Search here...
TOP
Kids

Het leukste buitenspeelgoed van 2022

Het leukste buitenspeelgoed van 2022

Kinderen spelen tegenwoordig veel te vaak binnen, vindt men. Het klopt inderdaad dat kinderen in tegenstelling tot vroeger, voor het internettijdperk, veel vaker binnenspelen. De verleidingen van online games en social media zijn aanlokkelijk. Heb jij ook zulke exemplaren thuis zitten, die je veel vaker buiten zou willen zien spelen? Zorg dan dat je aanlokkelijk buitenspeelgoed voor ze aanschaft, dan willen ze maar wat graag naar buiten toe!

Buitenspelen? Hartstikke gezond voor kinderen

Buitenspelen is heel gezond voor je kind. Kinderen hebben per dag minimaal 3 uur buitenspelen nodig. Dit spelen kan van alles zijn; van spelen in het groen, vissen, of hutten bouwen, tot spelen op de trampoline of in een zwembad. Je doet er verstandig aan om zelf ook buitenspeelgoed in je achtertuin te plaatsen, een aanrader op dat vlak is de webwinkel Buitenspeelgoed.nl, hier tref je namelijk een brede keuze buitenspeelgoed artikelen.

Buitenspelen is niet alleen goed voor de lichamelijke ontwikkeling van kinderen, maar draagt ook bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen leren ontzettend veel van het spelen met elkaar en de interacties die hieruit ontstaan. Onderling sparen kinderen elkaar niet, zoals wij volwassenen tegenwoordig wél geneigd zijn te doen bij kinderen.

Met elkaar bezig zijn, spellen spelen; het is allemaal belangrijk voor opgroeiende kinderen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat kinderen die dagelijks meerdere uren in de buitenlucht doorbrengen, ’s avonds eerder in slaap vallen en een hogere kwaliteit slaap kennen.

Lees ook: 3x Buitenactiviteiten met kinderen | Winter 2022

Speelgoed voor de achtertuin

Met speeltoestellen zoals een houten schommel, zandbak, zwembad en houten speelhuizen krijg je ze wel naar buiten. Kinderen kunnen met dergelijke speelattributen eindeloos spelen in de eigen achtertuin. Speelhuizen zijn echte kinder blokhutten met patio en al! Hun eigen huisje, waar zij met grootse fantasie hun eigen ‘woonhuisje’ creëren!

Jongens doe je overigens vaak geen groter plezier dan een voetbaldoel te plaatsen in de achtertuin! Zeker weten dat ze hierdoor bijna niet meer binnen te krijgen zijn! Heb jij een tegeltuin? Maak dan met behulp van een strook kunstgras een klein grasveldje, zodat de bal niet overdreven stuitert en je kinderen niet te hard vallen bij intensief spel.

Vind jij dat de tijd aangebroken is dat je kind alleen op straat mag spelen, zodat hij of zij zelf contact kan maken met buurkinderen? Kies dan voor een skelter: kinderen zijn er écht dol op! Je kind krijgt ontzettend veel vrijheid dankzij de skelter en kan er echt even alleen op uit trekken.

Speelgoed voor kleine tuinen of balkon

Niet iedereen heeft een riante achtertuin, maar gelukkig is er ook een hoop mogelijk voor de kleine tuin of het balkon. Op sommige balkons is er gelukkig ruimte voor een kleine zandbak. Is dit bij jou niet het geval? Wat dacht je dan van buiten knutselen, tekenen en spelletjes spelen aan de picknicktafel! Op de meeste balkons is er ruimte voor een kleine houten picknicktafel met aan weerszijden een bankje. Kinderen vinden het heerlijk om hieraan te kunnen spelen. Je haalt als het ware de keukentafel naar buiten. In een kleine achtertuin is er overigens altijd wel plek om een knikkertegel te plaatsen. Zo kunnen je kinderen knikkeren, iets wat weer aan een heuse comeback bezig is!

Je ziet, er zijn voldoende alternatieven om buitenspelen aantrekkelijk te maken voor kinderen: doe er je voordeel mee!

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.