Search here...
TOP
Kids

Review | Het kinderboek ‘De gezondste opa van Europa’

Maak jij je kinderen al wegwijs in gezonde voeding? Of neem je het er niet zo nauw mee? Uit Europees onderzoek blijkt dat 25% van de kinderen in Nederland aan overgewicht lijdt. Hoe mooi is het dan ook, als je je kinderen al vanaf jonge leeftijd kennis mee kunt geven over gezonde voeding en voldoende beweging? In het kinderboek ‘De gezondste opa van Europa’ proberen de schrijvers kinderen hier al bewust van te maken op een leuke manier! En ik mag 3 exemplaren weggegeven!

We gaan dit varkentje lekker vetmesten

Opa John koopt een varkentje om een wedstrijd mee te winnen. Waarschijnlijk gaat hij voor een schoonheidswedstrijd en varkens zijn natuurlijk het mooist met hele dikke billen! Dus Opa John haalt elke dag lekker afgekeurd brood en gebak op. Eten dat net over de datum is, alles moet er in. Opa John houdt zelf ook wel van wat eten, dus hij wordt samen met het varken steeds dikker en dikker. Zijn kleindochter ziet het allemaal aan en vraagt zich af waar dit goed voor is. Kunnen ze zich niet beter met gezonde wedstrijden bezighouden? Zoals iets met sport ofzo?

Unieke samenwerking

Dit kinderboek is ontstaan door middel van een unieke samenwerking tussen Erna Sassen en William Cortvriendt. William Cortvriendt is medicus en ken je waarschijnlijk al van het boek ‘Hoe word je 100?’ De feiten over hoe we gezond en jong blijven. Een boek die ik trouwens nog heb liggen om te lezen, want ik vind het juist zo fijn om iets te lezen dat gebaseerd is op feiten en niet op andermans meningen of conclusies. Erna Sassen is actrice en schrijfster van kinderboeken en boeken voor jongeren.

De gezondste opa van Europa op school

Wat super leuk is, is dat het in de week van 8 tot 12 april de week van het schoolfruit is. In deze week komen er allemaal opa’s op school om uit dit boek voor te lezen op school.

Ik ben zelf heel erg blij met dit boek! Thuis maken we heel bewust keuzes als het om eten gaat en hebben we door de tijd wat drastische veranderingen doorgevoerd in het huishouden, om zo gezond(er) te kunnen leven. Erg leuk dat er nu ook een boek is, dat daar op in speelt. Mijn jongens zijn 5 en 2. Het boek is dan ook meer bedoeld voor kinderen die al naar de basisschool gaan. Ook al vindt mijn jongste het erg leuk de plaatjes te kijken hoor!

Mom on Top
TAGS:

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

7 COMMENTS

 • Anna

  we krijgen een moestuin,zodat de kinderen nog bewuster meekrijgen hoe gezonde verse groente en fruit groeit
  Erg benieuwd naar dit boek

  • Kimberley
   AUTHOR

   Wat super leuk!! Dat wil ik dit voorjaar ook weer!

 • Marian B

  Boeken daar worden we hier blij van. Zeker met een thema als dit. Een vast ritme en daar aan vast houden, niet vaker een tussendoortje. Er valt nog wel wat winst te behalen met het drinken, meer water. Dat vind ik zelf ook altijd lastig.

 • Tamara

  Ben zelf vegetariër, onze kinderen niet. Zou ze in ieder geval flexitariër willen maken

 • Marjo

  Wat een gaaf boek! Ik probeer de kinderen te leren dat minder vlees en meer vis eten goed is, maar daar innovatie veel te behalen! Maar dit boek lijkt mij echt super super gaaf!

 • Annemarie

  Ik zou mijn kinderen wat vaker water kunnen voorzetten dan limonade. Ik maak nu 6 liter limonade per dag, voor 7 kinderen. Dat is gewoon teveel…..

 • Ingrid

  Wat een leur en leerzaam boek! Ik wil de kinderen wat meer laten helpen met eten klaar maken zodat ze zien wat er precies in bepaalde gerechten of baksels zit.
  Wat hier erg helpt is een eetmoment uitstellen en afleiden. Vaak vergeten ze gewoon dat ze nog een koekje tegoed hadden:-)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.