Heb je eens trek in een hele andere versie lasagne? Een die ook goedgekeurd wordt bij jouw kinderen? (Die van mij willen dit elke dag wel eten) Probeer dan eens dit heerlijke recept verdi lasagne met spinazie en gehakt.
Ingrediënten (4 pers):
- 500 gram rundergehakt
- 2 uien
- 2 tl gehakte knoflook
- 400 gram verse spinazie
- 8 takjes verse oregano
- 100 ml kookroom
- 8 stuks verdi lasagnebladen
- 1l groentebouillon
- 125 gr geraspte grana padano
- 4 el bloem
- beetje (room)boter om het gehakt in te bakken
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 220 graden. Maak de bouillon alvast klaar en snipper de ui.
- Smelt een beetje boter in de pan. Fruit de ui 2 minuten samen met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg de bloem toe en bak het geheel ongeveer 2 minuten.
- Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer het goed door het mengsel tot de bouillon goed opgenomen is en herhaal dit nog twee keer. Laat het daarna nog 1 minuut koken. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe, maar het gerecht is door de bouillon al aardig zout.
- Voeg de oregano eerst toe en daarna de spinazie. Doe dit in delen, zodat de spinazie kan slinken en voeg daarna de kookroom en 1/3 van de grana padano toe.
- Vet de ovenschaal in.
- Begin dan eerst met een klein laagje saus, doe hier lasagnebladen overheen. Herhaal dit ritueel tot je eindigt met een laagje saus en strooi als laatst nog wat grana padano over het geheel heen.
- Bak de lasagne in 20 minuten af in de oven: Buon appetito!
Wil je dit gerecht compleet vegetarisch maken? Check dan deze versie van HelloFresh, waar op dit recept gebaseerd is. Eerder trek in een lekker nagerecht? Maak dan deze gezonde chocoladetaartjes voor het desert!
1 COMMENT
Georgina Lifestyle
5 jaar agoRecept lijkt mij wat. Ik ga ‘m een keer uitproberen. Ik ben dol op ovengerechten. Dank voor het delen!