Search here...
TOP
Lifestyle

Oud en Nieuw zal nooit meer hetzelfde zijn

Oud en Nieuw, vroeger ging je op oudjaarsdag naar buiten met rotjes en grondbloemen, haalde je de buurtkinderen op en ging je de hele dag samen vuurwerk afsteken. Later wisselde je dit af door daarna te gaan stappen tot in de vroege uurtjes en op nieuwjaarsdag sliep je uit. Nu met kinderen zal Oud en Nieuw niet meer zo verlopen, het zal nooit meer zo zijn als vroeger. Maar wat doe je dan? Ik ga het je vertellen in deze Oud en Nieuw-tag, die bedacht is door Merel van Lotus Writings. Kimberly van Beebs and Moms gaf mij deze tag, thanks dear!

Waar vieren jullie de jaarwisseling?

Ieder jaar vieren wij Oud en Nieuw met vrienden. We rouleren de locaties een beetje, zodat het voor iedereen leuk blijft. Dit jaar vieren we het ook weer bij vrienden. Onze vrienden hebben ook allemaal kleine kinderen, dus dat is nog leuker! Ze zijn nog wel te klein om echt op te blijven voor het vuurwerk, behalve onze kleuter. Die maken we altijd wakker voor 12 uur. Geweldig is dat!

Wat eet en drink je tijdens oud en nieuw?

GEEN oliebollen. Nope. Niet voor mij. Ik gruwel ervan. Die smerige vette dingen met krentjes. Bah. Wat eet je dan wel? Geen idee, wat er op tafel staat. Een appelbeignet lust ik dan weer wel. Qua drinken ben ik wel van de wijn, als ik niet hoef te rijden. Als ik wel rij ook trouwens, maar dan drinken we niet.

Steken jullie vuurwerk af?

Ik ben er niet zo van, tenzij het achter het glas is. Saai? Neuh, ik ben al een paar keer aangevallen door een aantal verdwaalde vuurpijlen, dus het hoeft niet meer zo. Die ene keer vorige jaar, dat ik dan mijn moed bij elkaar raapte om buiten te kijken, schoten ze ook vuurwerk af op onze vriendengroep, waar onze peuter bij stond. BELACHELIJK! Dat waren overburen, die teveel gedronken hadden. Die boycotten we dus tegenwoordig. Toch doen we met de vriendengroep altijd een potje maken voor vuurwerk en daar halen we een pakketje van. Gewoon simpel en leuk. 10 minuten plezier en dan weer naar binnen.

Als je moest kiezen, ga je dan liever naar een feestje of kijk je de oudejaarsconference op televisie? En waarom?

Feestje! Altijd! Het lijkt me zo heerlijk om ooit weer een keer uit te gaan met Oud en Nieuw! Maar nu met kleine kids, hecht ik erg veel waarde aan mijn ‘slaaptijd’ en de gezellige tijd met het gezin en dat is nog leuker! Dat gezicht van de kleuter als hij naar al het vuurwerk in de lucht kijkt: onbetaalbaar.

Doe je aan nieuwe voornemens? Zo ja, welke staan er op de planning voor 2018?

Ik doe niet echt aan voornemens als in: op 1 januari. Ik stel altijd doelen en probeer die te halen. Als je iets wil, moet je het direct doen en niet wachten tot een bepaalde dag. Ik denk altijd aan één van mijn favoriete quotes: ‘One day or day one? You decide.’ En zo is het wel.

Wat is je leukste herinnering aan oud en nieuw zonder de kinderen? En met?

Zonder kinderen het stappen dus. Lekker feesten en de volgende dag je roes uitslapen. Niemand van wie je wat moet. Met kinderen is dat voorbij dus, maar zoals ik al zei is dit veel mooier. Vorig jaar kon onze kleuter voor het eerst echt Oud en Nieuw meemaken. We hadden hem wakker gemaakt. Hij vond het geweldig! Bij elke vuurpijl gilde hij hoe mooi hij het vond: ‘Wauw!’ en ‘Cool!’. Dat maakt mij heel gelukkig.

Hoe ga je gekleed op 31 december?

Feestelijk! Ik zit nog te twijfelen tussen mijn nieuwe feestelijke jumpsuit, die ik ook met kerst aan had, of een glitterjurkje. Ik denk dat ik voor het eerste ga, aangezien ik het heel snel koud heb.

Stel dat je de jackpot van de Staatsloterij of de Postcode Kanjer wint. Wat ga je daarmee doen?

Dat zou toch even gaaf zijn! Ik wil heel graag direct op vakantie naar een warm land. Voor een tijdje ook. Aruba ofzo of de Seychellen! Ja die! En een auto en verhuizen en dan niet zelf klussen, maar het laten doen. Ooooooh ik weet het wel!

Wanneer bezoek je familie om ze het beste te wensen voor het nieuwe jaar?

Met oudjaarsdag eten we vaak oliebollen bij mijn schoonouders, ik dus niet, maar een bakkie thee is ook goed. Ik vind dat bezoeken allemaal wel een gedoe hoor. Je ziet iedereen toch al met kerst enzo? Meestal bel ik mijn familie even na twaalfen om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen en bezoeken we 1 januari ook nog eens iedereen. Nu al moe en toe aan een normaal ritme.

Waar ga jij het vieren?

Ik wens je een hele fijne jaarwisseling toe en wens je liefde, geluk en gezondheid. Heel cliché, maar zo belangrijk!

Ik tag Chris van De Flopvader, Cindy van Sleutel in de Tuin, Jessica van Life by Jess en Suzanne van SUZEN om deze tag over te nemen.

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.