Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Sabine | Fitmomtalk

Iedere maandagochtend krijg jij een nieuwe dosis motivatie! Andere moeders verklappen hun geheim om fit te blijven en hoe ze tijd maken om te sporten. Vandaag is Sabine aan de beurt en ze heeft een hele goede tip voor mama’s met jonge kindjes.

Even voorstellen: Sabine, moeder van twee broers en partner/dochter/zus/vriendin van. Ik werk een deel van de week bij de bibliotheek in Almere (op de afdeling Marketing & Innovatie) en ik heb een blog www.pukster.nl, waarbij de nadruk op food ligt met een vleugje sport en dingen die het leven leuker maken. En je vindt mij ook nog als zzp’er via www.humanvalue.nl. Koken, bakken, sporten en lezen zijn voor mij een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Dat is bij ons thuis af en toe een beste puzzel aangezien we alle vier sporten. De man hockeyt, doet aan triatlon (dus zwemmen, fietsen en hardlopen) en kickboksen en gaat regelmatig golfen. Grote broer (13) hockeyt in het selectieteam en dat betekent drie keer per week trainen en iedere zaterdag een wedstrijd. En kleine broer (7) hockeyt ook; iedere week een training en een wedstrijd. En dan wil ik zelf ook nog minimaal twee keer per week buiten de deur sporten. Dus… Maar het lukt 9 van de 10 keer gelukkig door goed te plannen.

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Ik ga minimaal twee keer per week naar een sportschool hier in de buurt om te kickboksen en te jumpen (je weet wel, ieder op z’n eigen trampoline jumpen op muziek), voor een circle training of voor een lesje Kangoo Jumps. Daarnaast pak ik thuis nog vaak een workout mee; rol mijn matje uit, pak mijn dumbells en fitness hoelahoep en ga aan de slag. De afwisseling is fijn en ik ben, zonder in de sportschool aan allerlei apparaten te hoeven hangen en trekken, een stuk sterker en fitter geworden.

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Zoals ik net al zei; ik ben er een stuk sterker en fitter van geworden. En dan in de breedste zin van het woord. Mijn weerstand is hoger (zelden verkouden en geen griep gehad terwijl de mannen alle drie de mannengriep hadden deze winter), mijn spieren ontwikkelen zich, ik heb een betere conditie, ik heb nog meer energie dan ik al had, ben weerbaarder tegen stress, enzovoort.

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Nee geen dieet maar wel bewust nadenken over wat je wel en niet in je mond stopt. Keuzes maken dus en vooral niet overeten. Vervelend als je de hele avond met zo’n volle buik zit. Verder kan ik sinds een tijd niet goed tegen koemelk (boehoe!) dus moest ik mijn geliefde yoghurt omruilen voor plantaardige varianten. Jammer maar het alternatief is vaak buikpijn hebben. Daarnaast eten we ook bewust minder vlees dan voorheen. Volledig vegan zullen we niet snel worden, maar het bevalt heel goed.

Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven? Wat voor effect hebben die op jou?

Ik neem iedere ochtend na het ontbijt minimaal drie tabletten: calcium/magnesium/zink, vitamine D en vitamine C. De magnesium-combi omdat het helpt tegen spierpijn (werkt echt), de vitamine D omdat we daar vooral in de winter te weinig van nature van hebben en de vitamine C voor een extra boost qua weerstand.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Jazeker. Alles draait om plannen en als je iets graag wil, dan zorg je dat het werkt. En tegelijkertijd ook realistisch zijn dat soms dingen niet gaan zoals je had bedacht. Jammer dan, morgen weer een dag.

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Het doel is sterk en fit zijn. Ik voel me gewoon zoveel beter als ik sport en mis het ook als het door omstandigheden soms een paar dagen niet lukt. Gelukkig is er dan altijd wel ergens een half uurtje te vinden voor de fitness hoepel of een andere home workout. Wedstrijden zijn niet aan de orde.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Het is niet zozeer een prestatie maar een gewaarwording. Als een ‘meisje’ van net 20 naast me aan het zuchten en steunen is en afhaakt tijdens het trainen, terwijl ik nog wel even door kan dan denk ik toch stiekem even: als ik op mijn 45e blijkbaar fitter ben dan iemand van 20, vind ik dat een dikke prima.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Die hoef ik eigenlijk niets te leren. De oudste gaat altijd met plezier naar zijn hockeytrainingen en -wedstrijden en de jongste vindt niets leuker dan gym op school en gaat ook met plezier naar hockey. In de winter gaan we met het gezin op wintersport en wordt er de hele dag geskied. Hoewel, zwemles was wel een lijdensweg, maar goed haha. Volgens mij zit het wel goed met de sportiviteit van de broers.

Wat vind je erg mooi aan jezelf?

Ik ben over het algemeen tevreden en heb een prima lijf (en hé, iedereen heeft zo zijn issues toch ;-)).

Hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

De motivatie komt vooral uit het feit dat ik me zoveel lekkerder voel als ik regelmatig sport. Ik plan het sporten buiten de deur ook gewoon in mijn agenda, net als andere afspraken. Het is vooral een afspraak die je met jezelf maakt en waar je jezelf ook aan houdt omdat je er zoveel beter van wordt op verschillende vlakken. Voor mama’s met kleine kindjes: schaf een matje, dumbells en dergelijke spullen aan en ga gewoon thuis aan de slag. Met je eigen lichaamsgewicht kun je ook van alles doen; planken, push ups, sit ups, squats, lunges, enzovoort, enzovoort. En realiseer je dat het hele gezin baat heeft bij een fitte, blije mama dus pak die tijd voor jezelf.

Volg Sabine ook op Instagram, Facebook en Pinterest.

Mom on Top
TAGS:,

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.