theelepel kaneel

Benodigdheden voor de frosting

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram poedersuiker
  • 250 mililiter melk
  • 50 gram bloem
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 2 theelepels matchapoeder

Lees ook hoe je koekiemonster cupcakes maakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg 12 papieren cupcakevormpjes in een siliconen of ijzeren bakvorm.
  2. Klop ondertussen de eieren in een grote kom. Voeg de suiker, vanille suiker, kaneel en boter toe en klop dit tot een geheel.
  3. Roer de melk en het zelfrijzend bakmeel door elkaar. Doe dit bij het andere mengsel. Doe de matchapoeder door het beslag tot je de gewenste groene kleur krijgt. Te dik beslag? Doe er nog een eetlepeltje melk bij.
  4. Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes 20 minuten af. Check met een prikker of ze goed gaar zijn. Een schone prikker betekent een gare cupcake. Laat de cupcakes afkoelen voordat je de frosting gaat doen, anders smelt deze!

Zijn de cupcakes afgekoeld, dan kun je beginnen aan de finishing touch!
  1. Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Doe je bloem en de melk in een pan en roer dit tot je een papje hebt. Verwarm dit op het vuur tot het kookt en zet het vuur dan lager. Laat het ongeveer 5 minuten indikken. Doe het in een kom en laat het afkoelen.
  2. Doe de roomboter in een kom met de poedersuiker en vanille aroma. Mix dit goed door elkaar. Als het papje van stap 1 afgekoeld is, kun je het erbij gieten en mix het nog even rustig door elkaar.
  3. Vervolgens dek je de kom af met huishoudfolie en laat je het 15 minuten in de koelkast staan.
  4. Decoreer vervolgens je cupcake met de frosting en strooi er nog wat matchapoeder over voor een leuk effect.

 

 

Mom on Top | Getrouwd | Moeder van twee jongens | Hardlopen | Bootcamp | Yoga

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: