Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Moeders voor Moeders vangt daarom urine op van zwangere vrouwen. Hier worden medicijnen van gemaakt voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Wil jij meedoen of weten hoe het werkt? Lees verder.
Vruchtbaarheidsproblemen
Toen ik zwanger wilde worden ging dat niet vanzelf. Er werd bij mij PCOS geconstateerd. Ik had medische hulp nodig om zwanger te kunnen raken. Toen ik uiteindelijk zwanger raakte, las ik over Moeders voor Moeders. Zij vangen urine op van zwangere vrouwen, zodat hier weer medicijnen van gemaakt kunnen worden voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Ik hoefde hier natuurlijk niet over na te denken en had me direct aangemeld om mee te doen. Het kost je niets en je helpt er iemand mee! Kostbaar!
Wat doet het hCG hormoon?
De urine van zwangere vrouwen bevat het hormoon hCG. Dit is ook het hormoon dat geconstateerd wordt tijdens een zwangerschapstest. Zo weet je dus in eerste instantie dat je zwanger bent. Zonder het hCG hormoon zal je geen positieve zwangerschapstest in handen hebben. Wat doet het hCG hormoon nou? Het hCH hormoon stuurt een seintje naar jouw eileiders om te laten weten dat ze geen nieuwe eicel meer hoeven te laten springen. Het hCG hormoon zorgt ook voor de groei van het embryo en voor de instandhouding van het corpus luteum, maar daar hoef ik verder niet zo over uit te wijken denk ik. Helaas is het hCG hormoon ook het hormoon dat zorgt voor al jouw zwangerschapskwaaltjes, maar dit gaat gelukkig vaak weer over na het eerste trimester. Dit hormoon verzamelt Moeders voor Moeders uit jouw urine. hCG is de grondstof voor het medicijn voor vruchtbaarheidsbehandelingen.
Hoe werkt Moeders voor Moeders?
Als je een positieve zwangerschapstest in jouw handen hebt, kun je je, naast het verzinnen van originele babynamen, aanmelden bij Moeders voor Moeders. Je kunt je vanaf de eerste dag van jouw zwangerschap aanmelden tot en met de 11e week. Je kunt vanaf week 6 tot en met week 16 van jouw zwangerschap meedoen met het inzamelen van urine.
Zodra jij je hebt aangemeld, komt er een informatrice bij je langs. Ze vertelt over Moeders voor Moeders, checkt of je voldoet aan de voorwaarden (i.v.m. het uitsluiten van bepaald medicijngebruik etc.) en neemt nog een extra zwangerschapstest af. Een hele leuke trouwens, want het resultaat van deze test blijft altijd zichtbaar! Andere testen vervagen in de loop van de jaren. Leuk om te bewaren dus! Iedereen mag in principe meedoen. Er zijn een paar uitzonderingen. Je leest ze hier.
Blauwe flessen voor de deur
Iedereen kent de blauwe flessen wel! Vraag maar na in je omgeving aan je moeder of oma. Vanaf het moment dat je mag beginnen krijg je een krat met blauwe flessen. Je kunt zelf bepalen welke dagen je urine opvangt en gebruikt voor elke dag een nieuwe, afsluitbare fles. Je krijgt hier een opvangkan bij, die je schoon maakt met water. Elke week worden de flessen weer opgehaald door een chauffeur. Ben je nog maar net zwanger en wil je dit geheim houden voor de buurt, dan kun je overleggen met de informatrice waar je de blauwe flessen “verstopt”. Dan weet de chauffeur waar hij ze moet zoeken. Super handig!
Ik vind dit een heel mooi initiatief. Het kost je niets. Doe lekker mee, want anders spoel je het kostbare hormoon zo door de wc. Dat rijmt ook nog! Ben jij nog maar net zwanger? Meld je hier aan voor Moeders voor Moeders.
Ben jij bekend met Moeders voor Moeders of heb je al eens meegedaan?
Leave a Comment