Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Willemijn | Fitmomtalk

Iedere maandagochtend krijg jij een nieuwe dosis motivatie! Andere moeders verklappen hun geheim om fit te blijven en hoe ze tijd maken om te sporten. Vandaag is Willemijn aan de beurt. Moeder van Jax en eigenaresse van WILL Be Strong!

Hey! Ik ben Willemijn Nunnikhoven, eigenaresse van WILL Be Strong. Een opleidingsinstituut dat is gespecialiseerd in het samenbrengen van mindset en fitness, waardoor iemand in zijn of haar kracht komt te staan. Ik woon sinds maart 2018 op Bali en ik ben sinds 29 mei 2018 mama van Jax. We wonen met zijn drietjes in Canggu. Ik begin mijn dag rond een uur of half zes wanneer Jax wakker wordt. Na zijn voeding doe ik een zelfgemaakte HIIT workout of yogales. Ik sluit deze af met een dankbaarheidsmeditatie om mijn dag vol goede energie te beginnen. Vaak begin ik rond 7.00 met werken tot een uurtje of 12.00. Dan is papa met Jax. Na 12.00 ben ik de middag met Jax, dan lunchen we met zijn allen, wanneer Jax slaapt, werk ik vaak nog wat tussendoor en wandel ik aan het einde van de middag nog even lekker op het strand of ga ik nog even lekker zwemmen.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Ik plan 1 x in de week een ochtendje helemaal voor mijzelf. i.p.v. dat ik dan werk ga ik lekker naar de massage, naar het strand of ga ik lekker ergens koffie drinken met een boekje.  En daarnaast iedere morgen tussen 6.00 en 7.00 🙂

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Ik doe HIIT training en yoga, omdat ik zelf de programma’s schrijf voor WILL Be Strong, probeer ik ze graag ook zelf eerst uit om te kijken of ze geslaagd zijn. Deze trainingen kunnen waar en wanneer je maar wilt, dat vind ik fijn! omdat je zo lekker flexibel bent.

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Ik begin mijn dag energiek, ik zit lekker in mijn vel, het is een momentje voor mijzelf en ik voel me fit!

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Het is nog niet zo lang geleden dat Jax is geboren, maar ik ben alweer bijna helemaal terug in shape. Een dieet, nee! zeker niet! Het gaat erom hoe je jezelf ziet en wat je tegen jezelf zegt en wat je vervolgens doet om je fit te voelen en om lekker in je vel te zitten. Ik eet gezond, beweeg voldoende en luister heel goed naar mijn lichaam. Heb ik trek, dan eet ik. Heb ik mega veel spierpijn, dan doe ik een yoga sessie.

 Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven? Wat voor effect hebben die op jou?

Nee, hier zie ik de toegevoegde waarde niet van. Ik denk dat je voldoende uit de juiste voeding kunt halen. Veel groenten, fruit en voldoende eiwitten.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

JA, wanneer je echt wilt! Je moet er een beetje voor plannen, eerder voor opstaan en soms tussendoor even stoppen omdat je ergens anders nodig bent, maar het is zeker te combineren. Helemaal wanneer je lekker thuis sport, dan kost het een half uurtje van je tijd. Ik zou niet zonder willen! Het is ook wat je weer aan je kids meegeeft. Net zoals alles wat je doet eigenlijk! Wat je eet, drinkt, doet… Ik wil daarin zeker wel

een gezonde leefstijl meegeven.

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Ik train om me fit te voelen en om mijn dag lekker te beginnen! Wanneer je je dag begint met een workout begin je je dag vol goede energie! Wat er bij mij voor zorgt dat ik mijn dag vol inspiratie en goede ideeën begin. Ik ben meteen gemotiveerd!

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Mijn bevalling! Ik vond het onbekende erg spannend… Ik heb dit gelukkig goed los kunnen laten door me eraan over te geven, maar ik heb tijdens mijn zwangerschap echt wel af een toe een momentje gehad van:

kan ik dit wel? En toen hij er was: meteen verliefd en hoe cliché ook, het was de mooiste dag van mijn leven en dat is het nog steeds wanneer ik hem zie.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Sporten is leuk en gezond en geeft je een krachtig gevoel. En daarbij maakt de trainer of coach echt het verschil! Een goede coach kijkt naar jou als persoon en zet jou in je kracht.

De term ‘bodypositivity’ leeft heel erg op dit moment, daarom ook mijn vraag: wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

Mijn gezicht, mijn rug en armen vind ik heel erg mooi.

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Bedenk vooraf wat je outcome is. Bedenk genoeg redenen waarom je wilt sporten. Schrijf deze op en vraag je dan af of het een echte must is! Alleen wanneer sporten een echte must is, blijf je gaan. Anders zijn er altijd wel redenen om niet te gaan. Maar bedenk je: het kost je 30 minuten van je dag…..  Op onze Facebookpagina delen we regelmatig tips voor motivatie en deze maand is ons thema motivatie. Motivatie nodig? Meld je aan! Je kunt mij ook volgen via Instagram.

Lieve Liefs, Willemijn

P.s. mocht je nog meer willen weten over motivatie, sport, mindset, dan mag je me altijd mailen. 🙂

Mom on Top
TAGS:,

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

  • maaike meerman

    Ohh elke ochtend tussen 06.00 en 07.00… Dat vind ik knap, als je dat als ‘tijd voor jezelf’ bestempelt! Maar misschien voelt tussen 06.00 en 07.00 een stuk relaxter op Bali dan hier 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.