Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Charissa | Fitmomtalk

Iedere maandagochtend krijg jij een nieuwe dosis motivatie! Andere moeders verklappen hun geheim om fit te blijven en hoe ze tijd maken om te sporten. Vandaag is Charissa aan de beurt! Charissa viel 40 (!) KG af! Hoe ze dat deed?…….

Hi! Ik ben Charissa Van der Ende – Klein Meulekamp. Ik ben getrouwd met Peter van der Ende en ben moeder van 2 kanjers van jongens. Mijn oudste is Michel, 7 jaar oud en zit in groep 4. Mijn jongste is Thijmen, 5 jaar oud en zit in groep 2. Zelf werk ik op de maandag, dinsdag en woensdag als operatie assistente in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp en af en toe in Alphen aan den Rijn. Hierbij doe ik bereikbare dienst, wat extra uren zijn op mijn 3 daagse werk week. Op de dinsdagavond probeer ik te sporten bij Mom in Balance Bodegraven. Als dit niet lukt ga ik vaak de woensdag in Alphen aan den Rijn. Verder ga ik geregeld op vrijdag ochtend een HIIT training doen. Ik probeer wel 3x in de week te sporten,  maar dit lukt niet altijd.  Als ik geen mogelijkheid heb tot een sportles dan wil ik nog weleens thuis sporten of hardlopen.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Gelukkig is Peter door de week ook veel thuis, waardoor ik al makkelijker iets buiten de deur kan plannen. Daarnaast gaan mijn beide jongens overdag naar school, waardoor ik ook best wat vrije tijd heb. Wanneer Peter werkt, werkt hij wel 24 uur en dit is ook geregeld in het weekend en dan heb ik voor de avonden wel oppas nodig. Dit is dan af en toe best wel eens plannen of gewoon niet kunnen sporten. Gelukkig hebben weer sinds kort een oppas meisje die ik voor mijn uurtje sporten kan vragen.

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Ik sport minimaal 1x in de week bij Mom in Balance. Dit is een sport waarbij ik uitgedaagd word. Ik kan het zo zwaar maken als ik zelf wil en het is ook nog eens gezellig met andere moeders. Daarnaast ga ik weleens een HIIT training doen of hardlopen. Hardlopen doe ik veel vaker in het campingseizoen, want we hebben een seizoensplek op een camping in Zeist. Hier kan ik lekker door de bossen rennen, wat ik veel lekkerder vind dan een rondje rond de plas in Reeuwijk (waar ik woon). Ik sport graag! Vind het heerlijk om uitgedaagd te worden.

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Eigenlijk meer omdat ik moest afvallen en dit nu eenmaal beter lukt in combinatie met sporten. Hierbij kwam ik erachter dat ik sporten toch wel erg lekker vind. Omdat alleen hardlopen goed te combineren was met mijn privé leven ben ik dit gaan doen. Een paar jaar geleden kwam ik in contact met Mom in Balance en hier werd ik zo enthousiast van, dat ik dit erbij ben gaan doen. Lekker buiten sporten met anderen. Het fitte gevoel na de les en het verbeteren van je conditie geeft mij echt zo’n positief goed gevoel, dat ik niet meer zonder sport kan. Daarnaast is het grootste positieve effect wat ik eraan over heb gehouden toch ook dat ik in combinatie met beter eten 40kg ben afgevallen.

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Echt eten volgens een dieet doe ik niet, maar ben wel altijd bezig met wel / niet eten en afvallen. Ik wil nooit meer dik worden, maar merk wel dat stabiel blijven veel moeilijker is dan afvallen. Toen ik op gewicht was, ben ik wel weer wat makkelijker met eten omgegaan, waardoor ik toch weer wat ben aangekomen en deze kilo’s nu weer kwijtraken lukt me niet. De noodzaak van afvallen is minder groot, waardoor ik makkelijker iets eet wat ik beter niet kan eten. Nu de laatste kilo’s kwijtraken lukt me niet echt. Gelukkig dat ik d.m.v. sporten mijn gewicht toch nog een beetje in balans kan houden.

Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven? Wat voor effect hebben die op jou?

Ik gebruik geen supplementen.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Voor mij is sport en ouderschap meestal wel te combineren. Soms kan de oppas niet, maar dan kan ik de les vaak op de woensdag avond inhalen. Ook in het weekend lukt het vaak wel om een uurtje in de ochtend aan te sluiten bij mij.

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Ik train omdat ik het lekker vind, maar ook zeker vanwege mijn gewicht. Het liefst val ik nog 10 KG af, maar ik denk dat ik blij mag zijn wanneer 5 kilo eraf me gaat lukken.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Het mee doen aan de dam tot dam loop. Ik vind deze loop voor mezelf eigenlijk te ver en zou niet gauw weer mee doen, omdat dit ook heel veel tijd kost met trainen, maar ik heb deze run wel een keer gedaan.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Dat sport iets is wat lekker is. Je moet vooral een sport doen die je leuk vindt. Alleen dan kan je er veel uit halen en er plezier aan beleven.

De term ‘bodypositivity’ leeft heel erg op dit moment, daarom ook mijn vraag: wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

Wat ik mooi vind aan mezelf??? Ehhh…. eerlijk gezegd denk ik dat ik mijn armen het mooist vind.

Hier zie ik toch wel een beetje spier. Ik ben vooral trots op mijn gewicht. Ben toch maar mooi 40 KG afgevallen. Dat ik hierbij geen strak buikje heb, dat heb ik inmiddels geaccepteerd.

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Ik blijf gemotiveerd om te sporten, omdat ik dit nodig heb. Wanneer ik een paar dagen niet heb kunnen sporten word ik onrustig en kan ik ook chagrijnig worden. Ik heb het nodig om te sporten en weet ook dat ik me na het sporten heel voldaan, trots en fit voel. Dit houd mij, i.c.m. mijn angst voor dik worden, gemotiveerd om te sporten. Binnenkort moet ik geopereerd worden aan mijn voet en dit betekent een paar maanden niet sporten. Ik vind dit een heel vervelend vooruitzicht en weet nog niet hoe ik deze periode ga invullen.

Mom on Top
TAGS:,

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.