Wat is er nou lekkerder dan chocolade? Er zijn vast genoeg dingen die je op kunt noemen, maar chocolade is toch altijd wel erg lekker. De taartjes die we vandaag gemaakt hebben bevatten een hele hoop chocolade, maar zijn toch relatief gezond! De mousse is gemaakt van avocado, banaan en cacao. En in plaats van gewone suiker hebben we stevia gebruikt.
Aantal porties: 3 taartjes
Voedingswaarden van 1 taartjes
Calorieën: 250 kcal
Koolhydraten: 27 gr
Suikers: 6 gr
Vetten: 10 gr
Verzadigd: 2,3 gr
Eiwitten: 12 gr
Ingrediënten:
Voor het taartje:
- 80 gram havermout
- 1 el stevia
- 30 ml halfvolle melk
- 30 gram whey (chocolade smaak)
- 10 gram 85% chocolade
- ½ tl bakpoeder
Voor de mousse:
- 1/2 avocado
- 1/2 rijpe banaan
- 2 el cacao
- 2 el stevia
- Scheutje melk
Voor de topping
- Aardbeien
- 10 gram 85% chocolade
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Meng in een schone kom de havermout, stevia, whey en bakpoeder door elkaar. Hak het stukje chocolade fijn en voeg deze samen met de melk toe. Meng opnieuw alles door elkaar tot het een soort deeg wordt. Vind je het deeg nog te plakkerig? Voeg dan wat havermout toe. Is het juist te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe.
- Neem 3 bakvormpjes, het liefst cupcake vormpjes en doe hier een heel klein beetje olijfolie in. Verdeel nu het deeg over de 3 vormpjes en druk alles goed aan. Zorg er voor dat de taartjes hol zijn aan de binnenkant zodat je ze later kunt vullen. Zet nu de taartjes voor zo’n 15 minuten in de oven.
- Snij de avocado door het midden open en schep van 1 helft het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine en voeg de cacao en stevia toe. Snij ook de banaan in kleine stukjes en voeg deze samen met de melk toe. Laat de keukenmachine draaien tot je een gladde mousse hebt.
- Haal de taartjes uit de oven en laat deze goed afkoelen. Doe vervolgens de chocolademousse in een spuitzak en verdeel dit over de 3 taartjes. Als je geen spuitzak hebt, kun je dit uiteraard ook gewoon met een lepel doen.
- We gaan nu de chocolade voor de topping smelten, dit kan op 2 manieren: ‘au bain-marie’ of lekker simpel. Wij kiezen vandaag voor de simpele manier; namelijk de magnetron. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een schaaltje. Zet het schaaltje een minuut op 600 Watt in de magnetron. Roer vervolgens de chocolade goed door tot alles gesmolten is.
- Haal het kroontje van de aardbeien en dip deze in de chocolade. Zet ze vervolgens op de taartjes. De chocolade die je over houdt kun je over de taartjes heen gieten!
Eetsmakelijk!
Dit recept is speciaal voor Mom on Top geschreven door Lennard en Stan van The Fit Food Friends. Klik hier voor nog meer heerlijke recepten van deze twee mannen met passie voor gezond eten!
De afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van The Fit Food Friends en zijn en blijven eigendom van The Fit Food Friends.
Leave a Comment