Search here...
TOP
Sporttips Sportkleding

Stinkende sportkleding? Dat is voorbij met deze simpele tips!

We don’t sweat, we sparkle, right? Maar soms blijft er net even teveel ‘sparkle’ in je kleding hangen na het sporten. Je wast je kleding op 40 graden, maar je krijgt het er toch niet meer uit. In de prullenbak er dan maar mee? Maar dat shirt zit net zo lekker en het is ook best zonde van je geld. Ik vroeg jullie om tips, zodat je nooit meer bezwete sportkleding weg hoeft te gooien. Ik heb de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Stap één voor frisse sportkleding

Wat allereerst heel belangrijk is, als je niet direct van plan bent je kleding te wassen, is dat je na het sporten je kleding laat luchten. Hang het even buiten op. Zo droogt het zweet een beetje in en kan je het daarna in de wasmand doen. Als je het direct na het sporten in de wasmand gooit, zonder te laten luchten, krijgen bacteriën de ruimte om te groeien en gaan ze een eigen leven leiden in jouw fijne sportkleding.

Stap twee: het grof geschut

Heb je gelucht, gewassen, het in de fik gestoken, maar je sportkleding stinkt nog steeds? Geen paniek! Ik heb een hele lijst aan producten die je ertegenaan kan gooien, die bijna niets kosten én gegarandeerd succes boeken. Jij krijgt hiermee je kleding weer lekker fris en fruitig!

1. Schoonmaakazijn tegen zweetlucht

Dit is mijn eigen tip. Giet een fles schoonmaakazijn in een emmer, leg je sportkleding er een nachtje in te weken, spoel de volgende dag de kleding uit en doe het bij de normale was. Schoonmaakazijn is niet duur, volgens mij heb je voor 50 cent al een fles. Azijn werkt trouwens ook heel erg goed tegen stinkschoenen.

2. HG Nare Geuren Sportkleding

Dit is een poeder die je moet toevoegen aan je wasmiddel. Het schijnt goed te werken tegen vieze luchtjes, maar ik ben zelf niet zo’n fan van HG, omdat het een duur product is en enkele producten van HG die ik eerder aanschafte, maakten niet waar wat ze me beloofden. Het product is vanaf €4,50 te verkrijgen.

3. Biotex Groen

Biotex is sowieso een wondermiddel en heb je vast in huis als je kinderen hebt. Je kunt er ontstekende vingertjes in weken, omdat het antibacterieel werkt, maar het werkt dus ook tegen zweetluchtjes. Gooi een schepje Biotex in een emmer en laat het een uurtje weken. Daarna zonder uit te spoelen in de wasmachine mee laten draaien en voilà: schoon en shiny! Het kost ongeveer 4 euro en je hebt er een heel klein beetje van nodig.

4. Combineer deze elementen tegen stinkende sportkleding

Als het dan toch niet lukt, wat ik me niet kan voorstellen, dan kan je deze producten er allemaal op loslaten. Of gooi het dan maar weg en koop nieuwe sportkleding, want als het na al deze rituelen nog steeds stinkt, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij jezelf. Succes!

Beeld: Unsplash

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

11 COMMENTS

 • kaylee

  zo handig en slim!!

 • Joanne

  Handige tips op een rijtje! Het beste blijft denk ik om zo snel mogelijk de kleren in de was te gooien.

 • nicole orriens

  Ik heb altijd veel issues, maar het probleem van de stinkende hardloopkleding ken ik gelukkig niet. Misschien span ik me niet genoeg in? Nu heb ik alsnog een issue….

 • Biotx is inderdaad een wondermiddel en daarmee krijg ik echt alles schoon. Ik heb tegenwoordig ook parels van een of ander merk. ik kan niet meer zonder, ze geven zon fijne geur af. !

 • Laura Martens

  Goede tips! Ik ben er niet zo mee bezig eigenlijk, maar wel echt handige tips. Van sommigen had ik nog niet gehoord!

 • amylia

  Gek, nog nooit sportkleren weggegooid? Behalve als ze versleten zijn natuurlijk ????

 • Ooh, zeer handige tips! Dank je wel!

 • Rachel

  Ik ruik weleens onder mijn armen als ik heb gesport maar ik gooi nooit kleding weg eigenlijk
  Je geeft wel erg fijne tips hier!

 • Mariëlle

  Dat van het luchten vind ik echt een goede tip. Wij doen ook regelmatig schoonmaak azijn bij de sportkleding, want anders krijgen we de lucht er echt niet meer uit. Goeie tips! Op naar lekker ruikende was.
  Mariëlle onlangs geplaatst…frisse fruittaart koekjes met vanille en cream cheeseMy Profile

 • esther perfors

  Handige tips zeg! Ik ben ook echt fan van biotex, werkt echt!

 • Yvette

  Ik hoor zoveel mensen over Biotex en ik heb het gewoon nog nooit gebruikt! Bizar eigenlijk, toch maar eens doen! Ik gebruik wel vaak azijn, dat is ook echt een wondermiddel voor mij!
  Yvette onlangs geplaatst…10 Slimme manieren om koffiedik te gebruikenMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.