Search here...
TOP
Dad on Top

De Farmstacle Run: Drek vrett’n en pestvoer an de lipp’n

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn dochter en het sorteren van de sportmedailles. Uiteraard wil ik er wel direct bij melden dat die medailles niet voor een top klassering waren hahaha! Nee hoor: het uitlopen van de run was voldoende. Soms mét en soms zonder bijbetaling van een klein bedrag, maar toch: een concrete herinnering is en blijft leuk! Dat deed mij terug denken aan drie gebeurtenissen, waarbij de één heel leuk was en de ander heel emotioneel. Mijn tip van de week weten? Lees gauw verder!

Drek Vrett’n

De leukste obstacle run in 2017 was voor mij de Farmstacle Run in Heino. Ik denk dat niet veel mensen uit de Randstad deze run kennen, maar voor mij was dit zo’n leuke run, omdat het leek op een documentaire uit het oosten. Muziek van Normaal, gitaren, stallen, bier maar vooral een goed georganiseerde veilige run met unieke obstacles en een fantastisch deelnemersveld met sportieve oosterlingen.

Tussen de varkens en de hooibalen

De start was vanuit een paardentrailer en de eerste obstacles waren landbouwvoertuigen. We renden door stallen en sprongen over hooibalen tussen de varkens. Dat was gaaf! Bij de finish kreeg ik een felicitatie in het Sallandse dialect, waarbij trots werd medegedeeld dat “Mattthijs uit de Randstad” speciaal was overgekomen vanuit Utrecht en hartelijk was uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen. Op 22 juli a.s. vindt de nieuwe editie plaats. De inschrijving is nog niet open, maar meedoen: JA! Dat doe ik zeker weer!

Run, Thijs, Run.

Twee prachtige kinderen en een scheiding. Ik heb al verteld dat sport mij door deze tijd heeft geholpen. Mede door de ruimte in mijn hoofd te creëren. Heerlijk om ’s avonds te rennen om het koppie weer leeg te krijgen. Run Thijs Run. Dat was mijn credo. Echter heeft sport ook een emotionele gebeurtenis tot iets moois gemaakt. De kennismaking met mijn nieuwe vriendin was spannend, zowel voor mij en zeker ook voor de kinderen. Mijn vriendin is heel duidelijk: “Ze hebben al een moeder, die rol hoort niet bij mij.”, maar begaan en betrokken is ze zeker. Ook al was er toen nog geen persoonlijke ontmoeting geweest. Die band ontstond door mijn verhalen, foto’s en filmpjes.

Het ijs breken

Bij een van de eerste kennismakingen gingen we wandelen en nam Levi een bal mee. Onderweg naar het dorp kwamen we langs een voetbalveldje. Een potje voetbal zorgde ervoor dat het ijs werd gebroken. Fanatiek waren beide partijen en op een sportieve manier kwamen we meer van elkaar te weten. ‘Ze zijn niet van suiker en ze willen graag winnen.’ ‘Hee, ze laat ons niet winnen en neemt ons serieus.’

Mijn tip van de week

Wist je dat Nederland ook een waterval heeft? Vlakbij Loenen. Leuk om naar toe te gaan en neem dan ook even sportieve kleding mee die vies mag worden, want in de bossen ligt een – voor het grote publiek geheime – route met survivalparcour! Super leuk om samen te doen! Voor mij is dit de tip van de week!
Psst, niet verder vertellen hoor!

Mom on Top

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.