Search here...
TOP
Health Kids

Oogtest consultatiebureau wordt vernieuwd

Laatst moesten wij met de driejarige voor de oogtest op het consultatiebureau. Die test met de Amsterdamse plaatjes. Plaatjes uit het jaar nul als je het mij vraagt, maar goed nieuws! Hij wordt vernieuwd!

De Amsterdamse plaatjeskaart

amsterdamse plaatjeskaart

Je kent hem vast wel, de Amsterdamse plaatjeskaart. Een kaart die je thuis moet gaan oefenen met je driejarige peuter voordat ze de ogen gaan testen op het consultatiebureau. Een kaart met hele ouderwetse plaatjes, zoals ‘kan’ en ‘fluitketel’ en eerlijk: de klok is ook geen klok van deze tijd en de hond ziet er ook uit als een uhh… Tja, geen idee eigenlijk. Dat we dit moesten gaan oefenen had ook weinig zin, want ik kreeg het er niet in.

Lees ook: Contactlenzen bij jonge kinderen? Het kan!

Een nieuwe oogtest

oogtest

Daarom vroeg ik ook aan de arts waarom ze geen plaatjes uit deze tijd hadden. Een mobiele telefoon, een tablet, een VR bril, een smartwatch of Smart Glasses bijvoorbeeld. Dat snappen de kinderen ten minste! Daarom vertelde de arts dat de test binnenkort wordt vernieuwd. Niet met plaatjes van hedendaagse voorwerpen en dieren, maar met haken. Deze gebruiken ze al een tijdje in het ziekenhuis en dat bevalt goed. Wanneer de test vernieuwd wordt is nog niet duidelijk, maar het is een hele verbetering!

Lees ook: 5 tips om jouw kleintje meer groente te laten eten!

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.