Search here...
TOP
Lifestyle

Wanneer mag je de vlag buiten hangen?

nederlandse vlag

Vanaf begin juni kwam er een einde aan de sociale isolatie. We mogen weer meer naar buiten, we kunnen weer uit eten en mogen weer sporten. Een goede reden om de vlag uit te hangen! Maar…. mag dat officieel wel? Wanneer mag je eigenlijk de vlag uithangen? Alles zet ik voor je op een rij.

De Nederlandse vlag buiten hangen

Goed nieuws! Jij mag deze week gewoon de vlag buiten hangen, want je mag de Nederlandse vlag altijd en iedere dag buiten hangen als jij dat wilt. Als je geslaagd bent, hebben we de traditie dat je de vlaggenmast met vlag en een tas buiten hangt en bij overlijden hangt de vlag halfstok.

Welke “regels” zijn er?

Zoals ik net dus zei, mag je zelf bepalen wanneer en hoe je de vlag uithangt. Je krijgt geen boete als jij morgen besluit om de vlag buiten te hangen. Toch zijn er wel een paar dingen waar we allemaal rekening mee houden. Je vlag mag bijvoorbeeld niet het verkeer hinderen of op de grond hangen en eigenlijk laat je de vlag ’s nachts niet hangen, tenzij deze verlicht is. Soms kun je er ook een wimpel bij hangen. Dat is een oranje lint. Vaak wordt dit gedaan op Koningsdag en op verjaardagen van de leden van de Koninklijke familie. Voor Rijksgebouwen geldt er wel weer een bepaalde verplichte instructie, als je hier meer over wilt weten, kun je de website van de Rijksoverheid raadplegen.

1 juni ging de vlag uit

Bij mij ging op 1 juni dus echt de vlag uit. Ik ben zo blij dat we weer langzaam meer terug gaan naar het normale leven. We in ieder geval weer eens uit eten kunnen of naar de schoonheidssalon. Ook zijn er dingen die van mij niet meer zo nodig hoeven hoor, zoals al het verkeer en de vervuiling in de lucht en al het gehaast iedere ochtend. Heb je nog geen vlag? Dan kun je deze nog snel bestellen via Hollandvlaggen.

Ging bij jou deze week ook de vlag uit?

Lees ook: 5 redenen waarom ze voor moeders de rode loper uit zouden moeten leggen

Mom on Top
TAGS:,

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.